Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Αμερικανός Πρέσβης στα Σκόπια: Πρώτα θα βρείτε λύση με την Ελλάδα και μετά ΝΑΤΟ.

Η αμερικανική πλευρά ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά στα Σκόπια ότι είναι καλοδεχούμενα στο ΝΑΤΟ, αφού όμως πρώτα επιλύσουν διμερώς το ζήτημα της ονομασίας τους με την Ελλάδα.Αμερικανός Πρέσβης στα Σκόπια: Πρώτα θα βρείτε λύση με την Ελλάδα και μετά ΝΑΤΟ

Την Τετάρτη, παραμονή της επίσκεψης Κοτζιά στα Σκόπια, ο Αμερικανός Πρέσβης στη χώρα, Τζες Μπέιλι, μιλώντας σε ημερίδα στην πρωτεύουσα του βόρειου γείτονά μας με θέμα την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ, είπε τα ακόλουθα:
«Οι ΗΠΑ παραμένουν εταίρος της “Μακεδονίας” στις προσπάθειες, ώστε κάποια μέρα να σας χαιρετίσουμε ως πλήρες μέλος της Συμμαχίας.
»Η “Μακεδονία” πρέπει να συνεχίσει τις εσωτερικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.
»Επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του στρατού και οικοδομώντας ισχυρές διασυνδέσεις με τους γείτονες.
»Το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει συνεχώς τις δεσμεύσεις από το Βουκουρέστι για ένταξη της “Μακεδονίας”, αφότου βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στη διένεξη με την Ελλάδα για το όνομα.
»Δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις ότι αυτό θα λυθεί μέσα σε μια νύχτα, ωστόσο, όπως μας υπενθύμισε και ο Αντιπρόεδρος Μάικ Πενς στην Ποντγκόριτσα, τώρα είναι η ιστορική στιγμή για πρόοδο στην περιοχή και σας καλούμε να την εκμεταλλευτείτε.
»Οι ΗΠΑ, από κοινού με πολλούς φίλους σας, είναι έτοιμες να σας βοηθήσουν σε αυτές τις προσπάθειες, διότι η επιτυχής έκβαση θα ενισχύσει το αμοιβαίο συμφέρον και τη σταθερότητα», δήλωσε ο Πρέσβης των ΗΠΑ.
Όπως παρατηρείτε και στην κεντρική φωτογραφία, από την ημερίδα, οι Σκοπιανοί έχουν στήσει στην αίθουσα εκτός από τη δική τους σημαία τις σημαίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ας τους υπογραμμίσει κάποιος επιτέλους ότι δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν καμία σημαία από τις δύο.
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου