Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

O Iσραηλινός στρατός διαθέτει 11η μυστική αεροπορική βάση και που βρίσκεται αυτή;

Πρόσφατα, η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz (1) ανέφερε ένα μυστήριο που έχει αναπτυχθεί λόγω ενός φαινομένου λάθους που διαπράχθηκε από τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις. Ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε από την IDF απαρίθμησε αρκετές  βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το πρόβλημα είναι, μαζί με τις δέκα που είναι γνωστές, μία 11η που απαριθμήθηκε,η Sdot Ha'ele, υπό τη διεύθυνση ενός αξιωματικού που ονομάστηκε  "συνταγματάρχης Binyamin". Η επίσημη ιστοσελίδα του IDF δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη του Sdot Ha'ele .Και το έγγραφο αποσύρθηκε γρήγορα. Ωστόσο, το μυστήριο παραμένει. Πού είναι αυτή η αεροπορική βάση ; Ποιος είναι ο σκοπός της; Κανείς στην ισραηλινή κυβέρνηση δεν μιλάει.Συμμετοχή Sdot Ha'ele
Ο ιστότοπος ειδήσεων της ρωσίας στην αγγλική γλώσσα Sputnik (2) είναι σίγουρος ότι ο Sdot Ha'ele έχει κάποια σχέση με το κράτος του Ισραήλ που δεν έχει αναγνωριστεί από το ευρέως γνωστό πυρηνικό οπλοστάσιο. Δύο πράγματα είναι λάθος με αυτή τη θεωρία, ωστόσο. Κανένας στρατός στον κόσμο δεν θα επικεντρώσει την πυρηνική του αποτροπή σε ένα μέρος όπου θα μπορούσε να εξαλειφθεί με ένα μόνο χτύπημα. Επίσης, το Sputnik είναι γνωστό ότι είναι ένας βραχίονας της ρωσικής κυβέρνησης και χρησιμοποιείται για πράξεις παραπληροφόρησης. Τίποτα που εμφανίζεται σε αυτό δεν μπορεί να είναι απόλυτα αξιόπιστο.
Ωστόσο, το μυστήριο του Sdot Ha'ele παραμένει. Όποιος διαθέτει δυνατότητες δορυφορικής αναγνώρισης είναι πιθανό να γνωρίζει τη θέση και τη φύση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Ισραήλ. Αν η Sdot Ha'ele είναι οπουδήποτε στο Ισραήλ, πιθανώς πολλοί άνθρωποι το γνωρίζουν ήδη.
Αλλά τι γίνεται αν η Sdot Ha'ele δεν είναι καθόλου μέσα στο Ισραήλ;Ύπαρξη μυστικής ισραηλινής βάσης.
Πριν από μερικά χρόνια, η εξωτερική πολιτική ανέφερε (3) την ύπαρξη μυστικής ισραηλινής βάσης στη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν στα βόρεια σύνορα με το Ιράν. Επισήμως ο αέρας είναι του Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, είναι υπό τον έλεγχο των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων. Και οι δύο χώρες αρνούνται την ύπαρξη μιας τέτοιας βάσης. Ο υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν απέκλεισε τη χρήση της επικράτειας της χώρας του για να πραγματοποιήσει κτύπημα ενάντια στο Ιράν. Ωστόσο, δεν ανέφερε ότι δεν επέτρεψε στους Ισραηλινούς βομβαρδιστές να προσγειωθούν στη βάση μετά από κτύπημα που διεξήχθη από το Ισραήλ ή την ίδρυση μονάδων έρευνας και διάσωσης στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν.

Το Ισραήλ ανησυχεί σοβαρά για τα προγράμματα πυρηνικών όπλων και πυραύλων του Ιράν. Σε συνδυασμό με τις υποσχέσεις της ηγεσίας της Τεχεράνης να καταστρέψει το εβραϊκό κράτος, δεδομένης της ευκαιρίας, το Ισραήλ μπορεί να συγχωρεθεί για την προετοιμασία, για οποιαδήποτε επιλογή, για να αποτρέψει ένα τέτοιο γεγονός, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροπορικού κτυπήματος.
Η κυβέρνηση Ομπάμα προσπάθησε να αποφύγει μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν, καθώς θα περιπλέξει την επιθυμία της προεδρίας να επιτύχει προσέγγιση με την Ισλαμική Δημοκρατία. Ο Λευκός Οίκος του Ομπάμα κατέληξε σε συμφωνία πυρηνικών όπλων που ισχυρίστηκε ότι θα εμπόδιζε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Η συμφωνία έχει επικριθεί σαν απάτη, καθώς δεν διαθέτει επαρκές καθεστώς επιθεώρησης και το Ιράν θα μπορέσει να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο σε σύντομο χρονικό διάστημα.Ο Τραμπ και το Ιράν
Η νέα διοίκηση του Tραμπ είναι περισσότερο  επιφυλακτική όσον αφορά τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα και την πρόθεση του Ιράν να την τηρήσει. Η συμφωνία είναι ακόμη υπό αξιολόγηση, αλλά κανείς δεν θα εκπλαγεί αν ο Λευκός Οίκος του Τραμπ την καταργήσει και αρχίσει να λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν με άλλα μέσα.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αυξήσει τη σημασία της ισραηλινής βάσης στο Αζερμπαϊτζάν. Η διοίκηση του Τράμπ θα ήταν πιο πιθανό να υποστηρίξει και μάλιστα να συμμετάσχει σε ισραηλινό κτύπημα εναντίον του Ιράν,  για να το σταματήσει από τη δημιουργία πυρηνικού οπλοστασίου. Η κατάσταση στη Βόρειο Κορέα είναι ένα μάθημα αντικειμένου, σε ό, τι συμβαίνει, όταν ένα αδίστακτο κράτος αποκτά πυρηνικά όπλα.

Το πρόβλημα είναι ότι μια σύγκρουση με το Ιράν δεν είναι πιθανό να τελειώσει με την αρχική επίθεση, ανεξάρτητα από το πόσο επιτυχημένη θα  είναι.

http://www.topsecretwriters.com/2017/08/israeli-army-leaks-secret-11th-military-base/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TOP SECRET WRITERS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου