Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Στις 5 Νοεμβρίου η εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά -Τι αποφάσισε η επιτροπή Αλιβιζάτου.

Στις 5 και 12 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Αυτό αποφασίστηκε την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου που διήρκεσε 4 ώρες.Στις 5 Νοεμβρίου η εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά -Τι αποφάσισε η επιτροπή Αλιβιζάτου

Oι υποψήφιοι θα καταβάλουν ένα παράβολο της τάξης των 2.000 ευρώ και θα πρέπει να συλλέξουν 1.000 υπογραφές από τουλάχιστον 7 περιφέρειες της χώρας. Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνει έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ οι υπογραφές θα πρέπει να προσκομιστούν το αργότερο μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου. Αρχικά υπήρξαν πληροφορίες ότι είχε ζητηθεί ένα παράβολο ύψους 10.000 ευρώ από τους υποψηφίους, αλλά μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν το ποσό έγινε μικρότερο.
Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δηλώσουν ότι αποδέχονται τους όρους της επιτροπής και ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί πλήρως το αδιάβλητό της. Για τον σκοπό αυτό θα συνεδριάσει την Πέμπτη μια επιτροπή τεχνικών από όλες τις πλευρές προκειμένου να εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες. Η επιτροπή θα διευρυνθεί με την προσθήκη των κ.κ. Διαμαντούρου, Μητσού, Τσούκαλη και Βούλγαρη.
Στο μεταξύ, σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιάννης Μανιάτης, ενώ αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να επισημοποιήσει τη δική του κάθοδο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου