Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Ελληνικά άρματα μάχης θα “νοικιαστούν” αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ΄ναι Leopard.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που δημοσίευσε το Militaire.gr για σχέδιο ενοικίασης αρμάτων μάχης σε άλλες χώρες. Ωστόσο το σχέδιο δεν προβλέπει σε καμία περίπτωση οτιδήποτε για τα άρματα μάχης Leopard! Αυτή η εκδοχή ακούστηκε εντός ΓΕΣ και προκάλεσε έκπληξη στο ΥΠΕΘΑ, που έχει θέσει σε εφαρμογή την εκμετάλλευση παλαιών και αχρείαστων οπλικών συτημάτων και υλικών. Ποιος και γιατί μπορεί να σκεφτεί έστω ότι σ΄ αυτή τη κατηγορία μπορούν να ενταχθούν τα Leopard;

Όπως και να ΄χει ξεκαθαρίζεται ότι το ζήτημα της εκμετάλλευσης όπλων και υλικών δεν έχει σχέση με τα σύγχρονα και πανάκριβα βέβεια Leopard.

Όπως λένε οι πληροφορίες σ΄ ότι αφορά παλαιά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετές χώρες, της ανατολικής Ευρώπης που αναζητούν λύσεις για να φέρουν το οπλοστάσιό τους στα μέτρα της Δύσης. Αυτή η υπόθεση “καίει” όλες τις μεγάλες χώρες που προσβλέπουν να πουλήσουν οπλικά συστήματα στο μέλλον σ΄ αυτή τη περιοχή. Ειδικά ΗΠΑ και Γερμανία έχουν κάθε λόγο να θέλουν την “εισαγωγή” μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης δικής τους κατασκευής για να “βάλουν” πόδι στις αγορές που νέων αρμάτων που κάποια στιγμή θα προκύψουν. Βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε ότι όπως έχει δείξει η πρόσφατη επικαιρότητα οι χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ δεν “ψωνίζουν” με τη λογική που εμείς έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Τη λογική που λέει οτι με τις αγορές δισεκατομμυρίων για όπλα θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και κάποια μεγάλη χώρα για να έχουμε υποτίθεται ευνοϊκή μεταχείριση σε άλλα θέματα. Λογική που έχει αποδειχτεί τελείως αναποτελεσματική βεβαίως. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Βουλγαρία αγνόησε τέτοιες σκέψεις και προχώρησε στην αγορά μαχητικών αεροσκαφών Gripen από τη Σουηδία.
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου