Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Oι περισσότεροι αγωνιστές που υποστηρίχθηκαν από την Τουρκία σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τους Κούρδους στη Β.Συρία.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ(FNA) - Ένας αριθμός μαχητών που υποστηρίχθηκαν από την Άγκυρα σκοτώθηκαν
 σε συγκρούσεις  με τους Κούρδους μαχητές στο Βόρειο Αλεππό, σύμφωνα με ένα κουρδικό μέσο ενημέρωσης.More Turkey-Backed Militants Killed in Kurdish Forces' Heavy Fire in Northern Syria
Τα νέα της κουρδικής γλώσσας Hawar ανέφεραν ότι μονάδες πυροβολικού του τουρκικού στρατού και των συνδεδεμένων αγωνιστικών ομάδων αποσύρθηκαν από τα χωριά Tal Maziq, Samouqeh, Hasiyeh, Sha'aleh, Sheikh Issa και Tal Allah στην περιοχή al-Shahba.
Τα νέα του Hawar ανέφεραν επίσης ότι οι μονάδες πυραυλικών και κουρδικών στρατιωτικών δυνάμεων στόχευαν στις συγκεντρώσεις μαχητών στην πόλη Mare'a, προκαλώντας αρκετές απώλειες σε αυτές.
Το πρακτορείο ειδήσεων πρόσθεσε ότι αργότερα οι μαχητές άνοιξαν πυρ στο Tal (λόφος) Qastal στην περιοχή Shera και Tal al-Shahideh Barin στην περιοχή Afrin.
Σχετικές αναφορές ανέφεραν την Πέμπτη ότι ο τουρκικός στρατός και οι συνδεδεμένοι με αυτόν τρομοκράτες στοχεύουν σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις των κουρδικών δυνάμεων στις περιοχές al-Shahba και Afrin στο Βόρειο Αλεππό.
Ο ιστότοπος ειδήσεων Hawar, της κουρδικής γλώσσας, ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν ρίψεις πυροβολικού και πυραύλων στα χωριά Καστάλ, Γιαντού, Μπαφλουέ και Μαριμίν στην Αφρίνα.
Οι μονάδες πυροβολικού και πυραύλων του τουρκικού στρατού χτύπησαν επίσης την περιοχή του Tal Rafat και τα χωριά Sheikh Issa, Harbal, Um Housh, Hasiyeh, Hariseh και Ein Daqneh στην περιοχή al-Shahba στο Βόρειο Αλεππό.
Ο τουρκικός στρατός επίσης πέταξε τα κατασκοπευτικά του αεροπλάνα στην περιοχή.
Σε απάντηση, οι Κυριαρχούντες Κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν επίθεση ενάντια στις θέσεις των μαχητών υπέρ της Άγκυρας στην περιοχή al-Shahba.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ FARS NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου