Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η πρώτη ρατσιστική παραλία στην Ευρώπη λειτουρεί από το Σάββατο στην κατεχόμενη Αμμ/στο.

Η πρώτη ρατσιστική παραλία στην Ευρώπη, ίσως και σε ολόκληρο τον κόσμο, άνοιξε το περασμένο Σάββατο στα κατεχόμενα.

Η είσοδος στην παραλία επιτρέπεται μόνο για όσους κατέχουν τουρκική ταυτότητα ή ταυτότητα του ψευδοκράτους και όχι σε ελληνοκύπριους και σε ξένους.
Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο τουρκολόγος Νίκος Μούδουρος έκανε λόγο για ριζοσπαστικοποίηση και εντατικοποίηση των μέτρων της Τουρκίας, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή συνομιλίες στο κυπριακό οι οποίες λειτουργούν ως ανασταλτικός παράγοντας στα μέτρα που θέλει να εφαρμόσει η Τουρκία για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας των κατεχομένων.
Ο κ. Μούδουρος πρόσθεσε ότι η προσπάθεια της Άγκυρας για θρησκευτικό μετασχηματισμό στοχεύει στην εδραίωσή της στα βόρεια εδάφη της Κύπρου. Όπως είπε, το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα, δεν ενδιαφέρεται να έχει μόνο το έδαφος και τον πληθυσμό, αλλά στοχεύει και στον πολλαπλασιασμό του οικονομικού της κέρδους από τα κατεχόμενα.
Παράλληλα ανέφερε ότι η προσπάθεια της πολιτισμικής αλλαγής της τουρκοκυπριακής κοινότητας προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις μεταξύ άλλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων των Τουρκοκυπρίων.

Η ΟΕΛΜΕΚ, δια του Γιάννου Σωκράτους εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τις τουρκοκυπριακές εκπαιδευτικές οργανώσεις και τον αγώνα που διεξάγουν εναντίον των πολιτικών της Τουρκίας, μέσω των οποίων επιχειρείται πολιτική, οικονομική και πολιτισμική εξάρτηση της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
dialogos.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου