Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Οι Βούλγαροι στρατιώτες δεν θέλουν να πυροβολούν Ρώσους!


Βούλγαροι στρατιώτες αρνήθηκαν, κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, να πυροβολήσουν στόχους στους οποίους υπήρχε η ένδειξη «Ρώσος», γράφει  η καναδική ιστοσελίδα «Global Research». Οι ασκήσεις συνεχίσθηκαν, αλλά χωρίς του Βουλγάρους που ζήτησαν συγνώμη.
Η άσκηση με τον ονομασία, «Noble Jump 2017», πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στη Ρουμανία και συμμετείχαν σε αυτήν  11 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.
Ο ρουμανικός στρατός διευκρίνισε, σύμφωνα με την καναδική ιστοσελίδα, ότι χρησιμοποιήθηκαν παλαιά ειδώλια, που είχαν εικόνες που ‘θύμιζαν’ έντονα τα σήματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Το ΝΑΤΟ προσπάθησε να αποκρύψει  το συμβάν με τους Βουλγάρους στρατιώτες, αλλά τελικά ήρθε στη δημοσιότητα δύο μήνες μετά.
Στην άσκηση συμμετείχαν οι χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ισπανία, Λετονία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία και ΗΠΑ.
Το πρόβλημα με τους στόχους δεν ήταν η μοναδική αντιξοότητα που παρουσιάσθηκε κατά την άσκηση, αφού οι Έλληνες κομμουνιστές επί τέσσερις ώρες εμπόδισαν στην Εγνατία Οδό στην Ελλάδα ένα κομβόι από 19 οχήματα από την Αλβανία που ταξίδευαν στη Ρουμανία για την άσκηση.
Πέρυσι, η Βουλγαρία αρνήθηκε να συμμετάσχει σε διαμόρφωση ενός Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που θα αποτελούσε αντίβαρο στη ρωσική παρουσία. Παρά του ότι η Τουρκία, η Ρουμανία και η Ουκρανία συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, μετά την άρνηση της Βουλγαρίας, η ιδέα εγκαταλείφθηκε.
(rts.rs)
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου