Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ….! “ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ” Η…

syriaf16su30_0 (1)

Κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε σήμερα ότι το μέλλον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ μπορεί να καθοριστεί μόνο από τον συριακό λαό και το θέμα αυτό είναι “κόκκινη γραμμή” για την Τεχεράνη, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η τύχη του Άσαντ αποτελεί κρίσιμο σημείο στις συνομιλίες μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων που προσπαθούν για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία. Το Ιράν και η Ρωσία θέλουν την παραμονή του Ασαντ στην εξουσία μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, αντίθετα με δυτικές και αραβικές χώρες που ζητούν την αποχώρησή του.
“Ο Μπασάρ αλ-Ασαντ είναι η κόκκινη γραμμή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν γιατί εξελέγη πρόεδρος από τον συριακό λαό. Οι πολίτες της Συρίας πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη τους και ουδείς εκτός των συνόρων της Συρίας μπορεί να επιλέξει για τον συριακό λαό”, δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, ο ανώτατος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Ο Βελαγιατί τόνισε ότι το Ιράν θα προσπαθήσει να αμβλύνει την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας. “Δεν υπάρχει κανένα όφελος στις εντάσεις που συσσωρεύονται στην περιοχή. Δεν πρέπει να τοποθετούμαστε υπέρ της μιας πλευράς ή της άλλης, έχουμε καθήκον να μειώσουμε τις εντάσεις μεταξύ αυτών των δύο χωρών”.
Η ένταση προκλήθηκε μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους τον Νοέμβριο από τον τουρκικό στρατό, με την Άγκυρα να δηλώνει ότι το αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο καθώς πραγματοποιούσε αποστολή στη Συρία.       http://www.makeleio.gr/?p=496787

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου