Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Κουβέιτ: Στέλνει χερσαία στρατεύματα στην Υεμένη.

Το Κουβέιτ αποφάσισε να στείλει χερσαία στρατεύματα στη Σαουδική Αραβία για να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Υεμένη, όπου ένας αραβικός συνασπισμός υπό το Ριάντ πολεμά τους σιίτες αντάρτες Χούτι οι οποίοι πρόσκεινται στο Ιράν, ανέφερε σήμερα μια εφημερίδα.
Image
Το Κουβέιτ συμμετείχε μέχρι τώρα στον πόλεμο στην Υεμένη με την Πολεμική Αεροπορία του.

Επικαλούμενη καλά πληροφορημένη πηγή, η εφημερίδα Al-Qabas ανέφερε πως το υπουργικό συμβούλιο του Κουβέιτ ενέκρινε την αποστολή από την ερχόμενη εβδομάδα στρατευμάτων στη Σαουδική Αραβία, απ΄όπου αναμένεται να διασχίσουν τα σύνορα για την Υεμένη.
Ο αραβικός στρατιωτικός συνασπισμός επενέβη στα τέλη Μαρτίου στην Υεμένη για να εξαπολύσει αεροπορικά πλήγματα, στη συνέχεια χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών Χούτι, σε υποστήριξη των δυνάμεων που είναι πιστές στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Εκτός από τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, στον συνασπισμό συμμετέχουν και άλλες αραβικές χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, η Αίγυπτος και το Σουδάν.          http://www.onalert.gr/stories/koubeit-stelnei-xersaia-strateumata-yemenh/47079

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου