Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Άξονας Βερολίνου – Άγκυρας εναντίον Ρωσίας – Κύπρου και Ελλάδος!!

Η δημιουργία του άξονα Βερολίνου –Άγκυρας είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο και αντικρούει τα ελληνικά συμφέροντα σε όλη την θαλάσσια έκταση του Αιγαίου έως την Κύπρο και την Αίγυπτο.   Merkel_Erdogan
Πρόκειται  στην ουσία  για την δημιουργία μιας αμυντικής  συμμαχίας που σημαδεύει ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα σε όλους τους τομείς,  και η οποία «γκριζάρει» ακόμα πιο πολύ το Αιγαίο και τα θαλάσσια σύνορα μας .

Άλλωστε μέσω ΕΕ και με πιεστική γερμανική προτροπή «μας  προτάθηκε» η από κοινού φύλαξη των συνόρων μας στο Αιγαίο με την Τουρκία, την οποία και αρνηθήκαμε. Το Βερολίνο είναι ο κύριος πιστωτής της Ελλάδος , ενώ την ίδια στιγμή ελληνικός πλούτος ξεπουλιέται σε Τούρκους επιχειρηματίες. Υπάρχουν υπόνοιες ότι Τούρκοι και Γερμανοί επιχειρηματίες  θα συνεργαστούν στενά για την αγορά των  φιλέτων στην χώρα μας.  
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι απειλούν και προκαλούν σε όλο την περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου, ετοιμάζοντας την « μεσογειακή ΑΟΖ» για να σβήσουν από τους χάρτες το Καστελόριζο. 
Το όλο σκηνικό είναι σκηνικό « αρχαίας ελληνικής τραγωδίας», στην οποία αναζητείται  επειγόντως ένας  από μηχανής θεός. Όλα αυτά ενώ η Ρωσία έχει καρφώσει τους πυραύλους της ( Iskander  γύρω από  το τουρκικό έδαφος .
 Σύμφωνα με το έγκυρο αμυντικό περιοδικό  Defense News η Γερμανία θα στείλει αεροσκάφος  έγκαιρης προειδοποιήσεως τύπου AWACS στην  Τουρκία, στην βάση του Ιντσιρλίκ, προκειμένου υπερασπιστεί την χώρα αυτή στο πλαίσιο των πιθανών ρωσικών απειλών από την Συρία, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Η δυτική πολιτική, η Γερμανία και το ΝΑΤΟ αποτελούν  ένα «ιστορικό περιβάλλον» ,  το οποίο ανέκαθεν επιθυμούσε την  αποδυνάμωση και τελικά το διαμελισμό της Ρωσίας.
Επιπλέον, σύμφωνα με τουρκικές πηγές,  η κίνηση αυτή  του Βερολίνου είναι ένα είδος μηνύματος  προς την ρωσική πλευρά , ότι σε περίπτωση  οποιασδήποτε ενέργειας εναντίον τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο θα ίπταται στα σύνορα με την Συρία, θα υπάρξει αντίδραση .

mikics_620
Επιπλέον, οι γερμανικές αρχές έχουν ήδη ανακοινώσει με κάθε επισημότητα  ότι η Γερμανία θα αποστείλει περισσότερες  στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία. Όλες αυτά αποτελούν σαφείς  εχθρικές ενέργειες προς την Μόσχα.
Σημειώνεται δε και  το γεγονός ότι οι κινήσεις των Γερμανών συνέπεσε με την αποχώρηση των γερμανικών αντιαεροπορικών πυραύλων PATRIOT από την Τουρκία.
Όλα αυτά  είναι δυνατόν να εκτιμηθούν ως κινήσεις του Βερολίνου  να μετατοπίσει την ευθύνη για τυχόν περιστατικό στα τουρκο-συριακά σύνορα.
Ο κορυφαίος ειδικός του Κέντρου αμυντικο-πολιτικών σπουδών της Μόσχας,  Μιχαήλ Αλεξάντροφ,  πιστεύει ότι η πολιτική της Γερμανίας έναντι της Ρωσίας  δεν προκαλεί έκπληξη, και τα αίτια της μπορούν να εξηγηθούν  από τις γνωστές ιστορικές συγκυρίες.« Τα τελευταία 100 χρόνια, η Γερμανία και η Τουρκία συνεργάζονται στενά εναντίον της Ρωσίας, όπως έγινε και στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και στο Δεύτερο. Ειδικά σε  αυτόν η  Άγκυρα «απέσπασε»  την προσοχή, μεγάλων δυνάμεων του Κόκκινου Στρατού προς την κατεύθυνση της Υπερκαυκασίας, ώστε να μην μπορούν, αυτές  να μεταφερθούν στο Ανατολικό Μέτωπο» τονίζει ο Ρώσος ειδικός αναλυτής .
Επί του παρόντος, σύμφωνα με τον  Αλεξάντροφ, η Γερμανία και η Τουρκία διεξήγαγαν και συνεχίζουν να υλοποιούν από κοινού μια αντι-ρωσική πολιτική, η οποία είναι  εκδήλωση της ιστορικής τους  κοινής πορείας. !!
«Δεν είναι σαφές πόσοι από τους ειδικούς και τους πολιτικούς μας κατανοούν ότι δεν υπάρχει ΠΟΤΕ περίπτωση , η Ρωσία να είναι μαζί με τη Γερμανία για να δημιουργηθεί  ένα είδος ρωσο-γερμανικού  άξονα ή ενός  άξονα« Παρίσι-Βερολίνο-Μόσχα ». Αυτές οι θεωρίες προκαλούνται  από την έλλειψη κατανόησης της ουσίας των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Γερμανίας, αλλά και της ίδιας της ιστορίας », τονίζει ο Ρώσος ειδικός , επίσημος σύμβουλος του Κρεμλίνου.
Η εξωτερική πολιτική δια μέσου των οικονομικών σχέσεων δεν μπορεί να είναι ενδεικτική μακροπρόθεσμων πολιτικών σχέσεων. Αυτό αποδεικνύεται  και στις σχέσεις  Γερμανίας και Ρωσίας από το  1914 έως σήμερα , με το  Βερολίνο να ετοιμάζεται για έναν νέο  πόλεμο.
«Αυτό που δεν μπορεί να  υποκατασταθεί  στις  σχέσεις Ρωσίας και Γερμανίας είναι το πολιτικό  συμφέρον ή το συμφέρον στον τομέα της ασφάλειας, το οποίο οι σημερινές εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και του Βερολίνου,  αποδεικνύουν περίτρανα» , τονίζει ο Αλεξάντροφ.
Ο ίδιος πιστεύει ότι η πολιτική της Δυτικής Γερμανίας και του ΝΑΤΟ δημιούργησαν ένα ιστορικό περιβάλλον, που επιθυμεί την  αποδυνάμωση και τελικά το διαμελισμό της Ρωσίας.
«Αυτό είδος πολιτικής το βλέπουμε στην Συρία, όπου  οι «εταίροι» μας με κάθε τρόπο προσπαθούν να αποτρέψουν  τον πόλεμο ή οποιαδήποτε άλλη επιτυχία της Ρωσίας», δηλώνει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας .
Σύμφωνα με την Αλεξάντροφ, από την σημερινή  πολιτική του Βερολίνου διαφαίνεται ξεκάθαρα  η πορεία και η πλήρη υποστήριξη της Άγκυρας στον πολιτικό και στον  αμυντικό τομέα .
«Φυσικά, ο λόγος γι “αυτήν την εχθρική  πολιτική είναι η  ρωσική εκστρατεία στην Συρία , και το  γεγονός ότι το γερμανικό αεροσκάφος τύπου  AWACS, θα προσθέσει μεγάλες δυνατότητες στην παρακολούθηση των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών από την τουρκική αεροπορία. Η  Τουρκία δεν  διαθέτει τέτοιες εναέριες κατασκοπευτικές δυνατότητες και τόσο προηγμένα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας,  για να  αντιμετωπίσει τις  ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις», συνεχίζει  ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Αλεξάντροφ, η Τουρκία σήμερα δεν  μπορεί να ελέγχει τον εναέριο χώρο της  σε  βάθος άνω των  30-50 χλμ, αλλά το γερμανικό  AWACS,  τη σειρά του, θα επιτρέψει στην Άγκυρα να αυξήσει σημαντικά την απόσταση αυτή.
Μόνο που η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε Τούρκους και Γερμανούς,  και τους Ρώσους είναι οι πύραυλοι S-400.
Ο Ρώσος ειδικός αναλυτής , τονίζει ότι η παρουσία του γερμανικού αεροσκάφους έχει να κάνει με την καταγραφή των δυνατοτήτων του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος.
«Γι “αυτό και είναι ένας πολύ καλός τρόπος  να κάνουν check-in στην σύγχρονη αεράμυνα μας, δεδομένου ότι δεν έχουν  έλθει σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με ένα τόσο σοβαρό αντίπαλο, όπως οι πύραυλοι S-400»,καταλήγει ο ίδιος.
«Η ρωσική κυβέρνηση έχει  αντλήσει τα κατάλληλα συμπεράσματα, και θα πράξει τα δέοντα», καταλήγει ο Μιχαήλ Αλεξάντροφ του ινστιτούτου αμυντικό-πολιτικών σπουδών της Μόσχας, επίσημου THINK TANK του Κρεμλίνου .
Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο: Η Γερμανία θα αναπτύξει 1.200 στρατιώτες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, είχαμε αναφέρει ότι η Γερμανία θα  αναπτύξει 1.200 Γερμανούς στρατιώτες για να βοηθήσουν στον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους και των τζιχαντιστών στην Συρία, τόνισε ο αρχηγός του Γερμανικού στρατού.
Δεν είναι καθόλου καλό σημάδι η παρουσία Γερμανών και Τούρκων τόσο κοντά μας , τα συμφέροντα μας πάντοτε ήταν και παραμένουν αντιδιαμετρικά αντίθετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου