Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Κριμαία: Τουρκικό χρήμα σε Τατάρους παραστρατιωτικούς!


Τα σχέδια του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας να στηρίξει τους οργανωτές του «αποκλεισμού» της Κριμαίας, συνιστούν ένα ακόμη πισώπλατο κτύπημα στη Ρωσία, θεωρεί ο κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Σεργκέι Μενιάγιλο.
Νωρίτερα το Σάββατο, ο συντονιστής της «δράσης πολιτών για τον αποκλεισμό της Κριμαίας», Λενούρ Ισλιάμωφ, δήλωσε ότι το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας θα ενισχύσει το τάγμα εθελοντών που συστήνεται στην Ουκρανία με την ονομασία «Noman Çelebicihan»:

«Την Παρασκευή θα παραλάβουμε την πρώτη παρτίδα των τουρκικών στρατιωτικών στολών. Ενώ το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας μένει στα λόγια, το τουρκικό ήδη αρχίζει να μας στηρίζει. Παραλαμβάνουμε 250 στολές, και ζευγάρια αρβύλες. Αμέσως μόλις γίνουμε στρατιωτική μονάδα (560 μέλη), μέχρι τις 15 Ιανουαρίου όπως νομίζω, στο Τσονγκάρ (Chonhar- περιοχή στην Αζοφική, κοντά στην Κριμαία) θα γίνει το Παγκόσμιο Συνέδριο των Τατάρων της Κριμαίας, και η Εκτελεστική Επιτροπή θα είναι εδώ. Θα συγκεντρωθούν όλοι οι Τάταροι της Κριμαίας από όλο τον κόσμο, την Αμερική, Καναδά, Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία, 43 χώρες».
Επίσης, δήλωσε, ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα διακόψουν και την τελευταία γραμμή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από την Ουκρανία στην Κριμαία. Στις 22 Νοεμβρίου με σαμποτάζ είχαν ανατιναχθεί οι πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος στην περιφέρεια της Χερσώνας, και από τις 4 γραμμές απέμεινε μόνον μία. Ενώ και οι προσπάθειες επισκευής εμποδίστηκαν από οργανωμένες ομάδες.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις η επικεφαλής της επιτροπής για την ασφάλεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς στην κρατική Δούμα, Ιρίνα Γιαρόβαγια, δήλωσε ότι η φήμη της ηγεσίας της Τουρκίας θα χάσει κι άλλο την αξιοπιστία της, αν η Άγκυρα πραγματικά θα βοηθήσει τους Ουκρανούς σαμποτέρ.
Τον Δεκέμβριο ο βουλευτής της Ουκρανικής βουλής και πρώην επικεφαλής των Τατάρων της Κριμαίας Μουσταφά Ντζεμιλιώφ επισκέφθηκε την Τουρκία και συναντήθηκε με τον Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας του να χρηματοδοτήσει μια στρατιωτική μονάδα στα σύνορα με την Κριμαία.

ΠΗΓΕΣ: http://www.vz.ru/ και http://rusnovosti.ru/
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Σωτήρης Δημόπουλος                http://www.defence-point.gr/news/?p=143956

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου