Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Μεγάλες ανατροπές… Ισραηλινός μιλάει σε Σαουδαραβικό ΜΜΕ!

Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας στην πολύ ενδιαφέρουσα αν και εξαιρετικά ανασφαλή περίοδο στην οποία ζούμε… Το να σου έλεγαν πριν από κάποια χρόνια ότι ο γενικός γραμματέας του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών θα μιλούσε σε σαουδαραβικό μέσο ενημέρωσης ως… σύμμαχος, θα προκαλούσε μάλλον θυμηδία και σοβαρή αμφιβολία περί της πνευματικής ευστάθειας του κομιστή.
Και όμως, η είδηση που έρχεται από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, αφορά τη συνέντευξη που έδωσε ο Ντορ Γκολντ σε σαουδαραβικό ιστοχώρο (Elaph online), ενώ ακόμα πιο ενδιαφέρον, είναι όσα είπε σε αυτή τη συνέντευξη, τα οποία είναι αρκούντως αποκαλυπτικά.
Αφού ξεκίνησε λέγοντας όσα αφορούν την άμεση πολιτική της χώρας του στην περιοχή, έφτασε να λέει πράγματα που θα έκαναν… πολλές κελεμπίες να σηκωθούν από τις θέσεις τους στη Σαουδική Αραβία. Δίνει την εντύπωση, ότι υπάρχει σε εξέλιξη κοινό σχέδιο των δυο μερών για μερικό εξωραϊσμό της εικόνας του εβραϊκού κράτους στο αραβικό ακροατήριο, κάτι που από μόνο του έχει τεράστιο ενδιαφέρον.


Στην ουσία όσων αναφέρονται, ο Γκολντ δηλώνει ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά όπλων από τη Ρωσία στη Χεζμπολάχ και δεν θα επιτρέψει επίθεση εναντίον του από τη Συρία. Δεν ανακατεύεται στη Συρία, αλλά έχει σαφέστατες «κόκκινες γραμμές». Για να αρχίσουν μετά τα εντυπωσιακά…
Το ISIS είναι κοινός εχθρός, αναφέρει (ναι, αφού απειλεί τη σαουδαραβική μοναρχία), τα Ιράν προκαλεί χάος και αναρχία για να πουλήσει τον εαυτό του ως λύση! Η πυρηνική συμφωνία είναι επικίνδυνη (ενθουσιασμός στο ακροατήριο στη Σαουδική Αραβία…) και το Ιράν προσπαθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της περιοχής να αποκτήσει πρόσβαση μέσω σιιτικών πολιτοφυλακών!
Η Ιστορία διδάσκει πως όταν το Ισραήλ υπογραφεί ειρηνευτική συμφωνία με τους Άραβες (σ.σ. Αίγυπτος, Ιορδανία), την τιμά για πάντα! Το Ισραήλ θεωρεί πολύ σημαντικά τα αραβικά κράτη και έχει συμφέρον να καταλήξει σε συμφωνία μαζί τους! Η τεχνολογία (που διαθέτει) και οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι (που διαθέτουν οι Άραβες και πλέον και το Ισραήλ) μπορούν να φτιάξουν μια καλύτερη Μέση Ανατολή!

Ας μείνουμε προς το παρόν στην απλή αναφορά…       http://www.defence-point.gr/news/?p=144128

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου