Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Που θα κάνουν πόλεμο οι Αμερικανοί - Δείτε τον χάρτη - Τι θα συμβεί στα Βαλκάνια.

polemos


Η επόμενη αμερικανική πολεμική επιχείρηση είναι πιθανό να συμβεί σε Μέση Ανατολή ή Βαλκάνια, αναφέρει ανάλυση του αμερικανικού περιοδικού The National Interest.

X1
Ο συγγραφέας της έκθεσης, Daniel Sukman δημιούργησε ένα χάρτη, όπου απεικονίζονται οι αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις τα τελευταία 35 χρόνια ενώ σημειώνεται που πιστεύεται ότι θα λάβουν χώρα οι επόμενες.
“Αν η πρόσφατη ιστορία είναι οδηγός για το μέλλον, η επόμενη μεγάλη αμερικανική στρατιωτική επέμβαση είναι πιθανό να συμβεί στη Μέση Ανατολή ή τα Βαλκάνια, ενώ η πρόσφατη κρίση στην Συρία και το Ιράκ επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας”, αναφέρει ο Sukman.
Σύμφωνα με τον Sukman η Μέση Ανατολή είναι η πλέον πιθανή τοποθεσία για μεγάλης κλίμακας αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, με ήδη έξι επιχειρήσεις των ΗΠΑ να έχουν γίνει στην περίοχη από το 1980 έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και χτυπημάτων με drones σε Πακιστάν και Υεμένη.
“Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αποτελούν την ραχοκοκαλιά του ΝΑΤΟ, το οποίο δρα στο Κόσοβο”, σημείωνει ο Sukman.
“Τα τελευταία 35 χρόνια, μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις και ειρηνευτικές αποστολές έχουν λάβει χώρα και στα Βαλκάνια, όπου δόθηκε έμφαση τόσο στις αεροπορικές όσο και στις από εδάφους επιχειρήσεις”, τονίζει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδοχόμενο για νέα επιχείρηση των ΗΠΑ στην περιοχή.
Σερβία, Κόσοβο, Τίρανα και Σκόπια είναι τα σημεία που έχουν δράσει και πιθανά να ξαναδράσουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τον χάρτη.
X2http://www.newmoney.gr/diethni/265041-pou-tha-kanoun-polemo-oi-amerikanoi-deite-ton-xarti-ti-tha-simbei-sta-balkania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου