Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ρωσία: Σε άμεσο κίνδυνο η Ευρώπη από τα σχέδια των ΗΠΑ στην ανατολική Ευρώπη !

«H  Μόσχα ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα  εγκαταλείψουν τα σχέδια τους  για την κατασκευή αποθηκών με στρατιωτικό εξοπλισμό στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .usa-army7

Οι δηλώσεις Αμερικανού στρατηγού, που έδωσε συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα του 2015, επιβεβαίωσε την υλοποίηση των  σχεδίων άμυνας των ΗΠΑ για την τοποθέτηση και την αποθήκευση στην «ανατολική πτέρυγα»  στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ.
Σκοπός όλου αυτού του υλικού είναι  μελλοντικές εκπαιδευτικές  ασκήσεις, αλλά  και ο εξοπλισμός της δυνάμεως Ταχείας αντιδράσεως του ΝΑΤΟ .
Η αντίδραση της Μόσχας σε αυτά τα σχέδια ήταν ακαριαία με δηλώσεις από το ρωσικό ΥΠΕΞ.
«Ελπίζουμε ότι οι «εξωτερικοί»  αρχιτέκτονες της νέας έκδοσης του Ψυχρού Πολέμου να εξακολουθούν να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους και τις αρνητικές συνέπειες της επιταχυνόμενης στρατιωτικοποίησης, μιας από της  πιο γαλήνιας από στρατιωτική άποψη περιοχής του κόσμου. Οι « ίδιοι» επιστρατεύοντας την πολιτική βούληση, τα  αναγκαία συστήματα και  μεθόδους της εποχής του  ψυχρού πολέμου, προκαλούν ποικίλους και μεγάλους  κινδύνους» , δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ. Ζαχάροφ .
«Οι σημερινές στρατιωτικές προετοιμασίες μεγάλης κλίμακας των ΗΠΑ κάτω από εντελώς ψευδείς παραστάσεις,  προστατεύουν τους συμμάχους από μια ανύπαρκτη «Ρωσική απειλή», κάτι το οποίο δεν είναι προς το συμφέρον της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ευρώπη. Απλά επιβεβαιώνουν  για άλλη μια φορά ότι η σχεδιαζόμενη κλιμάκωση της καταστάσεως από την Ουάσινγκτον  υπονομεύει την σταθερότητα ολόκληρης της  ευρωπαϊκής ηπείρου»,  είπε η Ρωσίδα εκπρόσωπος .
Από  το παρελθόν έτος, η ένταση της μάχιμης  εκπαίδευσης των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο ρωσικά σύνορα έχει αυξηθεί σημαντικά έναντι της Ρωσίας , κάτι που έχει κινητοποιήσει και τις ρωσικές δυνάμεις , θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την Ευρώπη.
Σε παλιότερο άρθρο από την ιστοσελίδα pentapsotagma.gr, με τίτλο: «Απειλεί» η Ρωσία με ισοδύναμα στρατιωτικά αντίποινα στα νατοϊκά σχέδια για την Ανατολική Ευρώπη, είχαμε προειδοποιήσει ότι η   απάντηση της Μόσχας, στις πληροφορίες ότι το ΝΑΤΟ θα μεταφέρει βαρύ οπλισμό στην Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και  στις Βαλτικές χώρες,  θα ήταν άμεση, και ισοδύναμης «ισχύος».
Η Ρωσία απειλεί να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στην δυτική στρατιωτική περιφέρεια» , εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υλοποιήσουν τα σχέδια τους.
Η Ευρώπη ευρίσκεται κάτω από μια μεγάλη και λίαν επικίνδυνη οικονομική κρίση. Επίσης το μεταναστευτικό και η ισλαμική τρομοκρατία προκαλούν τριγμούς στο «οικοδόμημα» της ένωσης . Μέσα σε όλα αυτά μία στρατιωτική αντιπαράθεση με την Ρωσία για τα «μάτια των ΗΠΑ», θα επιτάχυνε τις αρνητικές εξελίξεις σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου