Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Δείτε την πρώτη «πόλη των 15 λεπτών» της Αμερικής όπου τα αυτοκίνητα είναι ξεπερασμένα

 Μια γειτονιά Tempe, Αριζόνα, που ονομάζεται Culdesac είναι η πρώτη κοινότητα του έθνους που σχεδιάστηκε γύρω από τη ζωή χωρίς αυτοκίνητα σε αυτό που θεωρείται το πρώτο παράδειγμα της Αμερικής των διαβόητων «πόλεων των 15 λεπτών» που διαφημίζει η παγκόσμια ελίτ.

Η ιδέα παρουσιάζεται ως ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέρος όπου οι κάτοικοι μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα τους γείτονές τους, καθώς τα περισσότερα πράγματα που χρειάζονται βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια.

Μια αναφορά του 12 News προώθησε την κοινότητα ότι βοηθά στη βιωσιμότητα και μίλησε με έναν υπάλληλο της Culdesac που καυχιόταν για την εναλλακτική μεταφορά που παρέχεται στη γειτονιά.

Τα οχήματα με βενζίνη απαγορεύεται κυριολεκτικά από την περιοχή, όπως είπε ο υπάλληλος στο 12 News, οι κάτοικοι μπορούν να το έχουν αρκεί να μην είναι σταθμευμένο στο χώρο του ξενοδοχείου.

«Μπορείς να φανταστείς να ζεις στην κορυφή του παντοπωλείου σου;» ρώτησε ο υπάλληλος το δελτίο ειδήσεων.

Ποια είναι η ελκυστικότητα του να ζεις πάνω από ένα παντοπωλείο;

Φυσικά, η ανάπτυξη θα χρησιμοποιηθεί για την προώθηση παρόμοιων εφιαλτικών γειτονιών της Ατζέντας 2030 σε όλη την Αμερική.

Μια πιο πρόσφατη αναφορά του NBC News προώθησε την κοινότητα χωρίς αυτοκίνητα σε ένα εθνικό κοινό, μιλώντας με τον συνιδρυτή της Culdesac, Ryan Johnson, ο οποίος ισχυρίστηκε: «Κάθε γενιά, συμπεριλαμβανομένου του 90% του Gen Z, θα ήθελε να πληρώσει περισσότερα για να ζήσει σε ένα βατό γειτονιά."


infowars.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου