Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

3ος Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι «η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ»

 

3ος Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι «η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ»… Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί στη δυτική συμμαχία, παρά τον κίνδυνο να πυροδοτήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Στόλτενμπεργκ επανέλαβε το Σάββατο τη δέσμευση του ΝΑΤΟ να φέρει την Ουκρανία στη συμμαχία για να τιμήσει τη διετή επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Ουκρανία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Δεν είναι θέμα αν, αλλά πότε», δήλωσε ευθαρσώς σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Το Infowars.com αναφέρει: «Καθώς σας προετοιμάζουμε για εκείνη την ημέρα, το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Για την ασφάλειά σας και για τη δική μας», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ συνέχισε λεπτομερώς πώς το ΝΑΤΟ έχει ήδη παράσχει στην Ουκρανία δισεκατομμύρια δολάρια «πυρομαχικών πυροβολικού, αεράμυνας και πολεμικών σκαφών… Εξοπλισμός και ανταλλακτικά F-16, drones και εξοπλισμός αποναρκοθέτησης» για την Ουκρανία.

«Περισσότερη υποστήριξη βρίσκεται στο δρόμο», υποσχέθηκε.

Ο Στόλτενμπεργκ επαίνεσε επίσης τη συρρίκνωση των δυνάμεων της Ουκρανίας : «Ανακαταλάβατε το μισό έδαφος που κατέλαβε η Ρωσία. Απώθησε τη Ρωσία από μεγάλα τμήματα της Μαύρης Θάλασσας. Και προκάλεσε μεγάλες απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις». Μάλλον ο Στόλτενμπεργκ πρέπει να βλέπει άλλη ταινία από αυτή που παίζεται τώρα….

Φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης της Ουκρανίας προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι αντιστέκονται στις απαιτήσεις του Τζο Μπάιντεν να περάσει από το Κογκρέσο άλλα 60 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία .

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε το Σάββατο ότι « εκατομμύρια θα σκοτωθούν » στην Ουκρανία και κινδυνεύουν να χάσουν τη σύγκρουσή τους με τη Ρωσία, εάν οι ΗΠΑ δεν παράσχουν το νέο πακέτο βοήθειας.

Αλλά η ανανεωμένη δέσμευση του Στόλτενμπεργκ είναι ουσιαστικά μια κήρυξη ενός πολέμου ευρύτερης κλίμακας, δεδομένου ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι μια απαράδεκτη «κόκκινη γραμμή».

Και εμείς μένουμε να αναρωτιόμαστε που στην ευχή το πάνε!!! Αφού δεν τους παίρνει μια κατά μέτωπον σύγκρουση με τη Ρωσία, γιατί φαίνεται να την επιδιώκουν;;; Μήπως τελικά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς;;; Μήπως έχουν στριμωχτεί στη γωνία και το μόνο που μπορούν να κάνουν πλέον είναι να επιτεθούν, μην έχοντας τίποτα άλλο να χάσουν;;; Θα δείξει… Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως στις τάξεις του ΝΑΤΟ μόνον η λογική δεν επικρατεί!!!

lumi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου