Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Μπορούν οι επιστήμονες να προβλέψουν το σεισμό πριν από το Γωγ και Μαγώγ;


ΣΧΟΛΙΟ : Eνα άρθρο από το Ισραήλ σχετικά με το μεγάλο σεισμό που θα γίνει στη Μεσόγειο-και όχι μόνο στην Αθήνα ή την Ελλάδα όπως διαδόθηκε πρόσφατα από διάφορους λόγω του γνωστού νομοσχεδίου.-Ο σεισμός θα γίνει πριν ξεκινήσει ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος και μάλιστα θα αλλάξει όλη την Ιερουσαλήμ και φυσικά και το Τέμενος του Ομάρ που μπορεί να πέσει τότε.

Πέντε επιστήμονες από το τμήμα πολιτικών μηχανικών του Κολλεγίου Μηχανικών Sami Shamoon στο

Ashdod και τα τμήματα φυσικής και γεωεπιστημών και περιβαλλοντικών επιστημών του Πανεπιστημίου Ben-Gurion του Negev ολοκλήρωσαν πρόσφατα μια μελέτη στην οποία πρότειναν μια νέα μέθοδο ακριβούς πρόβλεψης των σεισμών. Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στις 25 Φεβρουαρίου στο Scientific Reports, πραγματοποιήθηκε μετά από έναν μετασεισμό 6,3 βαθμών, που έγινε αισθητός στην Τουρκία και τη Συρία στις 20 Φεβρουαρίου, και μέτρησε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που προκαλείται από ρωγμές (FEMR) κατά μήκος ενός συστήματος ρηγμάτων που εκτείνεται περίπου 600 μίλια από την Ερυθρά Θάλασσα έως την Τουρκία.


Ο μετασεισμός ακολούθησε τον σεισμό των 7,8 βαθμών της 6ης Φεβρουαρίου 2023 στην Τουρκία και σε τμήματα της Συρίας, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο περίπου 60.000 ανθρώπων, τον εκτοπισμό περίπου 3 εκατομμυρίων και την πρόκληση ζημιών ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


Η ισραηλινή κυβέρνηση ανησυχεί όλο και περισσότερο για τους καταστροφικούς σεισμούς. Το 2019 ενεργοποιήθηκε το σύστημα EEW (έγκαιρη προειδοποίηση σεισμών) του Ισραήλ. Το σύστημα, το οποίο αποτελείται από 120 αισθητήρες που διατρέχουν ένα μήκος 400 χιλιομέτρων του ρήγματος της Νεκράς Θάλασσας από το Εϊλάτ έως τα Υψώματα του Γκολάν, μπορεί να εκδώσει προειδοποίηση για σεισμό από μερικά δευτερόλεπτα έως και μερικά λεπτά, ανάλογα με τη θέση του επίκεντρου του σεισμού.Το σύστημα ονομάζεται εύστοχα Teruah, που στα εβραϊκά σημαίνει έκρηξη του Σόφαρου. Το σόφαρ είναι προφητευμένο ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο τέλος των ημερών. Το Βιβλίο του Ησαΐα μας λέει ότι είναι ένα σήμα για τους διασκορπισμένους Εβραίους να επιστρέψουν από την εξορία ως το πρώτο στάδιο της τελικής λύτρωσης:

Και κατά την ημέρα εκείνη, θα ηχήσει ένα μεγάλο σόφαρ- και οι πλανεμένοι που βρίσκονται στη γη της Ασσυρίας και οι εκδιωγμένοι που βρίσκονται στη γη της Αιγύπτου θα έρθουν και θα προσκυνήσουν τον Χασέμ στο ιερό όρος, στο Γερουσαλαγίμ. Ησαΐας 27:13

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι μαζικοί σεισμοί στο Ισραήλ είναι επίσης μέρος των προφητευμένων εσχάτων ημερών. Αυτοί οι σεισμοί θα είναι τόσο ισχυροί ώστε να προκαλέσουν γεωγραφικές αλλαγές στο Όρος του Ναού, απαιτώντας την κατασκευή μιας εντελώς νέας πόλης. Οι σεισμοί θα προκαλέσουν την έκρηξη πηγών νερού γύρω από την Ιερουσαλήμ, επιφέροντας την προφητεία του Ζαχαρία.

Και θα γίνει εκείνη την ημέρα, και θα βγουν ζωντανά νερά από την Ιερουσαλαγίμ: τα μισά από αυτά προς την ανατολική θάλασσα και τα μισά προς τη δυτική θάλασσα- το καλοκαίρι και το χειμώνα θα είναι". Ζαχαρίας 14:8


Η φρουρά της Κνεσέτ, η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου των IDF, πυροσβέστες, αστυνομικοί και η Magen David Adom πραγματοποιούν άσκηση για σεισμό που λαμβάνει χώρα κοντά στην Ashkelon, 19 Δεκεμβρίου 2019. Φωτογραφία: Yaniv Nadav/Flash90. (πηγή: JNS)
Ο σεισμός θα χωρίσει επίσης το Όρος των Ελαιών στα δύο.

Εκείνη την ημέρα, θα βάλει τα πόδια Του στο Όρος των Ελαιών, κοντά στο Γερουσαλαγίμ στα ανατολικά- και το Όρος των Ελαιών θα διασπαστεί κατά μήκος από την ανατολή προς τη δύση, και το ένα μέρος του Όρους θα μετατοπιστεί προς τα βόρεια και το άλλο προς τα νότια, ένα τεράστιο φαράγγι. Ζαχαρίας 14:4

Οι σεισμοί προφητεύονται ότι θα συνοδεύουν το τέλος των ημερών και αναφέρονται ρητά από τους προφήτες ότι παίζουν ρόλο στο τέλος των ημερών, προετοιμάζοντας τον κόσμο καίγοντας τις ακαθαρσίες, όπως χρησιμοποιείται το χωνευτήρι στη μεταλλουργία για να καθαρίσει το μέταλλο. 

Αλλά ο Θεός Χασίμ είναι ο αληθινός Θεός, είναι ο ζωντανός Θεός και ο αιώνιος Βασιλιάς- στην οργή Του η γη έτρεμε, και τα έθνη δεν είναι σε θέση να αντέξουν την αγανάκτησή Του. Ιερεμίας 10:10

Ο προφήτης Ιεζεκιήλ περιέγραψε συγκεκριμένα τους σεισμούς που προηγούνται του πολέμου του Γωγ και του Μαγώγ:

Τα βουνά θα γκρεμιστούν, οι βράχοι θα γκρεμιστούν, και κάθε τοίχος θα καταρρεύσει στη γη. Ιεζεκιήλ 38:20

Ορισμένοι ραβίνοι έχουν αποδώσει αυτόν τον προ του Μαγκόγκ αναταραχή στο ότι ο Θεός μπαίνει στη μάχη, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις της φύσης ως τα όπλα της επιλογής του.


Αξιωματικοί της Ισραηλινής Συνοριακής Αστυνομίας στέκονται φρουροί καθώς Εβραίοι επισκέπτονται το Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, 9 Απριλίου 2023. Φωτογραφία: Jamal Awad/Flash90.
Η κοιλάδα του Ιορδάνη και η Νεκρά Θάλασσα του Ισραήλ αποτελούν μέρος της Συρο-Αφρικανικής Κοιλάδας του Ρήγματος, η οποία εκτείνεται από την κοιλάδα Bekaa του Λιβάνου έως τη Μοζαμβίκη στη Νοτιοανατολική Αφρική. Μεγάλοι σεισμοί πλήττουν συνήθως το Ισραήλ περίπου μία φορά κάθε 90 χρόνια και υπάρχει ανησυχία ότι επίκειται άλλος ένας - αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πιο πρόσφατος σημειώθηκε το 1927. Σε εκείνο το γεγονός σκοτώθηκαν περισσότεροι από 400 άνθρωποι και προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια στην Ιερουσαλήμ και τη Χεβρώνα.

Το 2022 και πάλι ένα χρόνο αργότερα, το Ισραήλ επλήγη από ένα κύμα μικρών σεισμών.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Kan News, περίπου το 60 % των σπιτιών στο Ισραήλ εξακολουθεί να μην προστατεύεται από πυραυλικές επιθέσεις, σεισμούς ή κατάρρευση λόγω παλαιότητας. Περισσότεροι από τους μισούς Ισραηλινούς πολίτες ζουν σε κτίριο που δεν προστατεύεται κατάλληλα από τέτοια γεγονότα.


Άποψη των ζημιών που προκλήθηκαν σε ένα σπίτι στην πόλη Τιβεριάς στο βόρειο Ισραήλ μετά από σεισμούς που ταρακούνησαν την περιοχή, στις 9 Ιουλίου 2018. Τα περισσότερα κτίρια δεν είναι φτιαγμένα για να επιβιώνουν από τέτοιες φυσικές καταστροφές. Φωτογραφία: David Cohen/Flash90. (πηγή: JNS)

Σύμφωνα με τον Kan, ένας μεγάλος σεισμός προβλέπεται να προκαλέσει περίπου 7.000 θανάτους και 145.000 τραυματισμούς, ενώ 170.000 άνθρωποι θα μείνουν άστεγοι και 320.000 κτίρια θα υποστούν ζημιές.

Εκτός από το εύστοχα ονομαζόμενο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης Shofar/Teruah, το Ισραήλ κάνει επίσης πρακτικές προετοιμασίες για να κάνει τους τελευταίους σεισμούς πριν από τον Μεσσία ελαφρώς λιγότερο καταστροφικούς. Το 2005, η ισραηλινή κυβέρνηση ξεκίνησε το σχέδιο TAMA 38, ενθαρρύνοντας τους κατοίκους να ενισχύσουν τις δομές των κτιρίων τους. Αλλά επί του παρόντος χρειάζονται 3-5 χρόνια για να εγκριθεί ένα κτίριο στο πλαίσιο του προγράμματος TAMA. Σύμφωνα με τον Kan, από το 2005, μόνο 27.000 κτίρια έχουν ενισχυθεί στο πλαίσιο του σχεδίου.

israel365news.com

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου