Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Μάλλον κάποιοι θέλουν να δουν ρωσικά στρατεύματα στο Παρίσι! Δήλωση-ΣΟΚ από Μακρόν.

 Ε.Ε.: «Πάμε σε οικονομία πολέμου».


Την αναβάθμιση της στρατιωτικής βοήθειας της Δύσης στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης για την υποστήριξη της Ουκρανίας, η οποία διεξήχθη χθες Δευτέρα στο Παρίσι.

Ομάδα κρατών προτίθεται να παραδώσει στο Κίεβο πυραύλους μέσου και μακρού βεληνεκούς, είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν πως στηρίζουν την πρόταση της Τσεχίας να αγοράσουν από κοινού πυρομαχικά εκτός Ευρώπης για λογαριασμό της Ουκρανίας.

«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην καταφέρει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο» επέμεινε ο Εμανουέλ Μακρόν, υπογραμμίζοντας ότι «η ήττα της Ρωσίας είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ευρώπη».

«Πρέπει να βαδίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς οικονομία πολέμου» δήλωσε ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος επισημαίνοντας πως υπάρχουν περιθώρια μεγέθυνσης της ευρωπαϊκής παραγωγής οπλικών συστημάτων.

Ο πρόεδρος Μακρόν ανέφερε επίσης ότι «η Ρωσία υιοθέτησε απειλητικές συμπεριφορές όχι μόνο έναντι της Ουκρανίας, αλλά έναντι όλων μας», ενώ αναφορικά με το ζήτημα της ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων της Δύσης στο ουκρανικό έδαφος ανέφερε πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συναίνεση για κάτι τέτοιο, πλην όμως «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον».

Ουσιαστικά ο Γάλλος πρόεδρος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποστολής τακτικού νατοϊκού στρατού στο έδαφος της Ουκρανίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντίδραση των Ρώσων!!

Αυτή του η τοποθέτηση μαζί με την άρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού (Δείτε ΕΔΩ) αλλά και του ηγέτη της Τσεχίας δείχνει ότι ορισμένες χώρες μέσα στην Ε.Ε. σκέφτονται σοβαρά το εφιαλτικό σενάριο να στείλουν στρατεύματα κατά της Ρωσίας.

«Φαίνεται πως ο Μακρόν θέλει να δει ρωσικά στρατεύματα στο Παρίσι», είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σχόλια του κόσμου στα social media στο άκουσμα όσων είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου