Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Μουσουλμάνοι προκαλούν αναταραχή στους δρόμους της Ιαπωνίας: «Η Ιαπωνία πρέπει να πεθάνει!» (Βίντεο).

Βγαίνουν στην επιφάνεια βίντεο που απεικονίζουν μουσουλμάνους μετανάστες να προκαλούν αναταραχές στην Ιαπωνία. Συμμετέχουν σε καυγάδες στους δρόμους με ντόπιους, ταραχές σε καφετέριες και βανδαλίζουν παραδοσιακά ιαπωνικά ιερά Σιντοϊσμού . Σε πρόσφατο περιστατικό, μια οικογενειακή διαμάχη εξελίχθηκε σε μαχαίρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι. Στους δρόμους, Κούρδοι Μουσουλμάνοι διαδηλωτές διαμαρτύρονται κατά του «ρατσισμού», φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Ιαπωνία πρέπει να πεθάνει!».

Παρά το γεγονός ότι αποτελούνται μόνο από 2.000 άτομα, οι Κούρδοι που διέφυγαν από τις διώξεις στην Τουρκία και το Ιράκ για να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ιαπωνία, προκαλούν σημαντικά προβλήματα. Όλο και περισσότερο, τα στοιχεία της ανατρεπτικής συμπεριφοράς τους κυκλοφορούν στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Οι συναντήσεις μεταξύ Κούρδων και ντόπιων Ιάπωνων συχνά γίνονται βίαιες, με σωματικές επιθέσεις. Διαταράσσουν επίσης τις εγκαταστάσεις φιλοξενίας, κατηγορούν τους Ιάπωνες πολίτες για ρατσισμό και βεβηλώνουν παραδοσιακούς θρησκευτικούς χώρους. Επιπλέον, εκφράζουν ανοιχτά την υποστήριξή τους στην κουρδική τρομοκρατική οργάνωση PKK κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, αντιστέκονται σθεναρά στη σύλληψη όταν έρχονται αντιμέτωποι με αξιωματικούς επιβολής του νόμου.

Περιστατικό μαχαιρώματος και αποκλεισμός νοσοκομείου

Οι περισσότεροι Τούρκοι Κούρδοι κατοικούν στο Kawaguchi, μια πόλη με το υψηλότερο ποσοστό ξένου πληθυσμού στην Ιαπωνία. Πολλοί Κούρδοι εργάζονται ως εργάτες κατασκευών σε εταιρείες όπως η KURDISTAN Ltd. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία δεν είναι χωρίς προβλήματα. Κάτοικοι κοντά σε εργοτάξια έχουν παραπονεθεί για ηχορύπανση στο The Sankei News και στο Yahoo! ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΑΠΩΝΙΑ.

Σε ένα ανησυχητικό περιστατικό το περασμένο καλοκαίρι, στις 4 Ιουλίου, ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις στο Kawaguchi. Κούρδοι συμμετείχαν σε καυγά για μια οικογενειακή διαμάχη, χρησιμοποιώντας μαχαίρια και πέτρες στην προσπάθειά τους να βλάψουν ο ένας τον άλλον. Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν απαραίτητη, ωστόσο οι δράστες κατάφεραν να αποφύγουν τη σύλληψη.

Οι επιπτώσεις του μαχαιρώματος ήταν βαθιές. Δύο άτομα, ηλικίας 24 και 45 ετών, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο στο Kawaguchi. Ωστόσο, ένα πλήθος εκατοντάδων Κούρδων εμπόδισε τον δρόμο που οδηγεί στο νοσοκομείο, προκαλώντας σημαντική αναστάτωση. Ο Τούρκος πρέσβης στην Ιαπωνία, Korkut Güngen, καταδίκασε το περιστατικό ως «λυπηρό και εντελώς λυπηρό» σε συνέντευξή του στο The Sankei News.

Αυστηρές Μεταναστευτικές Πολιτικές

Η Ιαπωνία διατηρεί αυστηρές μεταναστευτικές πολιτικές, με μόνο το 5,3 τοις εκατό των αιτήσεων ασύλου να εγκρίνονται το 2022. Οι αιτούντες άσυλο που εξαντλούν όλες τις νομικές οδούς για προσφυγή επαναπατρίζονται αναγκαστικά μερικές φορές. Επιπλέον, οι κανονισμοί για το άσυλο έγιναν πιο αυστηροί πέρυσι.

Η Ιαπωνία έχει δεχτεί ιστορικά λίγους αιτούντες άσυλο, με μόνο έξι αιτήσεις να εγκρίνονται το 2013. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Euronews, η κυβέρνηση έχει πρόσφατα χαλαρώσει τις απαιτήσεις βίζας για ειδικευμένους εργαζομένους για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

Πηγή: NieuwRechts

rairfoundation.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου