Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Η "Baba Vanga της Βρετανίας" που προέβλεψε 3 σημαντικά ιστορικά γεγονότα ανατράφηκε σε μια σπηλιά, η οποία ΠΕΤΡΙΖΕΙ όσους τολμούν να την επισκεφθούν.

Μία μάντισσα που προέβλεψε τρία σημαντικά ιστορικά γεγονότα ανατράφηκε σε μια απολιθωμένη σπηλιά.

Η Μητέρα Σίπτον, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως "η Μπάμπα Βάνγκα της Βρετανίας" πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της απομονωμένη σε μια σκοτεινή και μουντή φωλιά, αφού η μητέρα της αποφεύχθηκε από την κοινότητα.

Η Ursula Southeil γεννήθηκε το 1488 από τη 15χρονη Agatha Soothtale και μεγάλωσε στο ζοφερό ψυχρό περιβάλλον, μέχρι που μια οικογένεια λυπήθηκε τελικά την ίδια και την έφηβη μητέρα της.

Η μητέρα Shipton ήταν δύο ετών όταν βγήκε από τη σπηλιά στο Knaresborough, στο Βόρειο Yorkshire, η οποία έχει πλέον ανατριχιαστικά αντικείμενα, όπως αρκουδάκια και ρούχα και ανθρώπινα μαλλιά, κρεμασμένα πάνω από την είσοδο.

Ο θρύλος λέει ότι η Μητέρα Σίπτον ήταν παραμορφωμένη, άσχημη και κακάριζε κατά τη γέννησή της αντί να κλαίει.

Λέγεται ότι διέθετε παράξενες δυνάμεις και μπορούσε να δει το μέλλον - με πολλούς να πιστεύουν ότι είχε πολλές ακριβείς προφητείες.

Μερικές από τις πιο διάσημες προβλέψεις της περιλαμβάνουν τη Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου, το 1666, το θάνατο του βασιλιά Ερρίκου Η', το 1547, και την άνοδο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, το 1769.

Μόνο ένα από τα ιστορικά γεγονότα έλαβε χώρα πριν από το θάνατο της Μητέρας Σίπτον το 1561.

Πολλοί στην πόλη τη φοβόντουσαν και πίστευαν ότι ήταν μάγισσα.

Είχε όμως πιστούς οπαδούς - με τις προφητείες της να διαβάζονται και να συζητούνται ακόμη και σήμερα.

Εκτιμάται ότι υπάρχει εδώ και 10.000 χρόνια, και έκτοτε έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο για όσους είναι αρκετά θαρραλέοι για να το επισκεφθούν.

Υπάρχει επίσης ένα μικρό μουσείο στο χώρο που αφηγείται την ιστορία της Μητέρας Σίπτον.

Θάφτηκε στο Knaresborough και πολλοί πιστεύουν ότι αν τρίψετε τη μύτη σας στο άγαλμα στον τάφο της, θα σας πραγματοποιήσει μια ευχή.

Πολλοί από τότε την έχουν συγκρίνει με την Baba Vanga, μια τυφλή Βουλγάρα που συνέχισε να προβλέπει το μέλλον από τον τάφο.

Υποστηρίζεται ότι είχε προβλέψει την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία και την 11η Σεπτεμβρίου.

thesun.co.uk

AΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου