Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Aπεβίωσε ο Lord Jacob Rothschild, 87.

Οι δραματικές εξελίξεις κόβουν την ανάσα.

Το Ίδρυμα Rothschild και το Waddesdon Manor ανακοινώνουν με βαθιά θλίψη τον θάνατο του Λόρδου Rothschild, επιχειρηματία, φιλανθρώπου και πολιτιστικού ηγέτη. Θα λείψει πολύ στην οικογένειά του, στους συναδέλφους του και στους πολλούς φίλους του.

The Rothschild Foundation and Waddesdon Manor are deeply saddened to announce the death of Lord Rothschild, businessman, entrepreneur, philanthropist and cultural leader. He will be greatly missed by his family, his colleagues and his many friends.

Ο χρηματοδότης, φιλάνθρωπος και επικεφαλής της διάσημης τραπεζικής αυτοκρατορίας των Rothschild, Λόρδος Jacob Rothschild, πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε τον θάνατό του σε δήλωση τη Δευτέρα και περιέγραψε τον εκλιπόντα ως «πανύψηλη παρουσία».

Ο Βρετανός ξεκίνησε την καριέρα του στην οικογενειακή τράπεζα, NM Rothschild & Sons, το 1963, πριν συνεχίσει ιδρύοντας τον τότε όμιλο J Rothschild Assurance Group, τώρα St James’s Place, το 1980.

Ο Lord Rothschild ήταν παντρεμένος για περισσότερα από 50 χρόνια με τη Serena, η οποία πέθανε το 2019 και αφήνει πίσω του τέσσερα παιδιά – τη Hannah, τη Beth, την Emily, τον Nat – και πολλά εγγόνια. 

Το Ίδρυμα Rothschild επιβεβαίωσε ότι η κόρη του Λόρδου Hannah θα τον διαδεχόταν ως πρόεδρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Σε δήλωση που ανακοινώνει τον θάνατό του, η οικογένειά του είπε: «Ο πατέρας μας Jacob ήταν μια πανύψηλη παρουσία στις ζωές πολλών ανθρώπων, ένας εξαιρετικά επιτυχημένος χρηματοδότης, ένας πρωταθλητής των τεχνών και του πολιτισμού, ένας παθιασμένος υποστηρικτής φιλανθρωπικών σκοπών στο Ισραήλ και της εβραϊκής κουλτούρας, ένας δεινός περιβαλλοντολόγος και πολύ αγαπημένος φίλος, πατέρας και παππούς.

«Θα ταφεί σύμφωνα με τα εβραϊκά έθιμα σε μια μικρή οικογενειακή τελετή και αργότερα θα γίνει μνημόσυνο για να γιορταστεί τη ζωή του».

Γεννημένος στο Berkshire, ο Λόρδος Rothschild σπούδασε στο Eton College και στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στην ιστορία στο κολέγιο Christ Church του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Διετέλεσε πρόεδρος της RIT Capital Partners – ενός από τα μεγαλύτερα επενδυτικά καταπιστεύματα που εισήχθησαν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου – μέχρι το 2019, αλλά κατείχε επίσης ρόλους όπως αναπληρωτής πρόεδρος στην τότε τηλεόραση BSkyB, διευθυντής της RHJ International, τώρα γνωστή ως BHF Kleinwort Benson Group και ήταν μέλος του συμβουλίου για το Δουκάτο της Κορνουάλης για τον τότε Πρίγκιπα της Ουαλίας.

Στον πολιτιστικό τομέα, ήταν πρόεδρος των διαχειριστών της Εθνικής Πινακοθήκης και πρόεδρος του Ταμείου Κληρονομιάς της Εθνικής Λοταρίας.

O θάνατος του Λόρδου Jacob Rothschild είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις της Ελλάδος μη εξαιρουμένης.

Χαρακτηριστικό της αμηχανίας που προκαλεί η απουσία πλέον από τη ζωή του Λόρδου Jacob Rothschild είναι η σιγή ασυρμάτου για τον θάνατό του από τα υποτιθέμενα “ισχυρά” εγχώρια ΜΜΕ.

kourdistoportocali.com

1 σχόλιο: