Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

«Η πρώτη πόλη των 15 λεπτών στην Ελλάδα»!!! Είναι αλήθεια και ήδη τη διαφημίζουν, vid.

 Νέα «βόμβα» μεγατόνων μετά την παραδοχή του Δημάρχου Αθηναίων!!Πολύς λόγος γίνεται τελευταία και στη χώρα μας σχετικά με τις περιβόητες πόλεις των 15 λεπτών.

Πρόκειται για μοντέλα πόλεων στις οποίες ο «φυλακισμένος πολίτης» θα χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να τη διασχίσει ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ (καθώς στην πορεία θα απαγορευτεί η χρήση κάθε είδους ρυπογόνου οχήματος!!!).

Μάλιστα φαίνεται πως πρόλαβαν και τον ίδιο τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, (Θυμηθείτε ΕΔΩ τι είχε δηλώσει πρόσφατα), ανακοινώνοντας την πρώτη πόλη των 15 λεπτών στην Ελλάδα!

Διαβάζουμε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα εξής:

«Η αστική ανάπλαση που είναι σε πλήρη εξέλιξη στην πρώην έκταση του αεροδρομίου στο Ελληνικό φιλοδοξεί να δημιουργήσει την πρώτη έξυπνη, πράσινη «πόλη των 15 λεπτών» στην Ελλάδα. Ειδικότερα, όπως ανέφερε διευθύνων σύμβουλος μεγάλης εταιρείας σε αφιέρωμα της εκπομπής «New Brave Greece» στον ANT1, η νέα πόλη που δημιουργείται από τα θεμέλια της έχει ως στόχο οι κάτοικοι της να ικανοποιούν τις βασικές καθημερινές λειτουργίες (πχ εργασία, ψώνια, εκπαίδευση υγεία) εντός 15 λεπτών με τα πόδια, με ποδήλατο ή συγκοινωνίες. Την τάση αυτή την έχουμε δει να αναπτύσσεται ήδη σε πόλεις όπως η Κοπεγχάγη, το Άμστερνταμ και η Σιγκαπούρη.

Αναφορικά με τη στρατηγική ανάπτυξης της πρώτης πράσινης και έξυπνης πόλης όπου θα κατοικούν περισσότεροι από 25.000 κάτοικοι, με χιλιάδες εργαζόμενους, όπως επισημάνθηκε, είναι με τη χρήση νέων τεχνολογιών και την αξιοποίηση τους μέσω συλλογής δεδομένων από αισθητήρες να διαχειρίζονται οι υποδομές και τα δίκτυα της πόλης.

Με τον τρόπο αυτό, μεταξύ άλλων, θα υπάρχουν δυνατότητες άμεσης ανίχνευσης σε περίπτωση πυρκαγιάς, ανάλυση της ποιότητας του αέρα, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κλπ. Στόχος δεν είναι η δημιουργία μιας έξυπνης πόλης πρώτης γενιάς που θα συνδέεται μόνον με τη διαχείριση των ζητημάτων της πόλης αλλά να γίνει ένα ακόμη βήμα: να παρέχονται αναβαθμισμένες εμπειρίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές μελέτες και ήδη σχεδιάζεται το οικοσύστημα και οι εφαρμογές ώστε να προσφερθούν οι σχετικές λύσεις.

Μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι η κατασκευή όλων των κτηρίων στο Ελληνικό θα είναι πράσινη, το σύνολο της ετήσιας ανάγκης για ηλεκτρικό ρεύμα θα καλύπτεται από πράσινη ενέργεια, τα απορρίμματα θα ανακυκλώνονται και, γενικότερα, θα εφαρμόζονται όλες οι αρχές κυκλικής οικονομίας και στη διάρκεια της κατασκευής του έργου. Όπως με επαναχρησιμοποίηση μέρους των υλικών, δημιουργία εφαρμογής για τους κατοίκους της πόλης κλπ.

Έβγαλαν και τρέιλερ στην τηλεόραση για αυτό!!

Το μοντέλο της πόλης-«φυλακής» των 15 λεπτών από τη θεωρία περνά τάχιστα στην πράξη στην Ελλάδα.

Θα τρέξουν πάλι να το βγάλουν χοαξ κι αυτό;;;

(Με πληροφορίες από απεμπε – eurokinissi photo)

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου