Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Αλλάζοντας τους πόλους, ο Ήλιος θα βγάλει όλους τους δορυφόρους του Iλον Mασκ από την τροχιά τους - οι συνέπειες για την ανθρωπότητα περιγράφονται.

 Οι μαγνητικοί πόλοι του Ήλιου θα αλλάξουν θέση το 2024.

Το 2024, ο βόρειος και ο νότιος μαγνητικός πόλος του Ήλιου θα αλλάξουν θέση, γεγονός που μπορεί να συνοδευτεί από τρομερούς κατακλυσμούς. Το "RBC Trends" κάνει λόγο για καταστροφικές συνέπειες της ηλιακής μεταμόρφωσης για τους γήινους.
Στην πραγματικότητα, αυτή η αλλαγή συμβαίνει κάθε 11 χρόνια. Αλλά τώρα είναι πιο σοβαρή. Ο Ήλιος έχει γίνει πολύ πιο ενεργός - ακόμη και αν ληφθεί υπόψη η κυκλικότητα.

"Βλέπουμε την υψηλότερη ηλιακή δραστηριότητα των τελευταίων 20 ετών. Αυτό οδηγεί σε περισσότερες στεμματικές εκτοξεύσεις μάζας", δηλώνει ο ηλιοφυσικός Paul Charbonneau του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ.

Επιπλέον, η ανθρωπότητα έχει εξαρτηθεί σε κρίσιμο βαθμό από τις τηλεπικοινωνίες και τα ηλεκτρονικά συστήματα εν γένει. Οι εκπομπές πλάσματος που είπε ο επιστήμονας θα φτάσουν στη Γη και θα ρίξουν δορυφόρους πάνω από αυτήν, καταστρέφοντας τις επικοινωνίες και το διαδίκτυο.

"Μόνο το σύστημα Starlink του Ίλον Μασκ περιλαμβάνει περισσότερες από 4.000 συσκευές. Όλες τους θα μπορούσαν να επηρεαστούν ή δυνητικά να καταστραφούν από τον διαστημικό καιρό", τρομάζει το δημοσίευμα.

Μπορεί να υπάρχει τρόπος να το παρακάμψουμε, αλλά κανείς δεν δίνει σταθερές εγγυήσεις.

"Το να υπολογίσουμε πώς θα συμπεριφέρεται ο Ήλιος δεν είναι πλέον μόνο μια ακαδημαϊκή συζήτηση λόγω του αναπτυσσόμενου εμπορικού αεροδιαστημικού τομέα", σχολιάζει ο ηλιοφυσικός Scott McIntosh του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιστήμονες είναι μάλιστα χαρούμενοι για τον οργισμένο Ήλιο - τους δίνει την ευκαιρία να τον μελετήσουν βαθύτερα. Για το σκοπό αυτό στο φωτεινό σώμα έστειλε η NASA το Parker Solar Probe, το οποίο έχει ήδη πλησιάσει σε απόσταση 6,4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, και στη Χαβάη έθεσε σε λειτουργία το ηλιακό τηλεσκόπιο Inouye Solar Telescope.

Με την κατανόηση του τι συμβαίνει στο εσωτερικό του Ήλιου, οι ειδικοί θα μάθουν να προβλέπουν μαγνητικές καταιγίδες και, κυρίως, θα κατανοήσουν τη δομή δισεκατομμυρίων παρόμοιων άστρων στο Σύμπαν.

pravda.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου