Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Το μυστήριο της "Monsterland" της Μασαχουσέτης - μια έκταση πέντε μιλίων αχαρτογράφητου δάσους όπου οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι έχουν δει ιπτάμενους δίσκους, λαμπερές πορτοκαλί σφαίρες και τον μεγαλοπόδαρο.

 Βαθιά στην καρδιά της Μασαχουσέτης υπάρχει ένα τρομακτικό μέρος γνωστό ως "Monsterland" - μια έκταση πέντε μιλίων που φημίζεται για την παραφυσική της δραστηριότητα.

Εδώ και αιώνες, τα απόκοσμα δάση που βρέχονται από τη μικρή πόλη Leominster, κοντά στη Βοστώνη, αποτελούν εστία φημολογούμενων εμφανίσεων UFO, παράξενων λαμπερών σφαιρών, ακόμη και του ίδιου του μεγαλοπόδαρου. 

Κάποιοι λένε ότι αυτές οι μυστηριώδεις ιστορίες άρχισαν να εμφανίζονται για πρώτη φορά στην πόλη της Νέας Αγγλίας τη δεκαετία του 1800, με τους ντόπιους να μοιράζονται ιστορίες για ένα θηρίο που έτρωγε μούρα.


Αλλά οι υποψίες ξεκίνησαν πραγματικά τη δεκαετία του '50, όταν ένας άνδρας ισχυρίστηκε σε ένα τοπικό μπαρ ότι είχε συναντήσει ένα "τέρας" - πριν εξαφανιστεί όταν έφυγε για να το εντοπίσει. 

Από τότε οι αναφορές για υπερφυσικές εμφανίσεις έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει το δυσοίωνο παρατσούκλι της και να προσελκύει κυνηγούς του μεγαλοπόδαρου από όλη τη χώρα.

Ο Ronny Le Blanc, 66 ετών, μεγάλωσε λίγες εκατοντάδες μέτρα από το Leominster, περίπου την εποχή που άρχισαν οι εμφανίσεις. 

Μετά την πρώτη του υπερφυσική εμπειρία εκεί όταν ήταν 11 ετών, έκτοτε έχει κάνει αποστολή του να βρει την άκρη του νήματος της ανεξήγητης δραστηριότητας.

Νομίζω ότι επειδή αυτά τα πράγματα συνέβησαν σε μένα προσωπικά, μου δημιούργησε αυτή την εμμονή όπου πρέπει να μάθω περισσότερα', δήλωσε ο συγγραφέας του βιβλίου Monsterland του 2016 στο CBS Boston για τις εμπειρίες του στην περιβόητη πλέον περιοχή.

Ο λόγος που πήρε το όνομά της είναι ότι υπήρχαν θεάσεις πλασμάτων του Bigfoot από τα τέλη του 1800', εξήγησε - πριν παρουσιάσει ένα εκμαγείο με αποτυπώματα ποδιών που ισχυρίζεται ότι προέρχονται από το μυθικό sasquatch.


Υποστήριξε ακόμη: "Αυτό που άρχισα να παρατηρώ είναι ότι υπήρχαν πολλές δραστηριότητες και ιστορίες μέσα και γύρω από το Leominster State Forest, το οποίο συνδέεται με τη Monsterland μέσω των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας".

Μετά από αυτό το κομμάτι της γεωγραφίας, αστειεύτηκε ότι πολλοί ντόπιοι, όπως ο ίδιος, συνήθιζαν να την αποκαλούν "Monstah-land" - με την χαρακτηριστική προφορά της Βοστώνης.


"Πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του '50", συνέχισε, "[όταν] υπήρχε ένας κύριος που υποτίθεται ότι εξαφανίστηκε αφού είδε ένα παράξενο πλάσμα στο Old Mill Road".

Ο θρύλος περιβάλλει έναν ανώνυμο άνδρα που μπήκε σε ένα μπαρ του Leominster μια καλοκαιρινή νύχτα εμφανώς ταραγμένος.


Όταν ο μπάρμαν τον ρώτησε τι συμβαίνει, ο άντρας φέρεται να απάντησε ότι μόλις είχε δει ένα "τρομακτικό τέρας" στον περιβόητο πλέον Old Mill Road που αιμορραγεί στο Leominster State Forest και τις γύρω περιοχές.

Ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να καλέσει την αστυνομία, αλλά αντί να περιμένει δήλωσε ότι θα πήγαινε να σκοτώσει ο ίδιος το τέρας και θα έφερνε πίσω το σώμα του πλάσματος ως απόδειξη. 

Όμως δεν τον είδαν ποτέ ξανά. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, ο ιδιοκτήτης του μπαρ τους είπε τι είχε συμβεί, παρακινώντας τους να κατέβουν στην οδό Old Mill Road.

Εκεί βρήκαν το αυτοκίνητο του άντρα παρκαρισμένο στην άκρη του δρόμου με αναμμένα τα φώτα και χωρίς να είναι κανείς μέσα.

Δισταγμένοι στην ιδέα να επιχειρήσουν να μπουν σε ένα σε μεγάλο βαθμό αχαρτογράφητο δάσος 4.300 στρεμμάτων τη νύχτα, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να περιμένουν μέχρι το πρωί.

Αλλά ο άνδρας δεν επέστρεψε ποτέ και η υπόθεση παραμένει ένα μυστήριο μέχρι σήμερα - με τον θρύλο να συμβάλλει στο να αποκτήσει ο δρόμος και η γύρω περιοχή το παρατσούκλι Monsterland.Σήμερα, αυτός ο δρόμος εξακολουθεί να υπάρχει - και σύμφωνα με τον Le Blanc και αμέτρητους άλλους, εξακολουθεί να είναι μια κυψέλη αφύσικης δραστηριότητας.

Ισχυρισμοί για πιθηκοειδή πλάσματα, ανθρωπόμορφα ίχνη, και κινητήρες αυτοκινήτων που ξαφνικά σβήνουν, είναι πλέον διαδεδομένοι - με αρκετούς, συμπεριλαμβανομένου του Le Blanc, να εντοπίζουν παράξενες σφαίρες να αιωρούνται πάνω από το κεφάλι τους.


Ο ίδιος πιστεύει ότι το τελευταίο και το μεγάλο θηρίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, επικαλούμενος άλλες αναφορές ανθρώπων που είδαν πραγματικά το τέρας να κρατά αυτές τις "πορτοκαλί σφαίρες".


Έχουν επίσης αναφερθεί διάφορα αντικείμενα που περιγράφονται ως "ιπτάμενοι δίσκοι", με ορισμένα να έχουν καταγραφεί από κάμερα.

Η Le Blanche υποψιάζεται ότι όλα αυτά σχετίζονται μεταξύ τους και ισχυρίζεται ότι έχει δει τις αιωρούμενες σφαίρες τουλάχιστον εννέα φορές κατά τη διάρκεια των ετών.

Έκτοτε έχουν αναφερθεί αρκετές άλλες θεάσεις, μεταξύ των οποίων μία στις 3 Ιουλίου του 2012 και μία άλλη σχεδόν δέκα χρόνια αργότερα, στις 13 Απριλίου 2022.

Και τα δύο περιστατικά καταγράφηκαν από κάμερα, και οι σφαίρες σε κάθε περίπτωση είναι απόκοσμα πανομοιότυπες.


Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι τα παράξενα πορτοκαλί αντικείμενα - που θυμίζουν ακόμη και από μακριά σφαίρες φωτιάς - ταιριάζουν με τις περιγραφές αμέτρητων κατοίκων του Leominster κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που μίλησαν στον Le Blanc.

'Οι άνθρωποι έχουν δει τον Bigfoot να κρατάει μια σφαίρα', είπε στο πρακτορείο κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στην περιοχή το 2022. 'Μοιάζουν με μπάλα του μπάσκετ με πλάσμα που στροβιλίζεται γύρω τους και είναι σιωπηλοί. Τους έχω δει να αιωρούνται πάνω από τον ουρανό και απλά να αναβοσβήνουν και να εξαφανίζονται'.


Οι περιγραφές που προσφέρονται από άλλους είναι εντυπωσιακά παρόμοιες - με τον πολίτη που εντόπισε τρία άγνωστα αντικείμενα μεταξύ 20:30 και 20:45 το 2022 να λέει: "Δεν υπήρχε ήχος καθώς συνέχιζαν να έρχονται από μια βορειοδυτική ορεινή περιοχή ταξιδεύοντας νοτιοανατολικά.

'Όλα άλλαζαν κατεύθυνση και κατευθύνονταν δυτικά/νοτιοδυτικά, σαν να ήταν προγραμματισμένα να το κάνουν όλα την ίδια ακριβώς στιγμή.


Κάποια ήταν πιο γρήγορα από άλλα και κάποια πετούσαν πιο χαμηλά από άλλα", συνέχισε, αφού κατέγραψε τα ΑΤΙΑ πάνω από το σπίτι του στο South Leominster, κοντά στη λεγόμενη "Monsterland".

Η εκτίμησή μου είναι ότι βρίσκονταν περίπου εκατό πόδια πάνω από την κορυφή των δέντρων', θυμήθηκε.

'Έκαναν παύση στο σχηματισμό για λίγο και στη συνέχεια αποσπάστηκαν και κατευθύνθηκαν δυτικά καθώς άλλα έρχονταν πάνω από την ορεινή περιοχή'.

Μετά από αρκετά λεπτά αιώρησης στα πλάνα του, τα αντικείμενα εξαφανίζονται.

Ο κάτοικος, ο 52χρονος Corey Tourigny, πρόσθεσε: "Κάλεσα [έναν αστυνομικό της τοπικής αστυνομίας που ζούσε δίπλα] για να δω τι θα μπορούσαν να είναι αυτά τα πράγματα, αλλά και αυτός δεν είχε καμία εξήγηση".

Τουλάχιστον δώδεκα άλλοι που είχαν υποτιθέμενες συναντήσεις με τις σφαίρες είχαν επίσης παρόμοια έλλειψη τύχης στην αποκρυπτογράφηση της σημασίας τους.


Ισχυρίζεται επίσης ότι είχε μια κοντινή συνάντηση το 1944 στο Leominster - όπως και αρκετοί άλλοι γύρω από την εποχή της δεύτερης θέασης, η οποία συμπίπτει κάπως με τα αποσπάσματα που καταγράφηκαν στο φιλμ.

'Υπήρξε ένα τεράστιο κύμα ΑΤΙΑ το 1967 στο Central Mass', δήλωσε η Le Blanc το 2020.

'Οι άνθρωποι έβλεπαν ΑΤΙΑ πάνω από λίμνες και λίμνες και υπήρχε μια κυρία στο Fitchburg που έλεγε ότι υπάρχουν ΑΤΙΑ που βγαίνουν από τη δεξαμενή.

'Όταν άρχισα να ερευνώ, ανακάλυψα ότι στην Μπέτι Αντρέασον συνέβη αυτό το πράγμα κάτω στην οδό Χάουαρντ (στο Λεομίνστερ)', πρόσθεσε.


'Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η περιοχή αυτή δέχτηκε επίσης ένα κύμα από θεάσεις Bigfoot και αναφορές από την πολιτειακή αστυνομία'.

Μια τέτοια περίπτωση αφορά ένα ζευγάρι που είδε ένα UFO πάνω από το νεκροταφείο του Αγίου Λέοντα στο Leominster - λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Monsterland - τον Μάρτιο του 1967 και μια άλλη στη δεκαετία του '70, όταν ένα άλλο ζευγάρι εντόπισε ένα ορθογώνιο UFO με φώτα δίπλα σε μια πλαγιά στο Ashburnham.

"Κοιτάζουν αυτό το πράγμα και είναι απλά άναυδοι για το πώς κάτι τόσο μεγάλο θα μπορούσε απλά να αιωρείται σιωπηλά εκεί", δήλωσε ο Le Blanc για το περιστατικό στο Ashburnham.


'Μια λάμψη φωτός και ξαφνικά το ΑΤΙΑ εξαφανίζεται και κοιτάζονται μεταξύ τους και η σύζυγος παρατηρεί ότι έχουν χάσει χρόνο, περίπου 20 λεπτά. 

'Αλλά, το άλλο πράγμα, τώρα το αυτοκίνητό τους βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του δρόμου, σαν να το έβαλαν πίσω αλλά σε λάθος σημείο'.

'Αυτή η σφαίρα φωτός... αυτή η νοητική τηλεπάθεια και αυτοί οι γκρίζοι εξωγήινοι, [συμβαίνουν] πράγματα στα δάση του Westminster και του South Ashburnham.'


Όσον αφορά την εξήγηση, είπε: "Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες... αλλά η πραγματικότητα είναι ότι κάτι συμβαίνει. Οι άνθρωποι βλέπουν [τα UFO και τον Μεγαλοπόδαρο]. Αφήνουν ίχνη".

Αρκετοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν συναντήσει τεράστιες ανθρωποειδείς πατημασιές στο μονοπάτι στο κέντρο της Monsterland, στην Old Mill Road κοντά στα σύνορα με το Lancaster, όπου βρίσκονται η Walmart και άλλες επιχειρήσεις.

Ένα σύνολο αποτυπωμάτων βρέθηκε από τον Bill Penning και τη σύζυγό του, Julie, κατά τη διάρκεια μιας αθώας πεζοπορίας στο κοντινό δάσος τον Ιούνιο του 2010.

Ο Le Blanc βοήθησε το ζευγάρι να ρίξει τα αποτυπώματα δύο χρόνια αργότερα, σε αυτό που μπορεί να είναι η μόνη φυσική απόδειξη των συναντήσεων που αναφέρουν αμέτρητοι.


'Οι άνθρωποι που έχουν ισχυριστεί ότι έχουν έναν Μεγαλοπόδαρο στο στόχαστρο των όπλων τους είπαν ότι δεν μπορούν να τραβήξουν τη σκανδάλη επειδή έμοιαζαν πολύ ανθρώπινα', είπε, αφού οι Pennings του είπαν ότι βρήκαν τα αποτυπώματα αφού ερεύνησαν ήχους και κινήσεις που προέρχονταν από το δάσος. 

Και συνέχισε: "Πάντα το έβρισκα αυτό συναρπαστικό και νιώθω ότι για να είναι κάτι τόσο άπιαστο και να αποφεύγει τόσο καιρό, πρέπει να είναι περισσότερο ανθρώπινο παρά ζώο για να το κάνει αυτό.

Ο Le Blanc πρόσθεσε σχετικά με τη φύση των αποτυπωμάτων και τις άλλες θεάσεις: "Πρόκειται για κάτι πιο εξωγήινο, κάτι πιο υπερδιάστατο.


"Το 99% από αυτά θα μπορούσε να είναι όλα κατασκευασμένα. Αλλά αν έχεις αυτό το ένα που είναι αληθινό, όλο αυτό το πράγμα είναι αληθινό.

"Τότε αλλάζει το παιχνίδι και αλλάζει το παράδειγμα για το πώς βλέπουμε τον κόσμο και το πώς ταιριάζουμε σε αυτό το σύμπαν", κατέληξε.

Οι Pennings, εν τω μεταξύ, θυμήθηκαν ένα έντονα απόκοσμο συναίσθημα μετά τη συνάντησή τους με τα ίχνη που τους έκανε να εγκαταλείψουν την περιοχή.


Η αίσθηση αυτή περιγράφηκε από το ζευγάρι σε συνέντευξη που έδωσε το 2010 στην εφημερίδα Leominster Champion.

'Εκεί που ήταν νωρίς την άνοιξη υπήρχαν πολλοί θάμνοι και μούρα γύρω μας, αλλά δεν ακουγόταν ούτε ένας ήχος από τίποτα, ούτε πουλιά, ούτε άλλα ζώα, απλώς ένα περίεργο συναίσθημα', είπε η Julie στην τοπική εφημερίδα για το πώς ξεπεράστηκε.

Ο Μπιλ, εν τω μεταξύ, θυμήθηκε ότι αισθάνθηκε αποπροσανατολισμένος, θυμάται πώς αυτός και η σύζυγός του αισθάνθηκαν την απελπισμένη παρόρμηση να πιέσουν να φύγουν από το δάσος αντί να ερευνήσουν περαιτέρω.


'Ήμουν κάπως φοβισμένος', παραδέχτηκε.

Η αφήγησή τους μοιάζει εντυπωσιακά με εκείνη που περιέγραψε ο Le Blanc μετά από μια παράξενη συνάντηση πίσω από ένα τοπικό δημοτικό σχολείο που τον στοιχειώνει ακόμη και σήμερα 

Ενώ ήταν 12 ετών, άκουσε έναν παράξενο ήχο στο δάσος του Δημοτικού Σχολείου Fallbrook - κοντά σε μια γέφυρα στην οδό Old Mill Road που στέκει ακόμα και σήμερα.

'Πριν βάλουν το Samoset (Γυμνάσιο) εκεί, υπήρχαν ένα σωρό μονοπάτια που συνδέονταν με τη Monsterland που πήγαιναν στους αμμόλοφους όπου οι άνθρωποι πήγαιναν για πάρτι', είπε για την περιοχή, προσθέτοντας ότι εκεί οι άνθρωποι είχαν 'αναφέρει ότι είδαν παράξενα πράγματα', όπως UFO, ανθρώπους με σκιές και, μπάλες φωτός.


'Υπήρχε μια συγκεκριμένη διαδρομή που πάντα απέφευγα', συνέχισε. 'Είχε πάντα μια πολύ σκοτεινή, δυσοίωνη αίσθηση. Θα ήταν μια όμορφη μέρα και θα κοίταζες κάτω από αυτό το πράγμα και θα φαινόταν σκοτεινό'.

Μια μέρα, ενώ έκανε ποδήλατο κατά μήκος αυτού του μονοπατιού, ο Λε Μπλανκ έμεινε έκπληκτος από την απόλυτη σιωπή.

'Αρχίζω να κατεβαίνω αυτό το μονοπάτι με το ποδήλατό μου και ακούω το ποδήλατο να τρίζει', είπε. 'Παρατήρησα ότι δεν υπήρχαν άλλοι ήχοι στο δάσος. Τίποτα".

Σε αυτό το σημείο, ο Le Blanc θυμήθηκε ότι σταμάτησε. Κολλημένος με ένα αμήχανο συναίσθημα, έμεινε σιωπηλός και κοίταξε γύρω του.

'Εκείνη τη στιγμή, κάτι έσκασε μέσα στο δάσος ακριβώς μπροστά μου', συνέχισε.

'Το ένιωθα να αντηχεί στα πέλματα των ποδιών μου. Σπρώχνει δέντρα και θάμνους, πέρασε απέναντι από το μονοπάτι και στην άλλη πλευρά. Αλλά δεν μπορούσα να δω τίποτα. Αυτό ήταν το ενοχλητικό".

Όπως και οι Pennings, έφυγε από την περιοχή - και περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες αργότερα, εξακολουθεί να ψάχνει για απαντήσεις.

Υποστηρίζει ότι οι θεάσεις του Μεγαλοπόδαρου συνδέονται με τα ΑΤΙΑ, επικαλούμενος άλλες θεάσεις σε ολόκληρη τη χώρα που συμπίπτουν με τις αφύσικες σφαίρες και τους ήχους που συναντούν οι άνθρωποι στο δάσος.

Το δάσος, εν τω μεταξύ, έχει μια ιστορία που χρονολογείται από τους ιθαγενείς Αμερικανούς και μεγάλο μέρος του μέχρι σήμερα είναι επίσημα ανεξερεύνητο.

Είπε στην Telegram τις υποψίες του ότι οι θεάσεις - εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα - συνδέονται μεταξύ τους.

'Όσο βαθύτερα ψάχνεις για τον Μεγαλοπόδαρο, αρχίζεις να μιλάς για την απόκρυψη και το γεγονός ότι μπορούν να εξαφανιστούν μπροστά στα μάτια των ανθρώπων', είπε

"Αυτές οι ιστορίες πηγαίνουν πίσω εκατοντάδες χρόνια, όπου ξαφνικά ένα απόσπασμα έχει στριμώξει αυτό το πλάσμα και τα ίχνη απλά εξαφανίζονται σε ανοιχτό πεδίο, σαν κάτι να ήρθε και να το πήρε και να το πήρε μακριά.

"Όλες αυτές οι ιστορίες αρχίζουν να διαπλέκονται. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους μιλούν για παρόμοιες συναντήσεις που είχα κι εγώ". 

"Ακούγεται τρελό, σαν κάτι από επιστημονική φαντασία", πρόσθεσε.

Συνέχισε:  "Οι άνθρωποι του Leominster ξέρουν τι συμβαίνει. Ο κόσμος μιλάει. Αλλά κρατούν επίσης το στόμα τους κλειστό και δεν λένε ούτε σ*ιχ*ι"".

'Έτσι, για μένα το να γράψω το Monsterland, το να βγω πραγματικά μπροστά, ήταν ένα μικρό ρίσκο και ένα στοίχημα, με την έννοια ότι ο κόσμος θα με θεωρήσει τρελό', είπε για τον τόμο του 2016. 'Ό,τι πεις.

Οι πιστοί του Bigfoot με παρόμοιες εμπειρίες μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Le Blanc ανώνυμα στην ιστοσελίδα του, www.ronnyleblanc.com, όπου εξακολουθεί να κυνηγάει στοιχεία για να υποστηρίξει τους μυστηριώδεις ισχυρισμούς των κατοίκων.

dailymail.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου