Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Το Ισραήλ Εκσυγχρονίζει Τα Μαχητικά F-35 Για Να Χτυπήσουν Της Ιρανικές Πυρηνικές Εγκαταστάσεις Σύμφωνα Με Τα Βρετανικά ΜΜΕ;

 


Στον δυτικό Τύπο, εμφανίστηκαν πληροφορίες, σχετικά με την προετοιμασία του Ισραηλινού αεροπορικού στόλου, για να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο πρώην επικεφαλής της πυρηνικής υπηρεσίας του Ιράν, έκανε μια δήλωση, που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση, και άφησε υπονοούμενα, ότι η Χώρα, έχει ότι χρειάζεται, για να κατασκευάσει μια ατομική βόμβα, σύμφωνα με το Βρετανικό έντυπο Shephard.

Η απειλή από τα πυρηνικά όπλα της Τεχεράνης, ώθησε το Ισραήλ, να κάνει αλλαγές στα F-35.

O εκσυγχρονισμός του F-35, στοχεύει στην αύξηση της μαχητικής του αποτελεσματικότητας, προετοιμάζοντάς το για να χτυπήσει το Ιράν, oπως εξήγησαν Iσραηλινές πηγές, το μαχητικό F-35, ως αποτέλεσμα των βελτιώσεων, θα μεταφέρει περισσότερο καύσιμο σε ειδικές εξωλέμβιες δεξαμενές, σε εκείνο το στάδιο της πτήσης, πού δεν απαιτείται να είναι stealth.

Το αεροσκάφος θα λάβει Ισραηλινής κατασκευής πυρομαχικά ακριβείας, βάρους 1.000 κιλών, η βόμβα, η οποία θα βρίσκεται στον εσωτερικό κόλπο του F-35, έχει περιγραφεί ως υπερ-διαπεραστικό όπλο, με πιθανή κυκλική απόκλιση, τριών μέτρων, μία από τις έξυπνες βόμβες της Ισραηλινής εταιρείας Rafael, η Spice 2000, διαθέτει ένα επιπλέον κιτ [διόρθωσης πτήσης] για τα 900 kg MK-84, BLU-109, και RAP-2000. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι η νέα βόμβα, δημιουργήθηκε με βάση το Spice 2000.

Το βελτιωμένο F-35, χάρη σε ένα εξαιρετικά διαβαθμισμένο σύστημα μετάδοσης δεδομένων, θα είναι σε θέση να λάβει τον προσδιορισμό του στόχου, απευθείας από τους πιλότους,  παρακάμπτοντας το κέντρο επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, η ικανότητα αναχαίτισης UAV επίθεσης, θα αυξηθεί επίσης.

Κατά τον εκσυγχρονισμό, το F-35, θα λάβει συστήματα που θα του επιτρέψουν, να επιχειρεί σε περιοχές κορεσμένες από ηλεκτρονικό πόλεμο, oρισμένα από αυτά τα συστήματα, βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, ενώ άλλα συνεχίζουν να δοκιμάζονται.


Άρθρο  Σπύρος  Πρίφτης        email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100013464128988


priftisnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου