Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Την απόσχιση της Φλόριντα από τις ΗΠΑ προαναγγέλλει έμμεσα ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις για την δίωξη που άσκησε ο υποστηριζόμενος από τον Τ.Σόρος εισαγγελέας της Νέας Υόρκης.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, απέρριψε το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ και ανακοίνωσε ότι η δική του Πολιτεία «δεν θα βοηθήσει με κανένα τρόπο στην έκδοση» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας εμμέσως απόσχιση από το ομοσπονδιακό κράτος ή τουλάχιστον ότι προς ώρας δεν αναγνωρίζει την εξουσία του.


Είπε μάλιστα ξεκάθαρα πως ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης είναι «άνθρωπος του Τ.Σόρος» και κατευθυνόμενος από αυτόν!

Με βάση τον ομοσπονδιακό νόμο ο Ντε Σάντις οφείλει να παραδώσει το Ν.Τραμπ στο FBI, μόλις εμφανιστεί οπουδήποτε στο έδαφος της Φλόριντα, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν τον αναγνωρίζει αυτή την στιγμή και άρα δεν αναγνωρίζει την εξουσία της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Ο Ντε Σάντις αμέσως μετά το Ν.Τραμπ είναι ο δυνατότερος διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Στην αρχή ο Ντε Σάντις είχε ανακοινώσει ότι , δεν θα εμπλακεί στο κατηγορητήριο κατά του Ν.Τραμπ «με κανέναν τρόπο» , αλλά καταδικάστηκε απερίφραστα από τον πρώην πρόεδρο και την πλειοψηφία των οπαδών των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι τον κατηγόρησαν ότι είναι «άπιστος».

Η απόφαση του Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη να απορρίψει το κατηγορητήριο κατά του Ν.Τραμπ τον ευθυγραμμίζει με όλους τους Ρεπουμπλικάνους που έχουν συσπειρωθεί στο πλευρό του Ν.Τραμπ.

Αντικατοπτρίζει επίσης την πλήρη υποστήριξη του GOP στον Τραμπ μετά την έρευνα του FBI στην κατοικία του στο Mar-a-Lago τον Αύγουστο.

«Η εργαλειοποίηση του νομικού συστήματος για την προώθηση μιας πολιτικής ατζέντας ανατρέπει το κράτος δικαίου. Είναι αντιαμερικανικό», είπε ο Ντε Σάντις στο Twitter .

«Ο εισαγγελέας του Μανχάταν που υποστηρίζεται από τον Σόρος έχει λυγίσει τη νομοθεσία για να υποβαθμίσει τα κακουργήματα και να δικαιολογήσει την εγκληματική συμπεριφορά. Ωστόσο, τώρα με επεκτείνει το νόμο για να στοχεύσει έναν πολιτικό αντίπαλο».

«Η Φλόριντα δεν θα βοηθήσει σε ένα αίτημα έκδοσης, δεδομένων των αμφισβητούμενων συνθηκών που διακυβεύονται με αυτόν τον υποστηριζόμενο από τον Σόρος εισαγγελέα του Μανχάταν και την πολιτική του ατζέντα», συνέχισε.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Φλόριντα, ο κυβερνήτης μπορεί να παρέμβει σε ένα θέμα έκδοσης εάν αμφισβητηθεί.

Ωστόσο, από τώρα, οι δικηγόροι του Ν.Τραμπ έχουν υποδείξει ότι ο Ν.Τραμπ θα θέσει εαυτόν εθελοντικά στα χέρια των αρχών της Νέας Υόρκης.

Έχουν βγει αρκετές εθνικές δημοσκοπήσεις που έχουν δει τον Τραμπ να διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του Ντε Σάντις σε μια πιθανή αναμέτρηση, αλλά οι δημοσκοπήσεις ανά πολιτεία στις προκριματικές πολιτείες πεδίου μάχης έχουν δέιξει μια πολύ πιο σκληρή διαμάχη.

Η Nikki Fried, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Φλόριντα, απάντησε στα σχόλια της Ντε Σάντις λέγοντας στη δική της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η παραβίαση του νόμου είναι αντιαμερικανική και το να κατηγορείς τον Τζορτζ Σόρος είναι αντισημιτική».

Με λίγα λόγια παραδέχτηκε εμμέσως την υποστήριξη του Τ.Σόρος στο Δημοκρατικό κόμμα και στον εισαγγελέα και άρα την φιλική ατζέντα έναντι των Δημοκρατικών.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής Joe Gruters, πρώην πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Φλόριντα με ισχυρούς δεσμούς με τον Ν.Τραμπ, σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς το κατηγορητήριο μπορεί να επηρεάσει τον Ντε Σάντις, απάντησε ότι θα αναγκάσει τους Ρεπουμπλικάνους να συσπειρωθούν για να κερδίσουν τον Τζο Μπάιντεν το 2024.

«Νομίζω ότι είναι ένα κυνήγι μαγισσών», είπε ο Γκρούτερς σε δημοσιογράφους έξω από την αίθουσα της Γερουσίας. «Νομίζω ότι ο πρόεδρος τρέχει έναν αγώνα για να κερδίσει τις εκλογές του 2024 και νομίζω ότι αυτό έγινε άμεσα για να υπονομεύσει την προσπάθειά του…. Αυτό είναι ένα σημείο συσπείρωσης για όλους τους Ρεπουμπλικάνους για να ενωθούν».

Η κίνηση του Τ.Μπάιντεν οδηγεί τις ΗΠΑ ακόμα και σε εμφύλιο ενώ θα γίνει «μπούμερανγκ» καθώς θα προσφέρει στους Ρεπουμπλικάνους την απαραίτητη συσπείρωση που έχουν ανάγκη για να κερδίσουν τις αμερικανικές εκλογές του 2024, αν υπάρχουν οι ΗΠΑ μέχρι τότε, γιατί με την κυβέρνηση Μπάιντεν ποτέ δεν μπορεί να ξέρει κανείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου