Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Πιθανό Κοπάδι Εξωγήινων Ζώων Βρέθηκαν σε Εικόνες της NASA από τον Πλανήτη Άρη; Είναι Παρειδωλία, λένε οι σκεπτικιστές.

 

Πιθανό Κοπάδι Εξωγήινων Ζώων Βρέθηκαν σε Εικόνες της NASA από τον Πλανήτη Άρη; Είναι Παρειδωλία, λένε οι σκεπτικιστές

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ο Άρης είναι ο πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος που, σχεδόν μοναδικός, έχει προκαλέσει την νοημοσύνη αλλά και έχει εξιτάρει την φαντασία πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων στην Γη. Έχει δε, εκτοξεύσει στα ύψη κάθε είδους θεωρία συνωμοσίας. Οι βασικότερες και, ίσως οι πιο διαδεδομένες είναι εκείνες που υποστηρίζουν ότι υπήρξε ζωή κάποτε στο παρελθόν, ή ότι ήδη υπάρχει ακόμα και μάλιστα, βρίσκονται και άνθρωποι, μυστικά εκεί πάνω.

Νέες φωτογραφίες που ήρθαν στο φως ανάμεσα σε γνωστές παλαιότερες, αναζωπυρώνουν την συγκλονιστική θεωρία ότι στον κόκκινο πλανήτη ανθεί ζωή τέτοια που μοιάζει με της Γης. Εικόνες που λαμβάνονται από τους διαστημικούς ανιχνευτές φαίνεται να αποκαλύπτουν ότι υπάρχει ένα ακμάζον οικοσύστημα που υποστηρίζει τη ζωή, εκεί.

Στο βίντεο που ακολουθεί στην συνέχεια θα δείτε εικόνες που δείχνουν ένα σύμπλεγμα αντικειμένων στην επιφάνεια του πλανήτη που εκτείνεται σε μίλια. Σε αυτές, άνετα μπορείτε να διακρίνετε θέματα που πανεύκολα θυμίζουν δέντρα και δάση. Επιπλέον, ζωοτροφικές περιοχές με «εξωγήινα» ή και «γήινα» ζώα, όπως πρόβατα -ανάλογα με το ποια θεωρία είναι της προτίμησής σας.

Όπως μας αποκαλύπτει η express.co.uk, ο θεωρητικός ερευνητής Neal Evans ισχυρίζεται ότι όλα αυτά αποτελούν απόδειξη ύπαρξης ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη – και, μάλιστα, με ένα ολόκληρο περιβάλλον ικανό να την υποστηρίξει. Ας δούμε τι λέει:

«Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα κατοικήσιμο πλούσιο ακμάζον οικοσύστημα στον Άρη. Μελέτησα το τμήμα του χάρτη για ώρες και το έβαλα σε σύγκριση με προβολές πτηνών από τόπους της γης και φαίνεται να βρίσκονται δίπλα στον βόρειο πόλο. Όλες οι εικόνες είναι χαμηλής ανάλυσης, αλλά μπορείτε να δείτε καθαρές γραμμές νερού, λίμνες, βλάστηση, κάποιο είδος μορφών ζωής που φαίνεται να εξαρτώνται από την πηγή νερού».

Όλοι όσοι είδαν τις εικόνες που παρουσιάζονται στο video έμειναν εμβρόντητοι. Πραγματικά κεραυνοβολήθηκαν από αυτό που είδαν.

Ο κ. Evans πρόσθεσε: «Έχω σπουδάσει τον Άρη και την ιστορία του για χρόνια – γνωρίζουμε μόνο ό,τι μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε. Είναι δύσκολο να πούμε αν αυτό θα μπορούσε να είναι μια νέα ζωή ή μια νέα ακμάζουσα ζωή. Η εικασία μου είναι ότι αυτό που έχω χαρτογραφήσει θα μπορούσε να είναι ένα νέο οικοσύστημα όπως μια πρώιμη γη, μία προϊστορική ζωή που φυσικά σχηματίστηκε από – ποιος ξέρει; Ο Άρης είναι ένας θησαυρός της αρχαίας ιστορίας με εκπληκτικές ανακαλύψεις, νέες και παλιές, και αν ο Άρης εξαλείφθηκε από πυρηνικό όλεθρο αυτό έγινε για κάποιο λόγο».

Η απάντηση της NASA σε όλα αυτά και άλλα πολλά παρόμοια, είναι ότι απλά δεν υπάρχει ζωή στον Άρη. Η Αμερικανική Διαστημική αντιπροσωπεία λέει ότι ο Κόκκινος Πλανήτης απεκδύθηκε της ατμόσφαιράς του από ηλιακές καταιγίδες, δισεκατομμύρια χρόνια πριν και έτσι έχασε όλους τους ωκεανούς και δεν μπορεί να διατηρήσει τη ζωή. Υπάρχουν ίχνη επιφανειακών και υπογείων υδάτων που πιστεύεται ότι μπορούν να υποστηρίξουν τις πιο απλοϊκές μορφές ζωής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί τίποτα.

Σύμφωνα με τους σκεπτικιστές, ο κ. Evans είναι πιθανό να υποφέρει από παρειδωλία – ένα φαινόμενο από τα κόλπα που κάνει ο εγκέφαλός μας και μας υποψιάζει να βλέπουμε οικεία αντικείμενα ή σε σχέδια ή υφές, εκεί που δεν υπάρχουν. Τα εν λόγω αντικείμενα πιθανόν να είναι γεωλογικά χαρακτηριστικά της επιφάνειας του Άρη. Άραγε, μπορεί όλα αυτά που βλέπουμε κατά καιρούς να είναι απλά παρειδωλίες και τίποτε άλλο; Τόσα πολλά σε ένα μέρος; Γιατί όχι και σε άλλους πλανήτες;

Όμως, καθώς καμία επίσημη αρχή, που ασχολείται με το διάστημα και τον πλανήτη Άρη, δεν αναγνωρίζει τίποτα από αυτά, την παραπάνω ιστορία μόνο ως φανταστική μπορούμε να την εκλάβουμε και να την παρουσιάσουμε. Ένα συναρπαστικό παραλήρημα που, θεωρητικά, θα μπορούσε να είναι έγκυρο σε ένα παράλληλο κόσμο ή σύμπαν. Θα μπορούσε, επίσης, να αποτελεί άνετα μέρος της αμερικάνικης σειράς What if, η οποία είναι βασισμένη στην ομώνυμη σειρά της Marvel Comics.

Δείτε το video με τίτλο: Life on Mars BOMBSHELL Shock claim herd of animals spotted on Red Planet. Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου