Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Η Τουρκία έκλεισε τα στενά του Βοσπόρου: τι συνέβη (φωτογραφία).Το επόμενο πλοίο στη Ρωσία υπό σημαία Παναμά ανέφερε προβλήματα με το σύστημα ελέγχου, δύο τουρκικά ρυμουλκά κατευθύνθηκαν προς αυτό.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, οι τουρκικές αρχές έκλεισαν τη ναυτιλία στα στενά του Βοσπόρου. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αιτία ήταν μια βλάβη στο πλοίο VIVA ECLIPSE με σημαία Παναμά, το οποίο κατευθυνόταν προς τη Ρωσία. Ο καπετάνιος του πλοίου ανέφερε βλάβη στο σύστημα ελέγχου.


φορτηγό πλοίο έχασε τον έλεγχο, φορτηγό πλοίο VIVA ECLIPSE, Βόσπορος κλειστός, Στενά του Βοσπόρου, Τουρκία, ναυτιλία
Ξηρό φορτίο VIVA ECLIPSE  στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης

Η Κεντρική Διεύθυνση Λιμενικού Σώματος σημειώνει ότι η βλάβη του σκάφους μήκους 190 μέτρων σημειώθηκε στην περιοχή Uskudar, κοντά στο στενό. Σύμφωνα με το τμήμα, το ξηρό φορτίο ακολούθησε άδειο, αιτία των προβλημάτων ήταν η δυσλειτουργία του τιμονιού. Δύο ρυμουλκά στάλθηκαν για να τον βοηθήσουν.

φορτηγό πλοίο έχασε τον έλεγχο, φορτηγό πλοίο VIVA ECLIPSE, Βόσπορος κλειστός, Στενά του Βοσπόρου, Τουρκία, ναυτιλία
Πολλά πλοία έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή του στενού του Βοσπόρου

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών, η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί εμπορικά πλοία για τη μεταφορά όπλων , ιδίως μέσω του στενού του Βοσπόρου. Η Ουκρανία απαιτεί από την Τουρκία, η οποία ελέγχει το στενό, να σταματήσει τα ρωσικά πλοία που μεταφέρουν όπλα που προορίζονται να υποστηρίξουν τις δυνάμεις κατοχής στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, τον Αύγουστο πέρασε από το στενό το πλοίο «Sparta II» με το αντιαεροπορικό πυραυλικό συγκρότημα S-300. Στις 27 Αυγούστου το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ. Παράλληλα, η εταιρεία Oboronlogistics, που διαχειρίζεται το πλοίο, διαβεβαίωσε ότι το πλοίο μετέφερε εμπορικό φορτίο βάρους 2.000 τόνων, συμπεριλαμβανομένων σωλήνων, χημικών, καυσίμων και εξοπλισμού στη Συρία και επέστρεψε στη Ρωσική Ομοσπονδία με ελαιόλαδο.

Η Τουρκία απάντησε ότι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει τη διέλευση εμπορικών πλοίων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Σεπτεμβρίου χρειάστηκε να κλείσει ο Βόσπορος λόγω ατυχήματος στο πλοίο Lady Zehma που μετέφερε περίπου 3.000 τόνους καλαμποκιού από την Ουκρανία στην Ιταλία.

focus.ua

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου