Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Εκλογές την άνοιξη ή αρχή καλοκαιριού: Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες – Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Εκλογές την άνοιξη ή αρχή καλοκαιριού: Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες – Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις εκλογές του 2023 αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg δίνοντας για πρώτη φορά πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Δύο περιόδους έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως πιθανές για την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών το 2023 βάζοντας φωτιά στα σενάρια για πιθανές ημερομηνίες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά. Θα έχουμε εκλογές την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού του 2023. Η κυβέρνηση μας παραμένει πολύ μπροστά στις δημοσκοπήσεις και στοχεύουμε σε μια ακόμη απόλυτη πλειοψηφία. Νομίζω ότι έχετε δίκιο που επισημαίνετε, ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές, έχει ιδιαίτερη σημασία η πολιτική σταθερότητα».

Μέσα στην άνοιξη ή αρχές του καλοκαιριού πρόκειται να στηθούν οι κάλπες που θα αναδείξουν την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι δεν μπορούν να προκηρυχθούν και πολύ νωρίτερα από τον πρωθυπουργό που μπορεί να κάνει και έναν αιφνιδιασμό που να τον ευνοεί.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται ήδη σε εκλογική ετοιμότητα, περιμένοντας ακόμα και μέσα στον χειμώνα μία κίνηση από τον πρωθυπουργό, ωστόσο με την ενεργειακή κρίση να βαθαίνει όλο και περισσότερο αυτή η κίνηση θα ήταν μάλλον αποτρεπτική για την κυβέρνηση. 

evima.gr

1 σχόλιο:

  1. Τό καλοκαίρι(τού χρόνου) θά είναι θερμό-καυτό,λόγω
    οικουμενικής κυβέρνησης τότε,λόγω θερμού επεισοδίου από τήν τουρκία
    καί λόγω κοινωνικής έκρηξης σέ εμάς, ξεσηκωμός τού λαθρορέμπελου,καί πείνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή