Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Η Βόρεια Οσετία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για την κατάσταση στα σύνορα.

 VLADIKAVKAZ, 28 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Σύμφωνα με διάταγμα που εκδόθηκε από τον ηγέτη της Βόρειας Οσετίας Σεργκέι Μενιάιλο στις 28 Σεπτεμβρίου, το οποίο καλύπτει αρκετές περιοχές της Βόρειας Οσετίας καθώς και την αστική περιοχή του Vladikavkaz, η δημοκρατία έχει τεθεί σε συναγερμό για την κατάσταση στο συνοριακό σημείο ελέγχου Verkhny Lars στα ρωσογεωργιανά σύνορα .
«[Διατάσσω] να εισαγάγω μια λειτουργία υψηλού συναγερμού που αρχίζει στις 28 Σεπτεμβρίου 2022 και μέχρι νεωτέρας στα εδάφη των ακόλουθων δήμων: της περιφέρειας Ardonsky, της περιφέρειας Kirovsky, της δημοτικής περιφέρειας Prigorodny και της πόλης Vladikavkaz της Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας - Αλανίας», αναφέρεται στο διάταγμα που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στον ιστότοπο του αρχηγού και της κυβέρνησης της περιοχής.

Επιπλέον, προτείνεται στις τοπικές κυβερνήσεις να ανοίξουν κέντρα κρίσης για να αποτρέψουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε αυτές τις περιοχές. Μπορούν να οργανώσουν χώρους διανομής φαγητού, προθέρμανσης και ανάπαυσης όπου γίνονται μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων και οχημάτων. Κατατέθηκε εισήγηση για τη διασφάλιση του ανοίγματος σταθμών πρώτων βοηθειών και της συνεχούς παροχής πόσιμου νερού και προϊόντων διατροφής.

Οι αρχές της Βόρειας Οσετίας έλαβαν επίσης απόφαση να περιορίσουν την είσοδο επιβατικών οχημάτων στη δημοκρατία, με εξαίρεση τα αυτοκίνητα που είναι ταξινομημένα στη Βόρεια Οσετία, τη Νότια Οσετία και τη Γεωργία, αναφέρει το διάταγμα.

Διευκρινίζεται ότι οι περιορισμοί δεν αφορούν τα άτομα που ταξιδεύουν σε εγκαταστάσεις υγείας και αναψυχής και κάμπινγκ στη Βόρεια Οσετία - Αλανία με τα απαραίτητα έγγραφα.

Όπως είπε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Οσετίας στο TASS νωρίτερα την Τετάρτη, 4.960 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 3.600 επιβατικών οχημάτων, είχαν συγκεντρωθεί στα ρωσο-γεωργιανά σύνορα που περιμένουν να περάσουν από τη Ρωσία. Ένα κέντρο στρατολόγησης άνοιξε στο σημείο ελέγχου όπου οι Ρώσοι πολίτες που εισέρχονται στη Γεωργία και υπόκεινται στη μερική κινητοποίηση λαμβάνουν ειδοποιήσεις κλήσης. Το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της Βόρειας Οσετίας άνοιξε ένα ιατρικό κέντρο στα σύνορα.

Την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκτός έδρας στο συνοριακό σημείο ελέγχου Verkhny Lars με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών της Βόρειας Οσετίας, του επικεφαλής της κρατικής τροχαίας και των ηγετών της διεύθυνσης συνόρων της FSB της δημοκρατίας και της τελωνειακής υπηρεσίας της Βόρειας Οσετίας. Αποφασίστηκε να επιτραπεί σε άτομα να περάσουν τα σύνορα με τα πόδια.

tass.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου