Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Αργήσανε αυτοί 27 χρόνια και την πληρώνουμε τώρα και εμείς! Κατάλαβες;;

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αργήσανε αυτοί 27 χρόνια και την πληρώνουμε τώρα και εμείς! Κατάλαβες;;
 
Σύνοψη: Γιατί η Γερμανία και η Ρωσία ήταν ή συνεχίζουν να είναι εναντίον μας. Δύο θρομβώσεις για μια άλλη ματιά στις πολιτικές. Κάτι που το φωνάζαμε  από εδώ από το 21 κατά που πάει το πράγμα, αλλά θα μας πεις τι σημασία έχει;; 
 
Στο χάρτη κάτωθεν απεικονίζεται το κυκλοφορικό σύστημα της Ευρώπης, αυτό που αιματοδοτεί την οικονομία και την βιομηχανία της με φυσικό αέριο, το στρατηγικό μεταβατικό καύσιμο που καλύπτει, μαζί με το φθίνουν σε σημασία πετρέλαιο, το 74% των συνολικών της ενεργειακών αναγκών (η Γιαδιρκιάογλου κοιτάζει το 16% που αφορά εφαρμογές ηλεκτρικής ενέργειας και τις ΑΠΕ, και η Πετροβασίλη τα ρέστα που κινούν τα οχήματα).
 
Εδώ και 12 χρόνια έχει σημάνει συναγερμός στα Επιτελεία που χαράσουν εξωτερική και βιομηχανική πολιτική, αφού από τον έλεγχο της ροής αυτού του συστήματος καθορίζεται το 30% του κόστους όλων των προϊόντων της ΕΕ, το 35% των τροφίμων και το ευρώ (οι νεοφιλελε πολιτικές επιτίθενται εμμονικά στο εργατικό κόστος που συμμετέχει στο 8-10% με λιτότητες).
 
Το αέριο από τις αρτηρίες μέσα στον πορτοκαλί κύκλο τελειώνει! Της Νορβηγίας (αυτό που μπήκε πάλι χθές μετά την καταστροφή των δυο Northstream σε λειτουργία μέσω υφιστάμενου κλειστού αγωγού), τελειώνει το 23, της Βρετανίας λίγο αργότερα. Που το Brexit όμως το περιορίζει για να καλύψει τις εγχώριες ανάγκες της μόνο.
 
Η Γερμανία, με τις επενδύσεις της στην Ρωσία, θα ήθελε να καλύψει το κενό με δύο αγωγούς NordStream, ένα υφιστάμενο και ένα ημιτελή που τον σταμάτησε άρον άρον ο Τραμπ), αυτούς μέσα στον μπλε κύκλο. Για να συνεχίσει να επιδοτεί έτσι έμμεσα τα προϊόντα της με την περίφημη "γερμανική ανταγωνιστικότητα".
 
Η ιστορία, τα αντίθετα συμφέροντα των ΗΠΑ (που πουλάει LNG) και της Γαλλίας (που πουλάει ενέργεια από τα πυρηνικά της) δεν είναι δυνατόν να ανεχθούν όμως οι Uber Alles, δια του Πουτιν, να κάνουν πάλι μια από τα ίδια στην Ευρώπη. Χωρίς ίσως κρεματόρια αυτή την φορά αλλά με λιτότητες και επιδοτήσεις των προϊόντων τους από "πακέτα διάσωσης".
 
Και έτσι, από το 10, στράφηκε η προσοχή τους στην κάτω δεξιά πινέζα του χάρτη, στα ενεργειακά αποθέματα της Ανατολικής Μεσογείου και στον έλεγχο του αγωγού EastMed, απ όπου είναι να καλυφθεί το 12% της συνολικής ζήτησης αερίου μέχρι το 50.
 
Και γίνεται τώρα ο κακός χαμουλης μέσω της Τουρκίας που την θέλουν να αμφισβητεί ΑΟΖ μας επιδιώκοντας και την πλήρη ομηρία της Κύπρου. Δυστυχώς σε αυτή την φάση και με πιόνι και την Ελληνική Κυβέρνηση που αποδέχεται και μνημόνια και αλλότριους σχεδιασμούς για σοβαρούς ιδεολογικούς και οικονομικούς λόγους ημετέρων της και σε βάρος των ανοικτών εθνικών μας θέματα.
Όλα τα άλλα είναι για να σχολιάζει η Γιαδικιάρογλου στο προφίλ της τις συνέπειές των πιο πάνω . Σε δουλειά να βρισκόμαστε... 
 
Από το 21 μέχρι σήμερα, έχουμε δύο ακόμα στοιχεία :

🔸Την λήξη της προηγούμενης παγκοσμιοποίησης από τους G7 το 21 στην Κορνουάλη
🔸Την Ουκρανική κρίση, ως το πρώτο επεισόδιο οριοθέτησης των δύο κύριων ζωνών ισχύος του δολαρίου και του αντι-δολαρίου, που έθεσαν εκτός μάχης για την διεκδίκηση σοβαρού ρόλου για το αμήχανο ευρώ.
Η Γιαδικιαρογλου συνεχίζει να χαζεύει στα αποτελέσματα. Τις αιτίες τις αγνοεί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου