Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Σέρβος πρόεδρος προειδοποιεί για «μεγάλη παγκόσμια σύγκρουση» εντός δύο μηνών.

 Ο Πρόεδρος της Σερβίας προειδοποίησε ότι ο πλανήτης εισέρχεται σε μια «μεγάλη παγκόσμια σύγκρουση» που θα μπορούσε να λάβει χώρα μέσα στους επόμενους δύο μήνες.Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς έκανε τα ανησυχητικά σχόλια κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Βλέπετε μια κρίση σε κάθε μέρος του κόσμου», είπε ο Βούτσιτς στο σερβικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

«Νομίζω ότι οι ρεαλιστικές προβλέψεις θα πρέπει να είναι ακόμη πιο σκοτεινές», πρόσθεσε. «Η θέση μας είναι ακόμη χειρότερη, αφού τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αποδυναμωθεί και οι μεγάλες δυνάμεις έχουν αναλάβει και ουσιαστικά κατέστρεψαν την τάξη του ΟΗΕ τις τελευταίες δεκαετίες».

Ο Σέρβος ηγέτης προειδοποίησε ότι ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει περάσει σε μια πολύ πιο θανατηφόρα φάση.

«Υποθέτω ότι φεύγουμε από τη φάση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και πλησιάζουμε σε μια μεγάλη ένοπλη σύγκρουση, και τώρα το ερώτημα είναι πού είναι η γραμμή και αν μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα –ίσως έναν ή δύο μήνες ακόμη– θα μπούμε μια μεγάλη παγκόσμια σύγκρουση που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε.

Οι δηλώσεις του Βούτσιτς έγιναν την ίδια ημέρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε άμεση «μερική κινητοποίηση» στρατευμάτων ύψους 300.000 στρατιωτών.

Σε μια δημόσια ομιλία προς το έθνος, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι δεν μπλοφάρει και ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας» για να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα της Μόσχας.

«Τώρα (η Δύση) μιλάνε για πυρηνικό εκβιασμό», είπε ο Πούτιν.

«Ο πυρηνικός σταθμός της Zaporizhzhia βομβαρδίστηκε και επίσης ορισμένες υψηλές θέσεις – εκπρόσωποι κρατών του ΝΑΤΟ – που λένε ότι μπορεί να υπάρχει πιθανότητα και επιτρεπτή η χρήση πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσίας», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν υποστήριξε δυσοίωνα ότι οι δυτικές δυνάμεις θα πρέπει «να υπενθυμίσουν ότι η χώρα μας διαθέτει επίσης διάφορα όπλα καταστροφής και όσον αφορά ορισμένα στοιχεία είναι ακόμη πιο σύγχρονα από αυτά του ΝΑΤΟ».

Όπως τονίσαμε τον περασμένο μήνα, μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Rutgers διαπίστωσε ότι ο πυρηνικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας θα προκαλέσει τα δύο τρίτα του πλανήτη να πεθάνουν από την πείνα μέσα σε δύο χρόνια.

5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα χάνονταν, κυρίως ως αποτέλεσμα πυρηνικών εκρήξεων που προκαλούν τεράστιες κολάσεις που διοχετεύουν αιθάλη στην ατμόσφαιρα, η οποία εμποδίζει τον ήλιο και καταστρέφει τις καλλιέργειες.

Αναρωτιέται κανείς πώς θα αντιδράσει μια γενιά που πιστεύει ότι οι λέξεις είναι «βία» και η κακή φυλάκιση σε κάποιον είναι στοχαστική τρομοκρατία σε έναν διηπειρωτικό πυρηνικό πόλεμο.

Το μυαλό πραγματικά μπερδεύεται.

infowars.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου