Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

EXPOSE : Σε όλο τον κόσμο, οι ψηφιακές ταυτότητες και τα ψηφιακά νομίσματα έρχονται εκτός κι αν τα σταματήσουμε.

Από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία μέχρι την Αιθιοπία εφαρμόζονται συστήματα ψηφιακής ταυτότητας και ψηφιακά νομίσματα, σιγά σιγά και με διάφορους τρόπους. Φυσικά, ο Τόνι Μπλερ και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κάνουν ό,τι μπορούν για να προωθήσουν τα πράγματα. Και, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το PayPal είναι ένας από τους οργανισμούς που συνεργάζονται με την Τράπεζα της Αγγλίας για την εφαρμογή του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου ("CBDC").


Το νέο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας της Δανίας κινδυνεύει να κλειδώσει ορισμένους ανθρώπους έξω από την κοινωνία.

Η Δανία εισήγαγε ένα νέο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας (MitID) που έγινε προεπιλεγμένο την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι η εσπευσμένη κατάργηση του προηγούμενου συστήματος (NemID) θα επηρεάσει αρνητικά τους Δανούς που δεν διαθέτουν smartphone και τους ψηφιακούς αναλφάβητους.

Οι Δανοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν το σύστημα MitID για να έχουν πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές και κυβερνητικές υπηρεσίες. Όταν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως φορολογικές δηλώσεις, θα τους ζητηθεί να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή MitID για να δημιουργήσουν έναν κωδικό για ασφαλή πρόσβαση.

Το σύστημα NemID διέθετε επίσης μια εφαρμογή για κινητά, αλλά είχε εναλλακτικές λύσεις για όσους δεν διαθέτουν smartphone, συμπεριλαμβανομένου ενός φυλλαδίου φυσικού κώδικα και μιας φορητής γεννήτριας κωδικών. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την εφαρμογή MitID, αλλά η Finans Danmark (η οποία εκτελεί το σύστημα σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ψηφιοποίησης της Δανίας) είπε ότι αυτές οι εναλλακτικές δεν θα είναι διαθέσιμες πριν από το επόμενο έτος.

Ο Διευθυντής Ψηφιοποίησης της Finans Danmark, Michael Busk-Jepsen, δήλωσε στο τοπικό πρακτορείο  Politiken  ότι η κατάσταση είναι «λυπηρή» και εξήγησε ότι «το πρόγραμμα προβολής κώδικα και ο αναγνώστης κώδικα έχει δυστυχώς αποδειχθεί ότι χρειάζεται μεγαλύτερο όγκο ανάλυσης από ό,τι περιμέναμε αρχικά».

Η έλλειψη λύσεων εκτός σύνδεσης θα είναι πρόβλημα, επειδή απαιτούνται ψηφιακά αναγνωριστικά για ηλεκτρονικές αγορές στη Δανία και το NemID δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρονικές αγορές στις 31 Οκτωβρίου. Χιλιάδες Δανοί θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρονικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των παντοπωλείων.

Αναδημοσίευση από το Reclaim The Net

Είστε έτοιμοι για ψηφιακό νόμισμα ευρώ;

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)  ανακοίνωσε  ότι συνεργάζεται με πέντε εταιρείες για την ανάπτυξη πρωτοτύπων για ένα ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ. Μία από αυτές τις εταιρείες δεν είναι άλλη από την Amazon.

Οι άλλες εταιρείες που συμμετέχουν είναι η ισπανική CaixaBank, η γαλλική Worldline SA, η ιταλική Nexi SpA και η EPI.

«Ο στόχος αυτής της άσκησης πρωτοτύπων είναι να ελέγξει πόσο καλά ενσωματώνεται η τεχνολογία πίσω από ένα ψηφιακό ευρώ με πρωτότυπα που έχουν αναπτυχθεί από εταιρείες. Οι προσομοιωμένες συναλλαγές θα ξεκινήσουν χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα front-end που αναπτύχθηκαν από τις πέντε εταιρείες και θα υποβληθούν σε επεξεργασία μέσω της διεπαφής και της υποδομής back-end του Ευρωσυστήματος».

Το Bloomberg  αναφέρει  ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι πιθανότατα από τις πρώτες κεντρικές τράπεζες προηγμένης οικονομίας που θα εκδώσουν ψηφιακό νόμισμα.

Το σχέδιο ψηφιακού ευρώ βρίσκεται επί του παρόντος σε φάση διετούς έρευνας και αξιωματούχοι λένε ότι θα μπορούσε να φτάσει το συντομότερο σε λίγα χρόνια.

Δεν θα ήταν περίεργο αν βλέπουμε ψηφιακά νομίσματα να συνδέονται με το ψηφιακό σας αναγνωριστικό. Ίσως για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ψηφιακό σας πορτοφόλι, θα χρειαστεί να συνδεθείτε με την ψηφιακή σας ταυτότητα χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου. Αυτό δεν είναι τραβηγμένο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Το iProov συνεισφέρει βιομετρικά πρόσωπα σε πιλοτικές πληρωμές κοινοπραξίας με πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας της ΕΕ.

Το ψηφιακό πορτοφόλι της ΕΕ βρίσκεται στα σκαριά από τα μέσα του 2021. Στα μέσα Σεπτεμβρίου 2022, η iProov εντάχθηκε σε μια κοινοπραξία πορτοφολιών ψηφιακής ταυτότητας για να συμμετάσχει στην έναρξη ενός πανευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος πληρωμών που χρησιμοποιεί το ψηφιακό πορτοφόλι της ΕΕ.

Ο ακριβής ρόλος του iProov δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά πιθανώς, ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας προσώπου θα χρησιμοποιηθεί για την ασφάλεια της επιβίβασης και πιθανώς των συναλλαγών πληρωμής.

Στους τεχνολογικούς εταίρους της κοινοπραξίας περιλαμβάνονται επίσης οι Thales, Signicat και άλλοι. Η κοινοπραξία διευθύνεται από το NOBID, το Nordic-Baltic eID Project, με μέλη στη Δανία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, την Ιταλία, τη Λετονία και τη Νορβηγία.

Το πιλοτικό πρόγραμμα της κοινοπραξίας NOBID προορίζεται να είναι μια μεγάλης κλίμακας δοκιμή έκδοσης πορτοφολιού, έκδοσης μέσων πληρωμής μέσω χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και αποδοχής πληρωμών, όπως σε έναν λιανοπωλητή.

Ο οργανισμός είναι ξεχωριστός από την κοινοπραξία πορτοφολιών ψηφιακής ταυτότητας της ΕΕ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Κοινοπραξία πολλών χωρών έρχεται μαζί για να ξεκινήσει το πανευρωπαϊκό πιλοτικό πρόγραμμα πληρωμών για το πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας της ΕΕ.

Μια νέα πολυεθνική κοινοπραξία των πιο αξιόπιστων εμπειρογνωμόνων ταυτότητας της Ευρώπης ανακοίνωσε σήμερα, 14 Σεπτεμβρίου, την πρότασή της να παραδώσει ένα πιλοτικό πιλοτικό διασυνοριακών πληρωμών μεγάλης κλίμακας που ευθυγραμμίζεται έντονα με τους στόχους του προγράμματος ψηφιακής ταυτότητας πορτοφολιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ. Έξι χώρες (Δανία, Γερμανία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία και Νορβηγία) αποτελούν μέρος της κοινοπραξίας, με επικεφαλής το NOBID (Nordic-Baltic eID Project).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Τράπεζα της Αγγλίας: Συμμετοχή σε Φόρουμ δέσμευσης και τεχνολογίας CBDC.

Ανακοίνωση που έγινε από την Τράπεζα της Αγγλίας στις 29 Σεπτεμβρίου 2021

Η Τράπεζα της Αγγλίας και το HM Treasury ανακοίνωσαν τη συμμετοχή στα Φόρουμ Δέσμευσης και Τεχνολογίας του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας ("CBDC"). Η δημιουργία αυτών των ομάδων ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2021, παράλληλα με την Task Force CBDC που συντονίζει την εξερεύνηση ενός πιθανού CBDC του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Τεχνολογικό Φόρουμ συνεδρίασε για πρώτη φορά στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ το Φόρουμ Engagement είχε την εναρκτήρια συνεδρίασή του αργότερα μέσα στο έτος, 2021. Η ατζέντα και τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα δημοσιεύονται τακτικά.

Δείτε μια λίστα με τα μέλη του CBDC Engagement Forum και του CBDC Technology Forum ΕΔΩ . Ο Paul Bances, Επικεφαλής Ανάπτυξης Παγκόσμιας Αγοράς Blockchain, Cryptocurrency και Digital Currency, το PayPal είναι μέλος του CBDC Engagement Forum. Το PayPal εξαπέλυσε πρόσφατα μια συντονισμένη επίθεση στην ελευθερία του λόγου στο Ηνωμένο Βασίλειο .

Το Ινστιτούτο Tony Blair στην Αιθιοπία αναζητά να προσλάβει σύμβουλο στρατηγικής επικοινωνίας ψηφιακής ταυτότητας.

Απόσπασμα από την ημερομηνία λήξης της αγγελίας εργασίας για αιτήσεις 2 Οκτωβρίου 2022

Ο Σύμβουλος Στρατηγικών Επικοινωνιών θα παρέχει τεχνικές και στρατηγικές συμβουλές στο Γραφείο Εθνικού Προγράμματος Αναγνώρισης της Αιθιοπίας (NID) και θα υποστηρίξει τη δέσμευσή του με εσωτερικούς και εξωτερικούς ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής επικοινωνίας για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την υιοθέτησή τους κατά την ανάπτυξη του Εθνικού Προγράμματος Ταυτότητας. Πρόκειται για συμβόλαιο πλήρους απασχόλησης 12 μηνών με έδρα την Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

Δύο από τις βασικές ευθύνες για τον ρόλο είναι:

  • Συνεργαστείτε με διεθνείς εταίρους (π.χ. την Παγκόσμια Τράπεζα) για την ανάπτυξη επικοινωνιακών στρατηγικών και εργαλείων για το πρόγραμμα Εθνικής Ταυτότητας.
  • Παρακολουθήστε τη διεθνή και τοπική παρουσία του προγράμματος ID και αναφέρετε και διασφαλίστε την αποτελεσματική εκπροσώπηση του NID σε τοπικά και διεθνή στάδια.

Σχετικά με το Ινστιτούτο Tony Blair – Πολιτικές Μελλοντικές. Το έργο μας στο Policy Futures περιλαμβάνει τρεις μεγάλους τομείς:

  • Ανανέωση του Κέντρου: ανάπτυξη ενός τολμηρού και καινοτόμου προγράμματος εσωτερικής πολιτικής που θα βοηθήσει στην ανανέωση του κέντρου της βρετανικής πολιτικής.
  • Τεχνολογία και Δημόσια Πολιτική: διερεύνηση των προκλήσεων και ευκαιριών πολιτικής που παρουσιάστηκαν από την τεχνολογική επανάσταση. και
  • Μονάδα Πολιτικής Εξτρεμισμού: δημιουργία λύσεων σχεδιασμένων για την αντιμετώπιση της απειλής εξτρεμιστικών ιδεολογιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε την πλήρη περιγραφή της θέσης ΕΔΩ . Καθώς είναι κοινή πρακτική οι αγγελίες εργασίας να αφαιρούνται μετά το κλείσιμο της πρόσκλησης για αιτήσεις, έχουμε επισυνάψει ένα αντίγραφο παρακάτω για μελλοντική αναφορά.

Ο Τόνι Μπλερ πίεζε για ταυτότητες τουλάχιστον από το 2004. Και από νωρίς στην «πανδημία» πίεζε τα διαβατήρια εμβολίων σαν κανένας.

The Independent: Ο Τόνι Μπλερ λέει ότι οι άνθρωποι θα χρειάζονται «ψηφιακή ταυτότητα» για να αποδείξουν την «κατάσταση ασθένειας» στο μέλλον, 10 Ιουνίου 2020 (1 λεπτό)

Διαβάστε περισσότερα:

Η Google θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αυξήσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο της Αφρικής

Τον Οκτώβριο του 2021, η Google ανακοίνωσε ότι επενδύει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην Αφρική τα επόμενα πέντε χρόνια.

AfricaNews: Η Google θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αυξήσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο στην Αφρική, 6 Οκτωβρίου 2021 (1 λεπτό)

Γιατί η Google θέλει πραγματικά να επενδύσει ένα τόσο μεγάλο ποσό στην Αφρική; Μήπως επειδή θέλουν να δουν τους Αφρικανούς να ευδοκιμούν; Όχι, η Google δεν είναι φιλανθρωπική ή δεν διαδίδει καλή θέληση.

Σχεδόν 7 μήνες αφότου ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε ένα επενδυτικό σχέδιο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, η Google άνοιξε το πρώτο της κέντρο ανάπτυξης προϊόντων στην ήπειρο στο Ναϊρόμπι της Κένυας. Η Google είχε ήδη ανοίξει ένα κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στην πρωτεύουσα της Γκάνας Άκρα το 2019.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν νομική ταυτότητα, αλλά μια νέα εφαρμογή σχεδιάζει να το αλλάξει αυτό.

Η διασφάλιση της νομικής ταυτότητας όλων, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής γεννήσεων, έως το 2030 είναι ένας από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDG). Αυτό ώθησε την Παγκόσμια Τράπεζα να ξεκινήσει την πρωτοβουλία Identification for Development (ID4D) το 2014.

Η ψηφιακή εφαρμογή του Joseph Thompson χρησιμοποιεί blockchain για να προστατεύει την ψηφιακή ταυτότητα του χρήστη από παρεμβολές, καθιστώντας την προσβάσιμη μόνο στο άτομο του οποίου το αναγνωριστικό διαθέτει. Ως ψηφιακή λύση, ταιριάζει με το πόσοι άνθρωποι στις αναδυόμενες οικονομίες διαχειρίζονται τα οικονομικά τους χρησιμοποιώντας smartphone.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Διαβάστε το άρθρο του WEF που αναφέρεται στο παραπάνω tweet ΕΔΩ

Η Transport Canada έχει ξεπεράσει σχεδόν 700.000 στο σχέδιο ψηφιακής ταυτότητας χωρίς ημερομηνία έναρξης για το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχει αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης για το έργο Known Traveler Digital Identity που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2018, σχεδόν πριν από πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την δήλωση που κατατέθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου, η Transport Canada έχει μέχρι σήμερα ξοδέψει 428.671 $ για μισθούς και 220.830 $ για μη μισθούς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Ο Αυστραλός γερουσιαστής προτείνει νομοσχέδιο κρυπτογράφησης που στοχεύει το ψηφιακό γιουάν της Κίνας.

Ο Αυστραλός πολιτικός Άντριου Μπραγκ θέλει να προετοιμάσει τη χώρα για την ευρεία χρήση του ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, του ψηφιακού γιουάν, σύμφωνα με προσχέδιο νόμου για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Η Κίνα πραγματοποιεί επί του παρόντος διασυνοριακές δοκιμές μιας ψηφιακής έκδοσης του κρατικού της νομίσματος.

Το προσχέδιο «Digital Assets (Market Regulation) Bill 2022» του Bragg προσδιορίζει επτά κινεζικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Agricultural Bank of China και της Bank of China, που έχουν υποκαταστήματα στην Αυστραλία και μπορούν ενδεχομένως να διευκολύνουν τη χρήση ενός ψηφιακού γιουάν στη χώρα. Το νομοσχέδιο θεσπίζει απαιτήσεις γνωστοποίησης για τις καθορισμένες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της αναφοράς του αριθμού των αυστραλιανών επιχειρήσεων που έχουν αποδεχτεί πληρωμές με χρήση ψηφιακού γιουάν που διευκολύνεται από την τράπεζα, και του συνολικού ποσού ψηφιακού γιουάν που διατηρούν σε ψηφιακά πορτοφόλια Αυστραλοί πελάτες των καθορισμένων τραπεζών. Τα άτομα ή οι οντότητες που παραβιάζουν τις απαιτήσεις αναφοράς θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα, σύμφωνα με τους προτεινόμενους κανόνες.

Η Αυστραλία πρέπει να είναι προετοιμασμένη για την ευρεία χρήση ενός ψηφιακού γιουάν στον Ειρηνικό, ή ακόμα και στην Αυστραλία, επειδή θα έδινε στο κινεζικό κράτος τεράστια δύναμη, οικονομική και στρατηγική δύναμη που δεν έχει σήμερα», είπε ο Μπραγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του. στο RN Πρωινό τη Δευτέρα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Το ψηφιακό γιουάν έρχεται με ημερομηνία λήξης: Ξοδέψτε αλλιώς θα εξαφανιστεί.

Έκθεση από τον Απρίλιο του 2021

Η Κίνα διερευνά τις ημερομηνίες λήξης με το επερχόμενο ψηφιακό γουάν ή DCEP, που σημαίνει ότι το νόμισμα θα λήξει εάν δεν χρησιμοποιηθεί σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο.

Το ψηφιακό γουάν είναι προγραμματιζόμενο σε σημείο που το νόμισμα μπορεί να λήξει, αναγκάζοντας έτσι τους καταναλωτές να το χρησιμοποιήσουν μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Αυτή είναι μια ανατροπή σε μια σκοτεινή, αντισυμβατική καινοτομία νομισματικής πολιτικής, γνωστής ως νόμισμα Gesell: το χρήμα που λήγει, το οποίο δίνει στην κυβέρνηση έκδοσης έναν αυξημένο βαθμό ελέγχου στην ταχύτητα του χρήματος.

Ο λόγος για το Expiry. Το προγραμματιζόμενο χρήμα, που συνδέεται με ταυτότητες του πραγματικού κόσμου και παρακολουθείται παγκοσμίως από μια κεντρική τράπεζα, είναι σαν υποκατάστατο για τον καταναλωτή της έσχατης ανάγκης. Κάθε χρόνο που η Κίνα γίνεται πλουσιότερη, η εγχώρια κατανάλωση παίζει μεγαλύτερο ρόλο (οι εξαγωγές ήταν 26% του ΑΕΠ της Κίνας το 2010 και 18% πέρυσι). Εάν η εγχώρια κατανάλωση μπορεί να ελεγχθεί αυστηρά, τότε είναι ένας τρόπος όχι απλώς να αυξηθεί ο όγκος της κατανάλωσης, αλλά να ελεγχθεί η διακύμανση της ζήτησης για τα αγαθά που παράγει η Κίνα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου