Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Ο IDF λέει στους διπλούς πολίτες: Φύγετε αμέσως από τη Ρωσία.


Οι IDF διατάζουν τους στρατιώτες να εγκαταλείψουν τη Ρωσία (Αρχείο: Pixabay)

Το IDF διατάζει όλους τους στρατιώτες με διπλή υπηκοότητα που επισκέπτονται τη Ρωσία να επιστρέψουν αμέσως. Ανώτερος αξιωματικός του στρατού είπε στο Kan News ότι ο στρατός απαγορεύει επίσης σε άτομα με διπλή υπηκοότητα να ταξιδέψουν στη Ρωσία μέχρι νεωτέρας.

Η επείγουσα οδηγία ισχύει για μέλη του τακτικού στρατού καθώς και για αξιωματικούς σταδιοδρομίας. Το Ισραήλ φοβάται ότι η Μόσχα θα μπορούσε να τους κινητοποιήσει ως μέρος της πολεμικής του προσπάθειας στην Ουκρανία.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε γνωμοδότηση για να ενημερώσει τους Ισραηλινούς ότι το ταξίδι στη Ρωσία μπορεί να τους θέσει σε κίνδυνο.

Οι Ισραηλινοί υπήκοοι που έχουν ρωσική υπηκοότητα υπόκεινται σε τοπικούς νόμους και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων εντολών στρατιωτικής κινητοποίησης και απαγορεύσεων εξόδου από τη χώρα, ανέφερε το υπουργείο. Οι διπλοί πολίτες θα πρέπει να το λάβουν υπόψη κατά τον προγραμματισμό της διαμονής τους στη Ρωσία, πρόσθεσε η δήλωση.

Ωστόσο, το Ισραήλ δεν εκδίδει πλήρη ταξιδιωτική προειδοποίηση για να μην κλιμακώσει τις αυξανόμενες εντάσεις με τη Μόσχα , ανέφερε ο Kan. Δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί πιστεύεται ότι βρίσκονται στη Ρωσία αυτή τη στιγμή, ανέφερε η έκθεση.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου