Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινής αστυνομίας ξέσπασαν μετά τις προσευχές της Παρασκευής στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ (VIDEO).

Οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινής αστυνομίας ξέσπασαν μετά τις προσευχές της Παρασκευής στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ (VIDEO)


Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Twitter, Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αρνήθηκαν να διασκορπιστούν μετά τις απογευματινές προσευχές, πέταξαν πέτρες στην αστυνομία έξω από τις εισόδους στο συγκρότημα Όρος του Ναού. 

Η ισραηλινή αστυνομία που παρευρέθηκε μαζικά στο θρησκευτικό χώρο απάντησε με λαστιχένιες σφαίρες και χειροβομβίδες αναισθητοποίησης, με τους ήχους των πυροβολισμών και των εκρήξεων να ακούγονται στο υλικό.

Εννέα Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις, δήλωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος αργότερα την Παρασκευή. Τρεις από τους τραυματίες χρειάστηκαν νοσηλεία, πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 16 διαδηλωτές συνελήφθησαν στο Όρος του Ναού για φερόμενες ταραχές και  πετροβολισμούς στην επιβολή του νόμου, ανέφερε η αστυνομία.

Το Όρος του Ναού είναι ένας λόφος στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ο οποίος θεωρείται ιερός χώρος στον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ.

Οι τελευταίες συγκρούσεις έρχονται καθώς η βία μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων ξέσπασε ξανά. Την Πέμπτη, το Ισραήλ ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα για δεύτερη φορά μετά την κατάπαυση του πυρός που τερμάτισε τον 11ήμερο πόλεμο τον Μάιο. Οι βομβαρδισμοί έγιναν αφότου παλαιστίνιοι μαχητές  εκτόξευσαν μπαλόνια στο Ισραήλ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Η Χαμάς είπε ότι τα μπαλόνια εκτοξεύθηκαν σαν απάντηση σε μια ισραηλινή δεξιά πορεία μέσω της Ιερουσαλήμ. Ο «Μάρτιος των Σημαιών» σηματοδότησε την επέτειο της κατοχής του Ισραήλ το 1967 στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα πραγματοποίησαν τη δική τους πορεία διαμαρτυρίας.

rt.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου