Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Η IDF διασχίζει το φράκτη του Λιβάνου για να συλλέξει πληροφορίες.

 Το IDF διασχίζει το φράκτη του Λιβάνου για τη συλλογή πληροφοριών

Δυνάμεις IDF κοντά στο φράχτη του Λιβάνου (Αρχείο: IDF / Creative Commons )

Τανκς και μηχανικές δυνάμεις IDF διέσχισαν το σύνορο του Λιβάνου την περασμένη εβδομάδα για να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τους στόχους της Χεζμπολάχ. Τα στρατεύματα λειτουργούσαν σε ισραηλινούς θύλακες πέρα ​​από το συνοριακό φράγμα, αποκάλυψε ο στρατός .

Η σπάνια λειτουργία είναι μέρος μιας εννοιολογικής αλλαγής, δήλωσε ο διοικητής του σώματος μηχανικής στον ιστότοπο της IDF. Οι δυνάμεις παρέμειναν στους θύλακες για ώρες, χρησιμοποιώντας εργαλεία επιτήρησης και ποικίλες τεχνολογίες για να αποκαλύψουν περιουσιακά στοιχεία της Χεζμπολάχ για μελλοντικές επιθέσεις.

Πριν τα άρματα μάχης περάσουν το φράχτη, ο στρατός επιθεώρησε την περιοχή για να διασφαλίσει ότι δεν υπήρχαν τρομοκράτες ή εκρηκτικές συσκευές εκεί.

Ωστόσο, αφού μπήκαν στους θύλακες, οι στρατιώτες εντόπισαν τα μέλη της Χεζμπολάχ σε πολύ μικρή απόσταση. Οι θέσεις των εχθρών αποκαλύφθηκαν χρησιμοποιώντας εργαλεία παρακολούθησης εγκατεστημένα σε τεθωρακισμένα, δήλωσε ο IDF.

Η Χεζμπολάχ δοκιμάζει το Ισραήλ.

Ο στρατός υπαινίχθηκε ότι η επιχείρηση προσομοίωσε μια απόκριση σε μια απόπειρα διασυνοριακής επιδρομής. Νωρίτερα αυτό το έτος, το IDF κινητοποίησε μια ελίτ αερομεταφερόμενη δύναμη ως μέρος μιας διαφορετικής προσομοίωσης επίθεσης στα σύνορα της Χεζμπολάχ.

Συγκεκριμένα, οι ισραηλινές κινήσεις ακολουθούν μια αύξηση των προσπαθειών διείσδυσης από τον Λίβανο τους τελευταίους μήνες. Συνολικά, περισσότεροι από 30 διεισδυτές προσπάθησαν να περάσουν στο Ισραήλ από τις αρχές του 2020, Γουάλα! Τα νέα αναφέρθηκαν πρόσφατα.

Πολλοί από αυτούς ήταν μη Λιβανέζοι αλλοδαποί, επιτρέποντας στη Χεζμπολάχ να παρακολουθεί στενά τις απαντήσεις και τις άμυνες του IDF. Αυτή την εβδομάδα, δύο Τούρκοι υπήκοοι κατάφεραν να εισέλθουν στο έδαφος του Ισραήλ και να κρυφτούν για πολλές ώρες προτού τους συλλάβουν οι δυνάμεις του IDF.

Η Χεζμπολάχ διερευνά νέους τρόπους πρόσβασης στα σύνορα του Ισραήλ , σύμφωνα με αξιωματούχους της άμυνας στα τέλη Απριλίου. Οι πράκτορες της τρομοκρατικής ομάδας δοκιμάζουν νέες διαδρομές για την έναρξη επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που είχαν αποφευχθεί στο παρελθόν λόγω του απαιτητικού τοπίου.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου