Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Eνσωμάτωση μεταναστών για λύση στο δημογραφικό; Όχι κυρία Σακελλαροπούλου…

 Eνσωμάτωση μεταναστών για λύση στο δημογραφικό; Όχι κυρία Σακελλαροπούλου…

Ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελλάδα ως λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Ειπώθηκε και αυτό και μάλιστα από τα χείλη της αρχηγού του κράτους.

Η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας τολμώ να γράψω ότι είναι εξόχως σοκαριστική και αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που πολλές φορές έχουν εκφράσει την «ανάγκη» ανάμειξης αυτών των πληθυσμών με το πρόσχημα ότι έτσι θα λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Η κατά τα άλλα απίστευτη δήλωση που ήρθε από τα χείλη της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, διατηρεί στην επιφάνεια τα σχέδια αρκετών κύκλων και των διάφορων δορυφόρων της σε υψηλά και χαμηλά αξιώματα οι οποίοι επιθυμούν την λεγόμενη αλλοίωση του πληθυσμού.

Οι εξόχως περίεργες δηλώσεις της ΠτΔ ακούστηκαν σε μια ιδιαιτέρως σημαντική εκδήλωση της Eurobank, η οποία ηγείται μιας αξιέπαινης πρωτοβουλίας για το καυτό θέμα της υπογεννητικότητας που ταλανίζει την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μιλώντας σε εκδήλωση σχετική με το θέμα του δημογραφικού, που διοργάνωσε η Eurobank, δήλωσε χαρακτηριστικά: «είναι αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας»!

Δεν υπάρχουν δύο ερμηνείες στα όσα είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατά τη γνώμη της κυρίας Σακελλαροπούλου η ανανέωση του πληθυσμού των Ελλήνων σημαίνει ανάμειξη πληθυσμών προκειμένου να αυξηθεί ο απόλυτος αριθμός των κατοίκων αυτής της χώρας;

Προφανώς της κυρίας Προέδρου της διαφεύγει ότι η Ελλάδα επιβίωσε χιλιάδες χρόνια όχι ως Κράτος αλλά ως Έθνος!

Η Ελλάδα δεν έλαβε εθνική υπόσταση στην Αναγέννηση, όπως οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά χιλιάδες χρόνια πριν.

Η έννοια του Έθνους δεν είναι ένα απλό πράγμα και αυτό δεν μπορεί να το λησμονεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έθνος δεν είναι μόνο η φυλή, η γλώσσα, το θρήσκευμα, η κοινή ιστορία και πολιτισμός, η ομόθυμη θέληση να συνεχίσει η πολιτιστική πορεία και η γεωγραφική καταγωγή.

Ας υπενθυμίσει κάποιος στην κυρία Σακελλαροπούλου, γιατί αποκλείεται να μην το γνωρίζει, ότι Έθνος είναι η Ιστορική Μνήμη.

Ναι το Έθνος είναι πρωτίστως Ιστορική Μνήμη κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου!

Το Έθνος λοιπόν, όντας ιστορικό φαινόμενο εξελίσσεται. Για παράδειγμα, το «όμοιο αίμα και όμοια γλώσσα έχουν οι Έλληνες και τους ίδιους ναούς θεών και θυσίες κάνουν κοινές και τα ήθη τους μοιάζουν» σύμφωνα με τον Ηρόδοτο αποτελεί έναν πρώτο ορισμό.

Έρχονται τώρα οι νεωτεριστές να μας πουν τι ακριβώς;
Να αντικαταστήσουμε την έννοια του Έθνους με κάποιο μόρφωμα;
Να αντιμετωπίζονται οι πολίτες αυτής της χώρας σαν να είναι απλά «εξαρτήματα» που για κάποιους… αδιόρατους λόγους βγαίνουν ελαττωματικά και μειώνονται με γοργή ταχύτητα.

Και εφευρίσκουν ως «αποτελεσματική» λύση, την εισαγωγή νέων, δωρεάν «εξαρτημάτων» που θα… απογειώσουν την οικονομία και θα λύσουν το δημογραφικό;

Προφανώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι το δημογραφικό και στο Newsbomb.gr το έχουμε επισημάνει δεκάδες φορές με αναλυτικά ρεπορτάζ. Και θα συνεχίζουμε πιστά να το αναδεικνύουμε, απαιτώντας λύσεις υπέρ του ελληνικού Εθνους.

Πού οφείλεται το φαινόμενο της υπογεννητικότητας;

Κυριότερες αιτίες τις υπογεννητικότητας του ελληνικού πληθυσμού είναι η εγκατάλειψη παραδοσιακών ελληνικών προτύπων ζωής και υιοθέτηση νέων κοινωνικών προτύπων, η υποχώρηση των αξιών του γάμου, της οικογένειας και των τέκνων, η επαγγελματική ενασχόληση αμφοτέρων των γονέων, ο κοινωνικός ευδαιμονισμός, η τάση για οικονομική υπερεξασφάλιση, η χαλάρωση των ηθών, η σωματική και ψυχική κόπωση, η γήρανση του πληθυσμού, η μετανάστευση στο εξωτερικό, η αστυφιλία, η ανεργία, τα τροχαία ατυχήματα, τα ναρκωτικά καθώς και η εθνική και παγκόσμια ανασφάλεια.

Οι υποστηρικτές της ενσωμάτωσης τι ακριβώς εννοούν; Ότι θα μπορέσουν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, με διαφορετικούς αξιακούς κώδικες;

Άνθρωποι που ενδεχομένως δεν έχουν καθόλου αξιακούς κώδικες; Που υποτιμούν την έννοια του θεσμού της οικογένειας; Που δεν δίνουν καμία αξία στην ανθρώπινη ζωή;

Κάπου έχουν μπερδευτεί οι θιασώτες της πολυπολιτισμικότητας.

Η Ιστορική μνήμη δεν γίνεται να διαγραφεί.

Δεν γίνεται delete σε κάποιον υπολογιστή της παγκοσμιοποίησης.

Αν το σύστημα θέλει να δώσει λύση στο φλέγον ζήτημα της υπογεννητικότητας δεν έχει παρά να προσφέρει κίνητρα οικονομικά στις ελληνικές οικογένειες, να επιδοτήσει τις γεννήσεις και να προστατεύσει τον θεσμό της οικογένειας.

Να μην γίνει η Ελλάδα χώρα γερόντων που δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει ούτε στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Λύσεις υπάρχουν, πολιτική βούληση απαιτείται...

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου