Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Πολιτική Πονηρολογία : Μία ψυχολογική ἀνατομία τοῦ Κακοῦ...

 

 «Η βιολογική, ψυχολογική, ηθική και οικονομική καταστροφή της πλειονότητας των φυσιολογικών ανθρώπων γίνεται, για τους παθοκράτες (ψυχοπαθεῖς ἐξουσιαστές), βιολογική αναγκαιότητα». - Δρ. Andrew Łobaczewski (1921 - 2008)

Ο πολιτικός ψυχολόγος Δρ Andrew M. Lobaczewski έγραψε ένα αριστούργημα για την ψυχοπάθεια και την παθοκρατία, το οποίο συγχωνεύτηκε στον όρο «πολιτική ponerology». ( πολιτική πονηρολογία,ἀπό τήν ἑλληνική λέξιν «πονηρός» ὑπό τήν θεολογική του ἔννοια τοῦ κακοῦ).  Περιγράφει την πολιτική ponerology ως επιστήμη της φύσης του κακού προσαρμοσμένη για πολιτικούς σκοπούς. Έχουμε χρησιμοποιήσει τους όρους «κακιστοκρατία» (Κακιστοκρατία, ἡ ἐξουσία πού ἐκτελεῖται ἀπό τούς χειρίστους μιάς πολιτείας.Ὁ ὄρος προἐρχεται ἀπό τις  ἑλληνικές λέξεις  «κακός» στόν ὑπερθετικό βαθμό -κάκιστος- καί «κράτος» ) και «εγκληματικό συνδικάτο» για να εκφράσουμε την ίδια ουσιαστική έννοια.

Πώς να κατανοήσετε το μακροκοινωνιολογικό* κακό

Πολιτική Πονηρολογία Andrew Łobaczewski
Προερχόμενο από την λέξη «πονηρός» στα Ελληνικά της Καινής Διαθήκης, η λέξη ponerology υποδηλώνει ένα εγγενές κακό με φθοροποιές επιρροές, μια εύστοχη περιγραφή της ψυχοπάθειας και των κοινωνικών της επιπτώσεων.

Ο Kazimierz Dąbrowski (1902-1980) ανέφερε ότι η ακραία φιλοδοξία και η επιθυμία για εξουσία και οικονομικό κέρδος «είναι ιδιαίτερα εμφανής στην εγκληματική ή πολιτική ψυχοπάθεια». Η πολιτική από τη φύση της, τείνει να προσελκύει περισσότερους από τους παθολογικούς «τύπους κυριάρχων» από άλλους τομείς. Ο μέσος όρος είναι να διεισδύσει, να μολύνει, να είναι κατάλληλο και να εξαλείψει. (ICAE)

Αλλά λίγα έχουν ειπωθεί για τη φύση, τις αιτίες και τη γένεση του κακού. Η υλιστική επιστημονική κουλτούρα δεν αναγνωρίζει εύκολα ότι το κακό υπάρχει στην πραγματικότητα. Ναι, το «κακό» παίζει ρόλο στη θρησκευτική συζήτηση. Αλλά ακόμη και εκεί, δίνεται μια μικρή άφεση ως «λάθος» ή «εξέγερση» που θα διορθωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον.

Σχεδόν ποτέ δεν πιστεύουμε ότι «αυτοί» μπορεί να αγωνίζονται απλά για να πάρουν κάτι, να έχουν τον τρόπο τους ή να αποκτήσουν το πάνω χέρι. Αυτό είναι το ψεύτικο «ξυράφι του Χάλον» ( Το ξυράφι του Χάλον είναι μια αρχή ή κανόνας που δηλώνει ότι «ποτέ δεν αποδίδεται στην κακία αυτό που εξηγείται επαρκώς από την βλακεία ».  Γνωστό σε πολλές άλλες μορφές, είναι ένα φιλοσοφικό ξυράφι που προτείνει έναν τρόπο εξάλειψης απίθανων εξηγήσεων για την ανθρώπινη συμπεριφορά...)  στο οποίο αναφέρεται το Winter Watch. Το ξυράφι λέει: «Ποτέ δεν αποδίδεται στην κακία, κάτι που μπορεί να εξηγηθεί από την ανικανότητα». Πλήρης ανοησία.

Η κληρονομιά του έργου του Sigmund Freud έχει να κάνει με αυτό. Οι βασικές αρχές των φροϋδικών θεωριών και η βασική τους δομή - οι νευρώσεις - έχουν καταστεί καλά χαραγμένες στη συνείδηση του κοινού. Οι ψυχοδυναμικές θεωρίες της προσωπικότητας τείνουν να βλέπουν τον καθένα, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, ως νευρωτικό. Η επιβλαβής επίδραση των Freud's και Alfred Kinsey ( βιολόγος,ἐντομολόγος,σεξολόγος ἱδρυτής τοῦ Ἰνστιτούτου σεξουαλικῶν ἐρευνῶν στό Πανεπιστήμιο τῆς Ἰντιάνα... Το έργο του επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και διεθνώς. ἐδῶ κι᾿ἐδῶ) οι ακραίες παρατηρήσεις σχετικά με μικρές ομάδες ατόμων, υπέρ-συμπλεγματικά υποκειμένων, εφαρμόστηκαν σ᾿ ένα ευρύ φάσμα υποθέσεων σχετικά με τις αιτίες της ψυχολογικής ασθένειας για τον καθένα, δεν μπορούν να υπερεκτιμηθούν. Κάτι τέτοιο παρέχει κάλυψη για τους παθοκράτες / κακιστοκράτες να κρύβονται πίσω από κάτι τέτοιο. Αυτό που αποτελεί ανωμαλία κανονικοποιείται και δεν μπορείτε να το κρίνετε.

Ο Lobaczewski δηλώνει, «Η ανθρωπότητα έχει έναν φυσικό αρπακτικό, τον ψυχοπαθητικό, και αυτό το αρπακτικό είναι αόρατο επειδή δεν υπάρχουν εύκολα διακριτά σημάδια που να το ξεχωρίζουν. Σε μια κοινωνία όπου το κακό δεν μελετάται ή δεν γίνεται κατανοητό, εύκολα «ανεβαίνουν στην κορυφή» και κατευθύνουν τους κανονικούς ανθρώπους να αποδεχτούν την κυριαρχία τους, να αποδεχτούν τα ψέματα τους χωρίς αμφιβολία. Το τέχνασμα του ψυχοπαθούς είναι να μας κάνει να πιστέψουμε ότι το κακό προέρχεται από άλλους.

Δεδομένου ότι όλοι απλώς υποθέτουν ότι η συνείδηση ​​είναι καθολική μεταξύ των ανθρώπων, η απόκρυψη του γεγονότος ότι αυτοί είναι χωρίς συνείδηση ​​είναι πανεύκολο.

Δεν συγκρατούνται από οποιεσδήποτε επιθυμίες,από ενοχή ή ντροπή και ποτέ δεν αντιμετωπίζονται από άλλους για ψυχρότητα. Το παγωμένο νερό στις φλέβες τους είναι τόσο περίεργο, τόσο εντελώς έξω από την προσωπική εμπειρία του φυσιολογικού ατόμου, που σπανίως μαντεύουν ακόμη και σε αυτήν την κατάσταση.

Με άλλα λόγια, εντελώς απαλλαγμένοι από εσωτερικούς περιορισμούς, με απρόσκοπτη ελευθερία να κάνουν ό, τι θέλουν, και χωρίς βάρος στην συνείδηση τους, καθίστανται βολικά αόρατοι στον κόσμο.

Αυτό το αόρατο τους δίνει τεράστιο, μυστικό και παράξενο (μία μορφή μαύρης μαγείας) πλεονέκτημα έναντι της πλειοψηφίας των ανθρώπων...

Στην πραγματικότητα, είναι ακόμη χειρότερο. Ο Ρόμπερτ Χάρε στο « Χωρίς Συνείδηση » υποστήριξε ότι ζούμε σε μια «κοινωνία καμουφλάζ», μια κοινωνία στην οποία κάποια ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά - εγω-κεντρικότητα, έλλειψη ανησυχίας για τους άλλους, ρηχότητα, στυλ περιούσιου, άνετου, χειριστικός,απατεώνας - όλο και περισσότερο είναι ανεκτά (ηθικός σχετικισμός) και μάλιστα εκτιμώνται . Οι εγωκεντρικοί, ψυχρόαιμοι και άνομοι ψυχοπαθείς μπορούν τότε να κυριαρχήσουν σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας.

Στη σύγχρονη κοινωνία η ηδονιστική άποψη της «ευτυχίας» περιέχει τους σπόρους της δυστυχίας. Οι ηδονιστικές κοινωνίες έχουν την ισχυρή τάση να ενθαρρύνουν τη διαφυγή στην άγνοια/ασχετοσύνη ή αφελή δόγματα. Υπάρχουν κοινωνικά ελλείμματα σχετικά με τις ψυχολογικές δεξιότητες και την ηθική κριτική.

Η ασυνείδητη εξάλειψη των προειδοποιητικών σημείων αρχίζει να είναι συνήθης, γίνεται μια συνήθεια αποδεκτή από ολόκληρες κοινωνίες. Το αποτέλεσμα είναι ότι κάθε διαδικασία σκέψης που βασίζεται σε τέτοιες περικομμένες πληροφορίες δεν μπορεί να φέρει σωστά συμπεράσματα. Αυτό στη συνέχεια οδηγεί σε αντικατάσταση βολικών ψεμάτων στον ιδιοτελή για να αντικαταστήσει τις άβολες αλήθειες προσεγγίζοντας έτσι την ψυχοπαθολογία. Σε μια τέτοια κοινωνία, όπου όλες οι κρυφές αλήθειες κρύβονται κάτω από την επιφάνεια σαν παγόβουνο, η καταστροφή βρίσκεται πολύ κοντά.

Ο ατομικός και εθνικός εγωισμός προκαλεί συνεχή αντίποινα. Αυτή η υστεροποίηση της κοινωνίας, επιτρέπει στους παθολογικούς συνωμότες και άλλους διεστραμμένους, να δράσουν στην εφαρμογή του κακού σε μακρο-κοινωνιολογική κλίμακα.

Η Μάρθα Στουτ στο « The Sociopath Next Door » ( ὁ ψυχοπαθής τῆς διπλανῆς πόρτας),έγραψε: «Όσοι δεν έχουν καθόλου συνείδηση ​​είναι μια ομάδα για τον εαυτό τους, είτε πρόκειται για ανθρωποκτόνους τυράννους είτε απλώς για αδίστακτους,κοινωνικούς ελεύθερους σκοπευτές».

Οι συνωμοσίες θα προκύψουν απλώς ως φυσικό αποτέλεσμα της μη γεφυρωμένης διαίρεσης μεταξύ φυσιολογικών ανθρώπων και διεστραμμένων. Σε οποιαδήποτε κοινωνία σε αυτόν τον κόσμο, τα ψυχοπαθητικά άτομα και μερικοί από τους άλλους διεστραμμένους, δημιουργούν ένα «πονηρολογικό» ενεργό δίκτυο κοινών συμπαιγνιών, που απομακρύνονται εν μέρει από την κοινότητα των φυσιολογικών ανθρώπων.

Dick Cheney (φωτό)
Συγκεντρώνονται μαζί, με παρόμοιες κοσμοθεωρίες, όπως το λίπος που επιπλέει σε ένα μπολ με σούπα.( ἤ ὅπως τό λέμε ἐμεῖς :οἱ παλιάνθρωποι κολλοῦν μεταξύ τους σάν τίς σάπιες σταφίδες.) Όταν ένας από αυτούς αρχίζει να αερολογεί, σ᾿άλλους αρέσει - ή εκείνοι με εγκεφαλική βλάβη που τους κάνει ευαίσθητους - συσπειρώνονται γύρω από το «σύμβολο», τρόπος του λέγειν. Και επιπλέον, το γνωρίζουν και ξέρουν πώς λειτουργεί.

Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον σε ένα πλήθος από την παιδική τους ηλικία και αναπτύσσουν μια συνειδητοποίηση της ύπαρξης άλλων ατόμων παρόμοια με αυτούς.

Ο παθολογικός χαρακτήρας τέτοιων ανθρώπων, γενικά περιέχει ένα συστατικό υστερίας.

Παρά τις ανεπάρκειές τους όσον αφορά τη φυσιολογική και ηθική γνώση,  αναπτύσσονται και στη συνέχεια έχουν στη διάθεσή τους τη δική τους γνώση, κάτι που στερείται από άτομα με φυσική κοσμοθεωρία.

Επίσης  συνειδητοποιούν ότι είναι διαφορετικοί από τον κόσμο εκείνων των άλλων ανθρώπων που τους περιβάλλουν. Μας παρατηρούν από μια συγκεκριμένη απόσταση,μας εκλαμβάνουν ως ένα παρασιτικό είδος.

Οι φυσικές ανθρώπινες αντιδράσεις - που συχνά αποτυγχάνουν να προκαλέσουν ενδιαφέρον επειδή θεωρούνται αυτονόητες - εντυπωσιάζουν τους ψυχοπαθείς ως περίεργες και επομένως ενδιαφέρουσες, ακόμη και κωμικές. Επομένως, μας παρατηρούν, αντλώντας συμπεράσματα, σχηματίζοντας τον διαφορετικό κόσμο των εννοιών τους.

Γίνονται εμπειρογνώμονες στις αδυναμίες μας και μερικές φορές πραγματοποιούν άσπλαχνα πειράματα πάνω μας. … Ούτε ένα φυσιολογικό άτομο ούτε η φυσική μας κοσμοθεωρία μπορούν να αντιληφθούν ή να αξιολογήσουν σωστά την ύπαρξη αυτού του κόσμου διαφορετικών εννοιών.

φωτό
Η αρνητική επιλογή λαμβάνει χώρα
. Ένας ελαττωματικός αρχηγός κράτους ή αρχηγός του τμήματος που επιλέγει το προσωπικό του, την κυβέρνησή του, με βάση τη δική του παθολογικά κατεστραμμένη κοσμοθεωρία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η προσβολή από μια «αρνητικά επιλεγμένη» κλίκα.

Οι παθοκράτες του κόσμου ήταν και είναι τόσο παρόμοιοι στις βασικές τους ιδιότητες.

Η προδοσία και η απάτη στην πολιτική δικαιολογούνται και παρουσιάζονται ως θετικές αξίες. Αναπτύσσονται επίσης αρχές αξιοποίησης συγκεκριμένων καταστάσεων.

Η παθολογική κοινωνική δομή καλύπτει σταδιακά ολόκληρη τη χώρα δημιουργώντας μια «νέα τάξη» μέσα στο έθνος. Αυτή η προνομιακή τάξη [παθοκρατών] αισθάνεται μόνιμα απειλημένη από τους «άλλους», δηλαδή από την πλειοψηφία των φυσιολογικών ανθρώπων. Ούτε οι παθοκράτες τρέφουν ψευδαισθήσεις για την προσωπική τους μοίρα σε περίπτωση επιστροφής στο σύστημα του φυσιολογικού ανθρώπου.

Οι προσπάθειες της παθολογικής μειονότητας να διατηρήσει την εξουσία θα απειλούνται πάντοτε από την κοινωνία των φυσιολογικών ανθρώπων των οποίων η κριτική συνεχίζει να αυξάνεται. Από την άλλη πλευρά, κάθε μέθοδος τρόμου, επομένως, πρέπει να χρησιμοποιηθεί εναντίον ατόμων.

Αξιοποίηση Χρησίμων Ηλίθων Flying Monkeys και οιονεί ψυχοπαθείς

Ο τρόπος ζωής που σχετίζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες βελτιστοποίησε την επιβίωση των ψυχοπαθών με συνέπεια ότι είναι μια προσαρμοστική «στρατηγική ζωής» που είναι εξαιρετικά επιτυχής στην αμερικανική κοινωνία, και έτσι έχουν αυξηθεί πληθυσμιακά, καθώς επίσης ενεργεί ως μαγνήτης ψυχοπαθητικών ατόμων από άλλες χώρες για αρκετό καιρό.

Το γεγονός είναι ότι η Αμερική πλημμυρίζει από ψυχοπαθείς και Skirtoids ( ὅρος τοῦ Lobaczewski γιά τά ἄτομα πού προέρχονται ἀπό φυλετικές διασταυρώσεις μέ τά ὅποια ψυχολογικά ἀποτελέσματα αὐτῶν τῶν ἐπιμιξιῶν...) , όπως αναφέρει ο Lobaczewski. Ως συνέπεια μιας κοινωνίας που είναι προσαρμοσμένη στην ψυχοπάθεια, πολλά άτομα που ΔΕΝ είναι ψυχοπαθείς έχουν επίσης προσαρμοστεί, γίνονται «αποτελεσματικοί» ψυχοπαθείς ή «χαρακτηροπαθείς».(ἡ χαρακτοπάθεια,εἶναι ψυχική ἀσθένεια πού ἐπιρρεάζει τόν χαρακτῆρα)

Flying Monkeys

Η κακιστοκρατία έχει γνώση για την ύπαρξη ευπαθών ατόμων και πώς να δουλεύει πάνω τους και να τα στρατολογεί. Αυτή η διαδικασία «μετάλλαξης της προσωπικότητος» είναι παρόμοια αλλά δεν είναι πανομοιότυπη σε όλες τις περιπτώσεις. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων αυτού του φαινομένου ποικίλλει επίσης. Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους αργότερα έγιναν ζήλωτες. Άλλοι αργότερα εκμεταλλεύτηκαν διάφορες συνθήκες για να αποσύρουν και να αποκαταστήσουν τους χαμένους δεσμούς τους με την κοινωνία των φυσιολογικών ανθρώπων. Αλλά αντικαταστάθηκαν. Η μόνη σταθερή αξία του νέου κοινωνικού συστήματος ήταν ο μαγικός αριθμός των ψυχοπαθών: 6%.

Ένα άλλο 12% έως 18% είναι χρήσιμοι ηλίθιοι και αντικοινωνικοί οιονεί ψυχοπαθείς, της πονηρολογίας. Αυτοί είναι οι χαρακτήρες - που μπορεί να «δημιουργηθούν» από την έκθεση ενός ατόμου σε ένα άτομο με σοβαρή παραμόρφωση του χαρακτήρα. 

Τα συναισθήματά του ψυχροποιούνται, η αίσθηση της ψυχολογικής πραγματικότητάς του καταστέλλεται. Αυτό οδηγεί σε αποκρυπτογράφηση της σκέψης και σε ένα αίσθημα αδυναμίας που καταλήγει σε καταθλιπτικές αντιδράσεις που μπορεί να είναι τόσο σοβαρές που οι ψυχίατροι μερικές φορές να τις διαγνώσουν εσφαλμένα ως μια μανιακή-καταθλιπτική ψύχωση.

Αυτό θα σήμαινε ότι ο συνολικός αριθμός των ψυχοπαθών συν «οιονεί ψυχοπαθείς» γνωστός και ως «ιπτάμενες μαϊμούδες»  θα ήταν 16 έως 24 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού, ανάλογα με το χρονικό πλαίσιο, την επικρατούσα κουλτούρα και την τοποθεσία. Ο πόλεμος το ωθεί σην υψηλότερη απόδοση για ΟΛΑ τα κόμματα.

Για ένα παράδειγμα ομοϊδεατών των «ιπταμένων πιθήκων» που ενώνονται σε σκληρούς πυρήνες εγκληματικών κύκλων, διαβάστε, " Freeway Killer William Bonin: Ringleader Template of a Band of Sadistic Homosexual Killers ."

Αντίκτυπος στους φυσιολογικούς ανθρώπους

Η κακιστοκρατία μαθαίνει επίσης πώς οι προσωπικότητές τους μπορούν να έχουν τραυματικές επιπτώσεις στις προσωπικότητες αυτών των φυσιολογικών ανθρώπων και πώς να εκμεταλλευτούν αυτήν τη ρίζα του τρόμου για σκοπούς επίτευξης των στόχων τους.

Οι μέθοδοι ψυχολογικής τρομοκρατίας, οι τεχνικές της παθολογικής αλαζονείας, και η πρόοδος της ψυχής των άλλων ανθρώπων έχουν αρχικά τέτοια τραυματικά αποτελέσματα που οι άνθρωποι στερούνται της ικανότητάς τους για σκόπιμη αντίδραση.

Lobaczewski: Η υπαγωγή ενός φυσιολογικού ατόμου σε ψυχολογικά μη φυσιολογικά άτομα έχει παραμορφωτική επίδραση στην προσωπικότητά του: προκαλεί τραύμα και νεύρωση. Αυτό επιτυγχάνεται με τρόπο που γενικά αποφεύγει επαρκείς συνειδητούς ελέγχους . [προβατόσχημοι λύκοι ] Μια τέτοια κατάσταση στη συνέχεια στερεί από το άτομο τα φυσικά του δικαιώματα να εξασκήσει τη δική του ψυχική υγιεινή, να αναπτύξει μια αρκετά αυτόνομη προσωπικότητα και να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική του.

Χαρακτήρες που προκαλούνται από τα ναρκωτικά: η πληθώρα των ναρκωτικών που χρησιμοποιούνται προκαλεί σταδιακά στα άτομα το να χάσουν το συναισθηματικό τους χρώμα και την ικανότητά τους να διαισθανθούν την ψυχολογική τους κατάσταση. Διατηρούν τις πνευματικές τους λειτουργίες αλλά γίνονται εγωκεντρικοί με λαχτάρα για έπαινο, που εξουσιάζονται εύκολα από ανθρώπους που ξέρουν πώς να επωφεληθούν από αυτούς.

Η συμπεριφορά των ατόμων με τέτοιες διαταραχές χαρακτήρα τραυματίζει το μυαλό και τα συναισθήματα των φυσιολογικών ανθρώπων, μειώνοντας σταδιακά την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν την κοινή λογική τους. Παρά την αντίστασή τους, οι άνθρωποι συνηθίζουν στις άκαμπτες συνήθειες της παθολογικής σκέψης και της εμπειρίας.

Ένα παράδειγμα παραπλάνησης : «Μας μισούν λόγω των ελευθεριών μας». Αυτό είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα «επιλογής και αντικατάστασης δεδομένων στη συλλογιστική», το οποίο γίνεται πρόθυμα και ευχαρίστως αποδεκτό ως εξήγηση από το κοινό λόγω ελλείματος των ψυχολογικών του δεξιοτήτων και της ηθικής κριτικής.

Όταν μπορείς να λάβει κανείς, όλες τις χαρές της ζωής, την διανοητική προσπάθεια να κατανοήσει την επιστήμη και τους νόμους της φύσης - το να αποκτήσει γνώση που μπορεί να μην σχετίζεται άμεσα με τη συσσώρευση πραγμάτων - μοιάζει μάταιο. Το να είσαι «υγιώς σκεπτόμενος» και θετικός - ευγενικός χωρίς ποτέ μια λέξη αποκαρδιωτική - θεωρείται καλό, και όποιος προβλέπει σ᾿αυτό ολέθριες συνέπειες ως αποτέλεσμα,είναι ένας βασανιστής,δολοφόνος,τοξικός άνθρωπος. 

Ἀπό : Russ Winter

Τί μάθαμε σήμερα ἀπό τό θέμα αὐτό; Ναί,πώς οἱ ψυχολογικά-παθολογικά ἄρρωστοι πού νομίζουν πώς δέν ἀνήκουν στήν κατηγορία αὐτή,ἀλλά στήν ἰδιαιτέρα κάστα τῶν ἀνθρωπίνων κοινωνιῶν,πολύ πιό πάνω ἀπό τό πλῆθος,οἱ ἔξυπνοι,οἱ ξερόλες,οἱ εἰδημονες,τό πνεύμα πού δέν μποροῦμε νά κατανοήσουμε,οἱ περιούσιοι,μᾶς θυμίζουν ἀπολύτως καί τούς δικούς μας ἐξουσιαστές,σέ κάθε ἐξουσία ( ἐκεῖ ἰδίως στήν 4η,γίνεται χαμός ἀπό ᾿δαύτους !!!). Καί ἴσως σήμερα νά ἀντιληφθήκαμε γιά ἀκόμη μια φορά γιά ποιόν λόγον δέν ἔχουν καμμία διαφορά μεταξύ τους καί ὑποστηρίζονται τόσο πολύ (ἀνεξαρτήτως σέ ποιούς ἰδεολογικο-κομματικό χώρο κι᾿ἄν ἀνήκουν). Εἶναι,ὅπως ἀπεδείχθη καί ἐκ τοῦ θέματος,ἐπιστημονικῶς,μία ἀρρωστημένη κατάστασις. Τόσο πολύ ἀρρωστημένη πού ἐγγίζει τά ὄρια τῆς ἐπιστημονικῆς φαντασίας, ὡς νά πρὄκειται γιά ἕνα εἶδος πού πετάχθηκε σάν σκουπίδι στόν πλανήτη μας,γι᾿αὐτό μισεῖ τόσο πολύ τόν ἄνθρωπο καί κάθε τι πάνω στήν Γῆ... 

Καί ἀλήθεια,ποῦ τό ξέρουμε ὅ,τι δέν ἔχει γίνη ἔτσι; Ποῦ τό ξέρουμε πώς κάποιοι,ἀπό ἄλλους γαλαξίες δέν ἦρθαν καί ἄδειασαν ἐδῶ τά σκουπίδια τους ἴσως στά πλαίσια ἑνός ...πειράματός τους; 

Αὐτά τά σκουπίδια,μπορεῖ νά μᾶς βασανίζουν μέσῳ τῶν στρατολογημένων στίς τάξεις τους εὐπαθῶν ἀτόμων,μέ διεστραμμένα μυαλά,ὅμως σιγά-σιγά ἀποκαλύπτονται.Τούς γνωρίζουμε ὅλο καί καλλίτερα καί ἐν τέλει...


Καλό σας βράδυ ! 


* Μακροκοινωνιολογία : είναι μια προσέγγιση μεγάλης κλίμακας στην κοινωνιολογία , με έμφαση στην ανάλυση των κοινωνικών συστημάτων και των πληθυσμών σε διαρθρωτικό επίπεδο , συχνά σε αναγκαστικά υψηλό επίπεδο θεωρητικής αφηρημένης έννοιας.  Αν και η μακροκοινωνιολογία δεν αφορά το ίδιο το άτομο, τις οικογένειες και άλλες συστατικές εκφράσεις μιας κοινωνίας, το πράττει σε σχέση με το μεγαλύτερο κοινωνικό σύστημα του οποίου τα στοιχεία αυτά αποτελούν μέρος. Η προσέγγιση είναι επίσης σε θέση να αναλύσει γενικευμένες συλλογικότητες (π.χ. "  πόλη ", " εκκλησία ")...


Ἡ Πελασγική

sxolianews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου