Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

Ο Σουηδός αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων προέτρεψε τη χώρα να προετοιμαστεί για πόλεμο με τη Ρωσία.

 Ο αρχηγός των σουηδικών ενόπλων δυνάμεων, Mikael Buden, προειδοποίησε για την απειλή επίθεσης στο βασίλειο, προτρέποντας να παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Ρωσίας.

"Η πιθανότητα ένοπλης σύγκρουσης δεν μπορεί να αποκλειστεί", ανέφερε ο Aftonbladet.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σουηδία θα πρέπει πρώτα να είναι επιφυλακτική για "υβριδικές και μη γραμμικές" επιθέσεις από τη Ρωσία. Ο αρχηγός  κάλεσε τις στρατιωτικές και πολιτικές οργανώσεις να προετοιμαστούν για μια κοινή ανταπόκριση και να ενισχύσουν τις επιθετικές δυνατότητες όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. 

Ταυτόχρονα, ο Μπούντεν δεν διευκρίνισε εάν η Σουηδία μπορεί να απενεργοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια στη Ρωσία. Εξήγησε ότι η χώρα πρέπει να είναι σε θέση να επηρεάσει άλλα κράτη και να αποτρέψει την εφαρμογή ορισμένων επιχειρήσεων στον κυβερνοχώρο.

Το περασμένο φθινόπωρο, το σουηδικό κοινοβούλιο ενέκρινε αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού έως το 2025 σε 89 δισεκατομμύρια κορώνες (περίπου 770 δισεκατομμύρια ρούβλια - Ed.), Ρεκόρ από τη δεκαετία του 1950. 

Τον Ιανουάριο, το υπουργείο Άμυνας της χώρας δημοσίευσε μια σειρά ταινιών στις οποίες απεικόνισε τη Ρωσία ως πιθανό αντίπαλο σε έναν υποθετικό πόλεμο. Ταυτόχρονα, αυτό δεν αναφέρεται άμεσα στα βίντεο: χρησιμοποιήθηκαν αναφορές στη σοβιετική-αμερικανική αντιπαράθεση, καθώς και άλλες έμμεσες ενδείξεις.


rusvesna.su
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ RUSVESNA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου