Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Ο προγραμματιστής του τσιπ για τον εγκέφαλο μίλησε για το έργο στη Ρωσία.

 Ο Denis Kuleshov, διευθυντής του Sensor-Tech Laboratory, δήλωσε στην Pravda.Ru για ένα έργο εμφύτευσης μικροτσίπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για το πρόγραμμα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο η παραγωγή και εγκατάσταση του τσιπ θα υποστηρίζεται στη Ρωσία, επιτρέποντας ακόμη και τον έλεγχο οποιωνδήποτε συσκευών. Στο Διαδίκτυο, πολλοί αντιλήφθηκαν τις πληροφορίες ως πρόγραμμα για το «μαζικό τεμαχισμό» των Ρώσων.

Σύμφωνα με τον Kuleshov, τα πάντα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό, τι φαντάζονται οι απλοί άνθρωποι. Μέσα σε 10-15 χρόνια, θα είναι δυνατή η εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο μόνο για ιατρικούς λόγους. Το "Sensor-Tech" έχει ήδη ένα τέτοιο έργο που θα αποκαταστήσει την όραση, για εντελώς τυφλούς.

"Στη Ρωσία, έχουμε σημειώσει αρκετή πρόοδο προς αυτήν την κατεύθυνση. Και πρόσφατα αυτό το έργο ανακοινώθηκε στο SPIEF. Αυτή η ιστορία είναι πιο κοινωνική και επιστημονική για να βοηθήσει τους τυφλούς, αλλά προς την κατεύθυνση του, φυσικά, σχετίζεται κάπως με αυτό που τώρα ανακοινώνεται από την Ακαδημία Επιστημών και από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Δηλαδή, χρησιμοποιούμε πραγματικά τη διασύνδεση και τον εγκέφαλο των υπολογιστών για να μεταδώσουμε το σήμα βίντεο στον εγκέφαλο », δήλωσε ο Kuleshov.

Πώς λειτουργεί το εγκεφαλικό τεμάχιο.

Ο διευθυντής της Sensor-Tech πρόσθεσε ότι τέτοια εμφυτεύματα στο εγγύς μέλλον μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε άτομα που δεν μπορούν να θεραπευτούν με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

«Κάθε φορά που λέμε ότι στον ορίζοντα των 10-15 ετών, ο καθένας μπορεί να είναι ήρεμος, ότι τέτοια εμφυτεύματα θα τοποθετούνται μόνο σύμφωνα με ενδείξεις και μόνο για τη θεραπεία πολύ σοβαρών μορφών της νόσου, οι οποίες απλά δεν μπορούν να θεραπευτούν με άλλο τρόπο: αποκατάσταση της όρασης, Πάρκινσον, σύνδρομο πόνου και άλλα πράγματα », δήλωσε ο Κουλέσοφ.

Ο προγραμματιστής πρόσθεσε ότι η πρώτη επέμβαση εμφύτευσης εμφυτεύματος στον εγκέφαλο σε τυφλούς εθελοντές μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 3-4 χρόνια. Η τεχνολογία είναι ότι ένα σήμα από μια βιντεοκάμερα μεταδίδεται στον εγκέφαλο.

"Οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν μάτια, το οπτικό νεύρο μπορεί να υποστεί βλάβη, αλλά δεδομένου ότι ο εγκέφαλος διατηρείται και έχει οπτική εμπειρία, ο εγκέφαλος θα μάθει να αντιλαμβάνεται μια τέτοια ηλεκτρονική όραση, ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να ζήσουν μια πληρέστερη ζωή", είπε ο Kuleshov.

Το εμφύτευμα δεν μπορεί να τοποθετηθεί εμφανώς.

Ο ειδικός πρόσθεσε ότι απαιτούνται αρκετοί μήνες ειδικής εκπαίδευσης για την εγκατάσταση του εμφυτεύματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, την επόμενη δεκαετία, δεν μπορεί κανείς να περιμένει ότι κάποιος θα εφεύρει ένα τσιπ που μπορεί να εισαχθεί μαζικά στους ανθρώπους. Θα χρειαστεί τεχνική μόνο για την καταπολέμηση των ασθενειών.

"Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι κάποιος ξαφνικά θα εφεύρει κάτι που μπορεί να τεθεί σε όλους, ακόμη πιο απαρατήρητο. Πρέπει να καταλάβετε ότι τώρα και στα επόμενα 10 χρόνια, η τοποθέτηση "κάτι" στο κεφάλι σας είναι μια διαδικασία που απαιτεί αρκετούς μήνες προετοιμασίας, γίνεται αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους, εγκαθίστανται συστήματα και εμφυτεύματα που έχουν καταχωριστεί ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα. Δηλαδή, είναι ακόμα λίγο που δεν φαντάζονται όλοι », δήλωσε ο Κούλεσοφ.

pravda.ru
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ PRAVDA : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου