Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Στις εκκλήσεις του Κ. Μητσοτάκη απάντησε ο σύμβουλος του Ερντογάν: "Τι λέει ο Μήτσος κεφάλας; - Εμείς είμαστε έτοιμοι για πόλεμο" (βίντεο).

 Στα κλισέ του Κ. Μητσοτάκη “θα ζήσουμε δίπλα-δίπλα με την Τουρκία” και “οι διαφορές θα πρέπει να επιλύονται με ειρηνικό τρόπο χωρίς κλιμάκωση” απάντησε ο σύμβουλος του Ερντογάν.O ημιπαράφρων σύμβουλος του Ερντογάν Χακκί Τζασίν, δεν απείλησε την Ελλάδα με πόλεμο για ακόμη μία φορά αλλά χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό… “κεφάλα”!

Κάποιος θα πρέπει να πει στο Μαξίμου να αποφεύγονται αυτές οι “εκκλήσεις” και οι “κλισέ” εκφράσεις. Μόνο αδυναμία δείχνουν και ως έτσι τα αντιλαμβάνονται οι Τούρκοι.

“Είμαστε έτοιμοι στα χαρακώματα”

Συγκεκριμένα λέει τα εξής :

Η Τουρκία είναι πλήρως έτοιμη και περιμένει στα χαρακώματα. Είμαστε υπομονετικοί και δεν κοιμόμαστε.

Όπως ακριβώς υπομονετικός ήταν και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και στο τέλος έδωσε την εντολή για πυρ κατά των Ελλήνων στις 26 Αυγούστου 1922.

“Αλλάχ Αλλάχ” και οι Έλληνες ξαφνικά βρήκαν τον εαυτό τους να έχουν απωθηθεί πίσω μέχρι τη Σμύρνη. Όλοι τους πνίγηκαν στη θάλασσα.

Δεν πρέπει να το ξεχνάνε αυτό. Οι Έλληνες το αποκαλούν αυτό ως την καταστροφή του αιώνα. Δεν μπορείς να με νικήσεις ξανά.

Γιατί έρχεσαι κατά πάνω μου με αμερικάνικη υποκίνηση; Αν δεν έμαθες από την ιστορία θα σου διδάξουμε ξανά.

Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ;

Εγώ αποκαλώ τον Μητσοτάκη ως Μήτσο κεφάλα. Εσένα τον πατέρα σου, Τούρκος τον έσωσε”.

Μητσοτάκης για Τουρκία: Να διαχειριστούμε τις διαφορές μας χωρίς κλιμάκωση της έντασης

“Είμαι πολύ χαρούμενος για το γεγονός ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ διακατέχεται από τις αρχές της πολυμερούς συνεργασίας αλλά και μιας διεθνούς τάξης βασισμένης σε κανόνες. Και σίγουρα αποτελεί μια ανάσα φρέσκου αέρα όσον αφορά τις διατλαντικές σχέσεις” δηλώνει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο France 24, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Alexia Kefalas για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει:

“Είμαστε και οι δύο μέλη της συμμαχίας. Και βεβαίως, όταν έχουμε διαφορές -ως μέλη της συμμαχίας- αυτές οι διαφορές, θα πρέπει να επιλύονται με ειρηνικό τρόπο, γιατί αν δεν επιλύονται με τέτοιο τρόπο και επιλέγεται η αύξηση της έντασης, αυτό βεβαίως δεν είναι καλό για τη συμμαχία στο σύνολό της”.

Για τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας επισημαίνει μεταξύ άλλων:

“Ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο έναντι της Ελλάδας, έναντι της Κύπρου, έχει επιπτώσεις και στη σχέση μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και πιστεύω ότι αυτό το μήνυμα εστάλη πολύ, πολύ ξεκάθαρα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τελευταία του συμπεράσματα”.

“Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε τις διαφορές μας χωρίς να καταφύγουμε σε κλιμάκωση της έντασης και αποφεύγοντας αυτό που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι.

Και πιστεύω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο. Και το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να είναι ο σεβασμός όσων προβλέπει το διεθνές δίκαιο. Και, ασφαλώς, οι σχέσεις καλής γειτονίας” σημειώνει ο Πρωθυπουργός για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

“Θα ζήσουμε δίπλα-δίπλα με την Τουρκία”

“Θα ζήσουμε δίπλα-δίπλα με την Τουρκία.

Πρέπει λοιπόν να βρούμε έναν τρόπο, ακόμη και όταν διαφωνούμε, να συνεχίζουμε να συζητάμε και να διαχειριζόμαστε τις διαφωνίες μας με πολιτισμένο τρόπο.

Και βέβαια, υπάρχουν και άλλοι τομείς στους οποίους μπορούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία. Έχουμε κοινά οικονομικά συμφέροντα.

Θα πρέπει να έχουμε τις ίδιες περιβαλλοντικές ανησυχίες. Άλλωστε, η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου” προσθέτει ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου