Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι θα γλυτώσουν από τίς δυσκολίες που τούς συμβαίνουν αυτοκτονώντας.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι ήρθαν στην γη για να ζουν ευτυχισμένα και να πραγματοποιούν τίς φιλοδοξίες τους. Όχι, ήρθαν στην γη για να ξεπληρώσουν τα καρμικά χρέη τους, να μάθουν και να δυναμώσουν. Γι' αυτό ο Ουρανός δεν εκτιμά αυτόν που παίρνει την απόφαση να αυτοκτονήσει, ο οποίος δεν ξέρει ότι ο Δημιουργός έβαλε μέσα του ανήκουστες δυνατότητες για να

μπορέσει να θριαμβεύσει σε οποιαδήποτε συνθήκη της ζωής : δυνατότητες να επικοινωνεί με τα όντα τού αοράτου κόσμου, δυνατότητες να δημιουργεί με την σκέψη και να προβάλλει αυτές τίς δημιουργίες διαμέσου τού διαστήματος. Δεν ξέρει ότι ακόμη και στην μεγαλύτερη μοναξιά και στην μεγαλύτερη δυστυχία, μπορεί να μην αισθάνεται μόνος και φτωχός αλλά να αισθάνεται συντροφεμένος και πλούσιος με όλους τούς θησαυρούς : ό,τι και να συμβαίνει, έχει μέσα του έναν τόσο απέραντο κόσμο, τόσο όμορφο, που μπορεί να τον κάνει ευτυχισμένο. Υπάρχουν όντα που κανένα γεγονός, καμία κατάσταση δεν κλονίζει γιατί έχουν ένα φιλοσοφικό σύστημα το οποίο πιστεύουν. Το πνεύμα σε όλες τις συνθήκες μένει ακλόνητο. Μόνο η καρδιά, ο νους ή το φυσικό σώμα είναι τρωτά, όχι το πνεύμα.

Οι αυτοκτονίες έχουν σαν αιτία ή έλλειψη εξυπνάδας, ή έλλειψη τής καρδιάς, ή έλλειψη θέλησης. Αν καταλαβαίνετε καλά τα πράγματα, αν ξέρετε ότι υπάρχει ένας θεϊκός κόσμος που κατοικείται από πολυάριθμα θαυμάσια όντα και ότι αυτός ο θεϊκός κόσμος έβαλε την σφραγίδα του στον φυσικό κόσμο, αν ξέρετε ότι τα συναισθήματα και οι επιθυμίες είναι τόσο δυνατά ώστε με την επιμονή να κατορθώνετε να τα πραγματοποιείτε, αν καταφέρνετε να αυτοκυριαρχείστε, να μην ζητάτε πια να ικανοποιείτε μόνο τούς πόθους σας, αλλά να θεωρείτε όλες τις δυσκολίες σαν ένα μέσο άσκησης τής θέλησης σας, τότε ακόμη και η δυστυχία, οι στερήσεις, η αρρώστια και η μοναξιά δεν θα τα καταφέρουν να σάς νικήσουν. Εσείς θα θριαμβεύσετε. 

Omraam Mikhael Aivanhov.

ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου