Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021

Η κυβέρνηση θα κάνει σοβαρό λάθος εάν υποχρεώσει τον εμβολιασμό – Τα κόλπα Γκιάτη τα εξετάζουν και άλλες τράπεζες.

 Η απαράδεκτη επιστολή Γκιάτη μόνο στην Βόρειο Κορέα θα έβρισκε ανταπόκριση.

Με αφορμή την παρέμβαση του Γκιάτη, του συνδικαλιστή ο οποίος κόπτεται για την υγεία των εργαζομένων της Alpha bank… άνοιξε εκ νέου μια συζήτηση στον δημόσιο διάλογο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοιού.
Το bankingnews θα πάρει ως συνήθως μια θέση ξεκάθαρη, ώστε οι αναγνώστες του να γνωρίζουν την θέση μας τόσο για τον εμβολιασμό, όσο και ευρύτερα για τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας των εργαζομένων σε μεγάλους οργανισμούς.
Θα προσπεράσουμε τις αναφορές Γκιάτη του Προέδρου του Συλλόγου των Εργαζομένων της Alpha bank, τις οποίες έγκαιρα χαρακτηρίσαμε απαράδεκτες.
Ο σύλλογος εργαζομένων της Alpha bank υπέπεσε σε ένα λάθος, ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα ήταν απαράδεκτος, όσοι επιχειρήσουν να επιβάλλουν υποχρέωση εμβολιασμών θα βρουν το τείχος της λογικής απέναντι τους.
Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.
Ο εμβολιασμός ή ο μη εμβολιασμός είναι δικαίωμα του καθενός, η επιλογή είναι ατομική όχι συλλογική.
Όσοι θέλουν να εμβολιαστούν καλώς θα το πράξουν καθώς θα αποτελεί προσωπική τους επιλογή.
Όσοι αποφασίσουν να μην εμβολιαστούν καλώς θα το πράξουν καθώς αποτελεί προσωπική τους επιλογή.
Το bankingnews δεν επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει ούτε τους μεν, ούτε του δε, πιστεύει ακράδαντα ότι είναι προσωπική επιλογή του καθενός.
Όσοι δεν εμβολιαστούν προφανώς πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν τα μέτρα προφύλαξης μέχρι ο κορωνοιός να εξασθενήσει.
Η απαράδεκτη επιστολή Γκιάτη, μόνο στην Βόρειο Κορέα θα έβρισκε ανταπόκριση ωστόσο το περιεχόμενο της… φαίνεται ότι μπορεί να βρει και άλλους μιμητές.
Τα ποσοστά που λαμβάνει πάντως ο Γκιάτης ο καλοβολεμένος συνδικαλιστής, στις εκλογές των εργαζομένων προσομοιάζουν με Βόρεια Κορέα.

Βρίσκει μιμητές ο Γκιάτης.

Υπάρχουν και άλλες τράπεζες που από την διεύθυνση προσωπικού ή άλλες αρμόδιες υπηρεσίες ρωτούν τους εργαζομένους εάν εμβολιάστηκαν ή όχι.... βλέπε Eurobank αλλά προσοχή όχι από τον Σύλλογο Εργαζομένων της Eurobank που διοικείται από σοβαρά άτομα. 
Όποια τράπεζα χρησιμοποιήσει το εργαλείο του εκφοβισμού και εκβιασμού για τον εμβολιασμό το bankingnews δεν θα την υποστηρίξει.
Αντιθέτως θα υποστηρίξουμε την ατομική πρωτοβουλία και την ανεξάρτητη απόφαση στα θέματα της υγείας… η υγεία δεν είναι κοινωνική ή συλλογική είναι ένα κατασκευασμένο επιχείρημα, η υγεία είναι ατομική.
Όσοι κόπτονται δήθεν για την δημόσια υγεία και αγωνιούν δήθεν.. δήθεν... τους λέμε είστε υποκριτές και μάλιστα άθλιοι υποκριτές.

Τα περίεργα κόλπα της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση έως σήμερα παρ΄ ότι αιωρείται το ζήτημα της υποχρεωτικότητας, δεν έχει επιβάλλει νομικό πλαίσιο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
Το πράττει έμμεσα δια των κινήτρων στους εμβολιασμένους.
Όμως υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι από Φθινόπωρο εάν δεν έχει επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης – δηλαδή η ανοσία των ζώων για όσους δεν ξέρουν την είναι η αγέλη – στο 70% τότε θα υποχρεώσουν τους πολίτες δια της υποχρεωτικότητας.
Μια τέτοια πράξη θα αποτελέσει παραβίαση της ατομικής ελευθερίας και της επιλογής.
Θα αποτελέσει προσβολή στο Σύνταγμα και στο δημοκρατικό Πολίτευμα.
Οποιαδήποτε υπόνοια υποχρεωτικότητας επίσης αποτελεί προσβολή στο αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός και της καθεμίας να επιλέξουν.
Η κυβέρνηση κάνει χρήση ενός μέτρου που τουλάχιστον είναι προβληματικό της κινητροδοσίας στους εμβολιασμένους.
Η διαδικασία κινήτρων φθάνει στα όρια του γραφικού και όσοι εξετάζουν, προτείνουν ή αποφασίζουν τέτοια μέτρα είναι γραφικοί.
Σε ένα εστιατόριο π.χ. ο εμβολιασμένος τι προνομίων θα απολαμβάνει;
Σε ένα ταξίδι ο μη εμβολιασμένος τι προνόμια δεν θα απολαμβάνει;
Ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους είναι κωμικοτραγική εξέλιξη που προφανώς θα αποτύχει και η κοινωνία θα απορρίψει.
Μέχρι τώρα η κατάσταση εξελίσσεται προς αποκλιμάκωση, όλα τα υπόλοιπα μέτρα είναι στα όρια της γραφικότητας και αστειότητας.

bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου