Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Έρχεται νέο διάταγμα από το Υπ. Υγείας – Περιορισμοί στις συναθροίσεις σε οικίες./Νέα μέτρα στο τραπέζι ενόψει Πρωτοχρονιάς. Τέλος στις επισκέψεις και τηλεργασία το επικρατέστερο σενάριο.

 

Νέο διάταγμα με άμεση ισχύ αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ώρες από το Υπουργείο Υγείας και το οποίο θα αφορά κυρίως τις συναθροίσεις σε οικίες.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, η Συντονίστρια του Γραφείου του Υπουργού Υγείας, Αναστασία Ανθούση, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν κάποιες σκέψεις που θα αφορούν τις συναθροίσεις, ωστόσο απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες για νέο διάταγμα από πλευράς Υπουργείου.

Όπως είπε, θα πρέπει να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας.

dialogos.com.cy

Νέα μέτρα στο τραπέζι ενόψει Πρωτοχρονιάς. Τέλος στις επισκέψεις και τηλεργασία το επικρατέστερο σενάριο.

 Στο τραπέζι νέα μέτρα ενόψει Πρωτοχρονιάς – Επιχειρούν περιορισμό των συναθροίσεων και επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι – Σενάριο για τηλεργασία στο Δημόσιο – Τα επικρατέστερα σενάρια λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικά εικόνας.

Όχι τόσο ο υψηλός αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων -που βεβαίως και προκαλεί ανησυχία- όσο ο αριθμός των νοσηλευόμενων και ειδικά των διασωληνωμένων στα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου. Το σύστημα υγείας της Κύπρου δέχεται ασφυκτικές πιέσεις περισσότερο από ποτέ, με Υπουργείο Υγείας και ΟΚΥπΥ να ψάχνουν τρόπους αποφυγής του χειρότερου σεναρίου που δεν είναι άλλο από την αδυναμία του συστήματος να ανταποκριθεί στους νοσούντες από κορωνοϊό που θα χρήζουν νοσηλείας.

Με την Πρωτοχρονιά να πλησιάζει, στο Υπουργείο Υγείας κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, προκειμένου να πάρει ο Κωνσταντίνος Ιωάννου συγκεκριμένες εισηγήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Νέα μέτρα στο τραπέζι… «Κόβουν» τις επισκέψεις

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, το σενάριο ενός γενικευμένου lockdown φαίνεται να είναι για την ώρα απομακρυσμένο, αν και πάντα βρίσκεται στο τραπέζι ως έσχατη λύση σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα εκτροχιαστεί. Παράλληλα, υπάρχει και η αντίληψη που λέει ότι και σε άλλες χώρες που επιβλήθηκε lockdown τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά.

Με δεδομένο λοιπόν ότι ούτε τα δημόσια οικονομικά αντέχουν στην παρούσα φάση ένα lockdown, αναζητούνται τρόποι να περιορίσουν οι πολίτες τις επαφές τους διαφορετικά.

Πληροφορίες της Cyprus Times αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο επιλογές που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος. Το πρώτο μέτρο που αναμένεται να ανακοινωθεί είναι η εξ αποστάσεως εργασία στο Δημόσιο και δεύτερο ο περιορισμός των κοινωνικών συναθροίσεων.

Στόχος των αρμοδίων είναι ουσιαστικά να περιοριστούν οι επισκέψεις από σπίτι σε σπίτι, ειδικά τώρα την περίοδο των γιορτών. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που τα δύο πιο πάνω «κλειδώσουν» αναμένεται να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο και να τεθούν άμεσα σε ισχύ. Δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως για την ώρα τι θα γίνει τη νύχτα της Παραμονής Πρωτοχρονιάς.

cyprustimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου