Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Να σταματήσουν οι πανηγυρισμοί για τα ελάχιστα εμβόλια, που έφτασαν τώρα, μια και θα περιμένουμε να εμβολιαστούμε μέχρι τον Ιούνιο! Καλείται η κυβέρνηση να αγοράσει άμεσα και τα εμβόλια της Moderna, της AstraZeneca και το Sputnik-v (Ρωσικό) για να καλυφθούν, εγκαίρως, οι ανάγκες ολόκληρου του Ελληνικού πληθυσμού.

 Τις δύο τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί μια πανηγυρική ατμόσφαιρα για την άφιξη στη χώρα μας των πρώτων δόσεων του εμβολίου των εταιρειών BioNTech, παρόλο που γνωρίζουν όλοι ότι οι δόσεις αυτές δεν θα καλύψουν, ούτε καν, τις ανάγκες για εμβολιασμό ούτε του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού της χώρας. Με άλλα λόγια οι ποσότητες των δόσεων, που παραλαμβάνουμε είναι ελάχιστες! Και ναί μεν, η άφιξή τους αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα και την αρχή μιας λυτρωτικής διαδικασίας από τον εφιάλτη του κορωνοϊού, αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι «καλό το αισιόδοξο μήνυμα, αλλά ο εμβολιασμός της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού πληθυσμού γιατί δείχνει να είναι τόσο μακριά;»

Να παραγγελθούν όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του europost.gr, η Ε.Ε αργεί πολύ να εξασφαλίσει τα πολλά εκατομμύρια δόσεων εμβολίων από την Pfizer, που απαιτούνται για να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού όλων των χωρών -μελών.

Η Γερμανική ηγεσία κατάλαβε το πρόβλημα, αφού προηγουμένως ‘την περιέλουσε’ με εντόνως επικριτικά άρθρα και σχόλια ο Γερμανικός τύπος με πρώτο το έγκυρο περιοδικό Spiegel. Έτσι, η Καγκελάριος Μέρκελ αναγκάστηκε να παραγγείλει, σε διμερές επίπεδο, απευθείας στην Pfizer έναν μεγάλο αριθμό εμβολίων ακόμη, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Γερμανικού πληθυσμού.

Προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται ότι προσανατολίζονται, η μία μετά την άλλη και άλλες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Το ερώτημα είναι η Ελληνική κυβέρνηση τι κάνει;

Το τι πρέπει να γίνει είναι τόσο απλό και κατανοητό, ώστε είναι να απορεί κανείς γιατί δεν γίνεται ήδη: η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βγεί στην υπάρχουσα αγορά εμβολίων και να διαπραγματευτεί άμεσα την προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων και από τα άλλα εμβόλια, ώστε να καλυφθούν εγκαίρως όλες οι ανάγκες του Ελληνικού πληθυσμού.

Γιατί αν ακολουθήσουμε την σημερινή πεπατημένη, δηλαδή τον ρυθμό, με τον οποίο μας προμηθεύει τα εμβόλια η Ε.Ε, είναι απολύτως βέβαιον ότι θα φτάσουμε μέχρι τον Ιούνιο και δεν θα έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο ποσοστό του Ελληνικού πληθυσμού!

Εννοείται ότι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί μέχρι τότε η ζωή χιλιάδων Ελλήνων και Ελληνίδων, λόγω της αργοπορίας του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού!

Ας σπεύσει, λοιπόν, η κυβέρνηση από αύριο να μιλήσει με όλους και να προμηθευτεί και τα εμβόλια, της Moderna, της AstraZeneca και το Sputnik-v, που έχουν ετοιμάσει οι Ρώσοι, όπως και κάθε άλλο εμβόλιο που έχει εγκριθεί από τους αρμοδίους διεθνείς Οργανισμούς για την προστασία από τον κορωνοϊό.

europost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου