Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Τα βομβαρδιστικά B-52 των ΗΠΑ κατευθύνθηκαν στη Μέση Ανατολή εν μέσω πληροφοριών για «περίπλοκο σχεδιασμό επιθέσεων» εναντίον Αμερικανών στο Ιράκ.

Τα βομβαρδιστικάB-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έκαναν «σκόπιμη εμφάνιση» στη Μέση Ανατολή την Τρίτη, για να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων, εν μέσω πληροφοριών που δείχνουν «περίπλοκο σχεδιασμό επιθέσεων» στο Ιράκ.
Μια δήλωση της CENTCOM που δόθηκε στην American Military News επιβεβαίωσε την ανάπτυξη των δύο βομβαρδιστικών από την 5η Πτέρυγα της Minot Air Force Base, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη «παρέχει ένα σαφές αποτρεπτικό μήνυμα σε όποιον σκοπεύει να κάνει ζημιά σε Αμερικανούς ή αμερικανικά συμφέροντα».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να αναπτύσσουν ικανότητες έτοιμες για μάχη στον τομέα ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ για να αποτρέψουν κάθε πιθανό αντίπαλο και να καταστήσουν σαφές ότι είμαστε έτοιμοι και ικανοί να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε επιθετικότητα που απευθύνεται στους Αμερικανούς ή τα συμφέροντά μας», δήλωσε ο Στρατηγός Frank McKenzie, Διοικητής στη Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ. «Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση, αλλά κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την ικανότητά μας να υπερασπιζόμαστε τις δυνάμεις μας ή να ενεργούμε αποφασιστικά ως απάντηση σε οποιαδήποτε επίθεση».

Η ανάπτυξη πραγματοποιείται λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από την επέτειο ενός έτους από την αμερικανική αεροπορική επίθεση στις 3 Ιανουαρίου 2020 που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό Qassem Soleimani στη Βαγδάτη του Ιράκ. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί κατά την επέτειο σαν αληθινή πράξη εκδίκησης για τη δολοφονία του Σολεϊμάν.

Ο αξιωματούχος είπε ότι οι πιθανές «περίπλοκες επιθέσεις» θα μπορούσαν να αποτελούνται από βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας, πυραύλους κρουζ, «τετρακόπτες» ή άλλα «μη επανδρωμένα συστήματα».

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι «πιο ανησυχητικές» πιθανές επιθέσεις είναι στο Ιράκ όπου η ροή προηγμένων όπλων έχει αυξηθεί, και «οι ροές απειλών είναι πολύ πραγματικές».

Ένας κορυφαίος Ιρανός στρατηγός, ο Ταξιαρχικός Στρατηγός, Mohammad Hejazi, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «θα εκδικηθεί σκληρά» για τη δολοφονία του Soleimani, προσθέτοντας ότι η πυραυλική επίθεση κατά των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ain al-Assad ήταν απλώς ένα «χαστούκι», σύμφωνα με το Tasnim News, το Ιρανικό Πρακτορείο. 

 Την περασμένη εβδομάδα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έστειλε το υποβρύχιο πυραύλων USS Georgia μέσω του Περσικού Κόλπου, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ένα υποβρύχιο πυραύλων  των ΗΠΑ ταξίδεψε στα στενά του Ορμούζ  μετά από οκτώ χρόνια.

americanmilitarynews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ AMERICAN MILITARY NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου