Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Oι «παράγοντες», οι κουτσουκέλες και οι κυβιστήσεις…

 Του Strange Attractor.

Μέσω των «ανεξάρτητων» καναλιών και του «ελεύθερου» τύπου μας έπρηξαν εδώ και καιρό να μας λένε πρωί μεσημέρι βράδυ πως μόνο με αυστηρό λοκντάουν μπορεί να καταπολεμηθεί το δεύτερο κύμα του κορονοϊού, που έβαλε τη χώρα (και τη Θεσσαλονίκη ειδικά) στα κόκκινα.

Παραλείποντας τεχνηέντως να αναφέρουν πως και από πού προέκυψε αυτό το κύμα.

Και πώς να το κάνουν άλλωστε, όταν τα ίδια κανάλια και οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες πανηγύριζαν το καλοκαίρι για το άνοιγμα των συνόρων και την αθρόα προσέλευση τουριστών από τα Βαλκάνια, που έσπευδαν να χαρούν τη Χαλκιδική, τονώνοντας την εθνική οικονομία.

Λίγο μετά η Χαλκιδική σφραγίστηκε, η οικονομία κατέρρευσε και η «ερωτική συμπρωτεύουσα» μπήκε σε καραντίνα.

Οι δε Βαλκάνιοι τουρίστες χαρακτηρίστηκαν personae non gratae.

Μόνο που τα κρούσματα αντί να μειωθούν αυξάνονταν, με τους διάφορους παράγοντες που λέγαμε να μιλάνε πλέον για το αυξημένο «ιϊκό φορτίο» στα λύματα, για τους απείθαρχους Θεσσαλονικείς, για την ανάγκη ακόμη αυστηρότερων μέτρων, παριστάνοντας τους μαθητευόμενους μάγους στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελς, παρέα με τους «ειδικούς», αλλά και τους τσάκαλους δημοσιογράφους, που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν (ειδικά όταν πέφτει μαρμίτα).

Και βλέποντας πως τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας (λέμε τώρα) δεν πιάνουν, άλλαξαν το όλο αφήγημα και έριξαν πλέον το βάρος (και μπόλικα λεφτά) στην διαφήμιση των νέων θαυματουργών εμβολίων που ετοιμάζονται και στην ανάγκη να εμβολιαστούν άπαντες.

Μιλώντας για εκατομμύρια δόσεις που εξασφάλισε η χώρα, που θα έρθουν μέσα στον Δεκέμβριο, με δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμούς την ημέρα, έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη να έχει εμβολιαστεί σχεδόν όλος ο πληθυσμός.

Μάλιστα, έκαναν και «προτεραιοποίηση».

Πρώτοι οι πάσης φύσης υγειονομικοί πρώτης γραμμής, μετά οι υπερήλικες τρόφιμοι γηροκομείων, μετά οι άνω των 65, οι ευάλωτες ομάδες, κλπ κλπ.

Και εκεί που περιμέναμε τα εκατομμύρια εμβόλια, με ειδικά αεροσκάφη… κάποιοι μιλούσαν για αφίξεις ANTONOV (τα μεγαλύτερα του κόσμου) και ειδικά μετασκευασμένων B747 της Pfizer, τι είδαμε;

Ένα πολωνικό φορτοταξί, το οποίο περίμεναν να το υποδεχτούν στα σύνορα με τιμές αρχηγού κράτους, ο σκληροτράχηλος Νικ Χαρντ με συνοδεία μπόλικους ένστολους παρακεντέδες, οι οποίοι έμπλεοι εθνικής περηφάνιας τελικά υποδέχθηκαν έναν νυσταγμένο οδηγό και … δυο χαρτοκιβώτια με περίπου 9.000 δόσεις εμβολίων.

Στη συνέχεια με ισχυρή αστυνομική συνοδεία οδήγησαν το βανάκι στην Αθήνα, όπου έγιναν νέες πιο διακριτικές αυτή τη φορά φιέστες για την υποδοχή του.

Και τι απαντούσαν τα παπαγαλάκια και τα τρολς της κυβέρνησης σε όλους εκείνους που έκαναν πλάκα με τα «τεράστια» αεροπλάνα που όμως αποδείχθηκαν ένα ταπεινό φορτοταξί;

Μα καλά; Δεν ξέρετε ότι τα εμβόλια είναι ευαίσθητα; Ότι δεν μπορούν να μεταφερθούν με αεροσκάφος αφού η εναλλαγή θερμοκρασίας, το υψόμετρο, οι αναταράξεις, η συμπίεση της καμπίνας, η ανυπαρξία συμπίεσης στις αποθήκες του αεροσκάφους, η συμπύκνωση, το QNH… κλπ., δεν επιτρέπουν την μεταφορά με αεροπλάνα;

Μέχρι που ήρθαν τις επόμενες μέρες τα νέα εμβόλια, αυτή τη φορά με αεροσκάφος (και την ανάλογη υποδοχή), αποδεικνύοντας ότι είτε τα τρολς λένε ό,τι να ‘ναι προκειμένου να υπερασπιστούν τις κυβερνητικές κουτσουκέλες, είτε η γραμμή που πέφτει από τους «ινστρούχτορες» του Μαξίμου αλλάζει κατά το δοκούν.

Μια ανάλογη κυβίστηση είδαμε και με τους πρώτους εμβολιασμούς επιφανών προσώπων, όπως π.χ. ο πρωθυπουργός.

Με διάφορους σαλεμένους και μη να σχολιάζουν (ακόμη και με φωτογραφικά ντοκουμέντα) ότι το εμβόλιο περιείχε φυσιολογικό ορό!

«Επιβεβαιώνοντας» τον δαιμόνιο Τράγκα, που προειδοποιούσε από καιρό.

Αμέσως λοιπόν, σε πλήρη ταύτιση, τρολς και παράγοντες εξαπέλυσαν λυσσαλέα επίθεση κατά των «σαμποτέρ αμφισβητιών», τονίζοντας με έμφαση πως τα εμβόλια είναι γνήσια και δεν υπάρχει καθόλου φυσιολογικός ορός, απειλώντας μάλιστα τους «συκοφάντες» με εισαγγελέα, ποινική δίωξη, κλπ.

Μέχρι που βγήκε την επομένη η αρμόδια νοσηλεύτρια που χορήγησε τα πρώτα εμβόλια, διευκρινίζοντας πως η κάθε δόση έπρεπε να αναμιχθεί με φυσιολογικό ορό βάσει των προδιαγραφών της Pfizer.

Άμεση αναδίπλωση των τρολς… «μα καλά, τόσο άσχετοι είστε; Ασφαλώς και υπήρχε φυσιολογικός ορός. Δεν ξέρατε ότι πρέπει να αναμιχθεί η συμπυκνωμένη δόση του εμβολίου με φυσιολογικό ορό; Ήμαρτον με τις βλακείες σας…», και άλλα τέτοια πολλά.

Μιλάμε για τρέλα… που εξελίσσεται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας.

Τέλος πάντων, είμαστε λαός της υπερβολής και της κωλοτούμπας, οπότε όλα αυτά είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν.

Εδώ κοτζάμ προβεβλημένος νέος τηλεοπτικός αστέρας της δημοσιογραφίας, που υπερασπίζεται με πάθος το κυβερνητικό έργο και τον υπουργό Ανάπτυξης, πριν από μόλις μερικά χρόνια ανέβαζε φλογερές αναρτήσεις στα σόσιαλ μύδια, προειδοποιώντας τον Σαμαρά μη τυχόν και φέρει στη ΝΔ τον Άδωνι, γιατί αλλιώς το κόμμα θα λέγεται Νέα Χωματερή… ή κάπως έτσι…

Ποτέ δεν ήμασταν ο πιο σοβαρός λαός του κόσμου, οπότε;

Οπότε άρχισαν οι εμβολιασμοί, με την «προτεραιοποίηση» που λέγαμε, μόνο που και εδώ μπήκαν στη μέση οι κουτσουκέλες, επιβεβαιώνοντας τους διάφορους κακότροπους που έλεγαν πως τα δυο πρώτα χαρτοκιβώτια προορίζονταν εξ αρχής για όλους τους κρατικούς αξιωματούχους και τους μετακλητούς.

Και καλά να εμβολιαστούν πρώτοι πρώτοι ο πρωθυπουργός, η ΠτΔ, οι αρχηγοί κομμάτων και μερικοί υπουργοί… λογικό είναι.

Αλλά λίγο μετά άρχισαν τα όργανα. Κάτι που είχε πει σε ανύποπτο χρόνο η Ντόρα, λέγοντας πως οι βουλευτές θα πρέπει να εμβολιαστούν από τους πρώτους, διότι έχουν σοβαρές εθνικές και κοινωνικές υποχρεώσεις, ταξιδεύουν, κλπ.

Και τι είδαμε;

Αρκετούς μεγαλόσχημους, γεν. γραμματείς υπουργείων, υφυπουργούς και άλλους τέτοιους «αξιωματούχους», κρίσιμους και απαραίτητους (χα χα) για την λειτουργία και τη συνέχεια του κράτους, να εμφανίζονται στα ξαφνικά στο νοσοκομείο και να παρακάμπτουν τη σειρά εμβολιασμού, παίρνοντας τη θέση υγειονομικών, αναρτώντας στο μεταξύ στα σόσιαλ μύδια σέλφις με το κατόρθωμά τους.

Ξανά μανά σούσουρο, αντιδράσεις και ξανά μανά επέμβαση του Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό, που μια ζωή σύρεται πίσω από τις εξελίξεις, να βάζει τέλος και σε αυτό το φιάσκο. «Όλοι με τη σειρά τους» διαμήνυσε με αυστηρότητα…

Και άντε πάλι τα παπαγαλάκια να τρέχουν ασμένως να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, βάζοντας στην άκρη την ανάγκη για «συνέχεια του κράτους» που έλεγαν, μιλώντας τώρα για άστοχες ενέργειες ολίγων άσχετων δευτεροκλασάτων, που όμως ευτυχώς διορθώνει πάραυτα ο άγρυπνος πρωθυπουργός.

Πάντως για τους ανυποψίαστους συμπολίτες μας, δόθηκε μια γεύση του τι σημαίνει κρατικός παράγοντας.

Όπως π.χ. σε κάθε πόλεμο, που άλλοι πολεμάνε, άλλοι βγάζουν λόγους και άλλοι την κάνουν για Λονδίνο, Μ. Ανατολή, κλπ.

Μαντέψτε ποιοι είναι οι της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Και αν κρίνω από όσα γίνονται, τότε θα δούμε ξανά μαλλιοτραβήγματα και μπουνιές, όχι έξω από τα γαλατάδικα για ένα εβαπορέ όπως έγινε στην επιστράτευση του ’74, αλλά στις ουρές για τα εμβόλια… τέτοιοι είμαστε.

Καλή χρονιά και σε άλλα με υγεία.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου