Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Τουρκικά στρατεύματα αποσύρονται από την περιοχή Aleppo της Συρίας-Προελαύνει ο Συριακός Στρατός (βίντεο).

 Χωριανόπουλος Άγγελος.Τουρκικά στρατεύματα αποσύρονται από την περιοχή Aleppo της Συρίας-Προελαύνει ο Συριακός Στρατός (βίντεο)

Το τουρκικό παρατηρητήριο, το οποίο πολιορκήθηκε από τον Συριακό Αραβικό Στρατό (SAA) στη κορυφή του Jabal Andan στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, εγκαταλείφθηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μετά την έναρξη της διαδικασίας αποχώρησής τους το Νοέμβριο.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, οι τελευταίοι Τούρκοι στρατιώτες στο παρατηρητήριο στο Jabal Andan παρακολουθούνταν αποσύροντας πακέτα φαγητού και νερού από τη βάση και μετακινούνται προς άλλη τοποθεσία στις περιοχές που ελέγχονται από τους συμμαχικούς μαχητές τους. Ο δημοσιογράφος παρακολούθησε επίσης τα χωμάτινα οχυρώματα και τα αναχώματα που βρίσκονταν εντός του εξωτερικού σκυροδέματος του σημείου, ενώ παρατηρήθηκαν ορισμένα ίχνη μικρών πυρκαγιών που φαινόταν ότι προήλθαν από περιορισμένες εκρήξεις σε ορισμένες τοποθεσίες εντός του σημείου, με σκοπό την απόκρυψη των τουρκικών όπλων που εισήλθαν παράνομα στην περιοχή.

 Η πηγή ανέφερε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις απόσυρσης δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο, καθώς διεξήχθησαν με «ομαλό» τρόπο και υπό την άμεση επίβλεψη της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, η οποία συνόδευε τα τουρκικά στρατεύματα. Με την απόσυρση του σημείου Jabal Anadan, το σημείο Tal Al-Akhdar που βρίσκεται δίπλα στην πόλη Al-Eis στη νότια ύπαιθρο του Χαλεπίου έχει γίνει το μοναδικό σημείο παρατήρησης που σήμερα περιβάλλεται από τον αραβικό στρατό της Συρίας.

infognomonpolitics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου