Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Το Ιράν διατάσσει ασκήσεις στη Γάζα με προειδοποιητικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ.

Μεγάλη τρομοκρατική άσκηση στη Γάζα με εντολή της Τεχεράνης να δείξει ότι ο άξονας του Ιράν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στην αμερικανική επίθεση, αναφέρει το Kan News.


Το Ιράν διατάσσει το τρυπάνι της Γάζας με προειδοποιητικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ 1
Προειδοποιητικό μήνυμα από τη Γάζα προς τις ΗΠΑ (Αρχείο: Abed Rahim Khatib / Shutterstock.com)

Το Ιράν διέταξε τη μεγάλη στρατιωτική άσκηση της Τρίτης στη Λωρίδα της Γάζας ως προειδοποιητικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές στο Kan News .

 Η κοινή άσκηση της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ περιελάμβανε  χερσαίες  ασκήσεις και στη θάλασσα, καθώς και πυραύλους στη Μεσόγειο.  

Η Τεχεράνη οργάνωσε την άσκηση ως σήμα προς την Αμερική ότι οι αντιπρόσωποι του Ιράν σε ολόκληρη την περιοχή είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε τυχόν κτύπημα των ΗΠΑ, ανέφεραν οι πηγές. Το καθεστώς και οι σύμμαχοί του φοβούνται ότι ο Πρόεδρος Τραμπ, σε συντονισμό με το Ισραήλ, σχεδιάζει να ξεκινήσουν μια σημαντική επίθεση εναντίον του Ιράν και των αντιπροσώπων του τις επόμενες ημέρες.  

Τη Δευτέρα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ να μην διασχίσει τις «κόκκινες γραμμές» στον Περσικό Κόλπο. Τα σχόλια ακολούθησαν αναφορές ότι ένα υποβρύχιο του Ναυτικού της IDF έπλευσε μέσω της διώρυγας του Σουέζ καθ 'οδόν προς το Ιράν ή τη γύρω από την περιοχή. Η δήλωση τόνισε επίσης ότι η Τεχεράνη θα αναλάβει δράση για να αμυνθεί ενάντια στις επιθέσεις των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η Χαμάς δημοσίευσε μεγάλους πίνακες διαφημίσεων στη Γάζα με την εικόνα του Qasem Soleimani, του διοικητή της δύναμης Quds που σκοτώθηκε από τις ΗΠΑ πριν από ένα χρόνο. Οι φωτογραφίες είχαν σκοπό να αναδείξουν περαιτέρω τους δεσμούς με το Ιράν ως μέρος του μηνύματος αποτροπής της Τεχεράνης.

Εκπαίδευση του IDF κοντά στη Γάζα.

Καθώς αυξάνονται οι εντάσεις, το IDF ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη δική του στρατιωτική άσκηση το βράδυ της Τρίτης. Στο πλαίσιο της άσκησης, οι κάτοικοι του νότιου Ισραήλ μπορούν να αναμένουν μεγάλη στρατιωτική κίνηση, κινήσεις στρατευμάτων και ναυτικές δραστηριότητες, δήλωσε ο στρατός.

Τις τελευταίες ημέρες, η Ταξιαρχία Nahal ολοκλήρωσε τις ασκήσεις για την προετοιμασία των συγκρούσεων στη Γάζα. Το IDF σκοπεύει να αναπτύξει διαφορετικές δυνατότητες στη μάχη, συμπεριλαμβανομένων θωρακισμένων σωμάτων και αεροσκαφών για να κτυπήσει οποιαδήποτε άμυνα της Χαμάς, δήλωσε ένας ανώτερος διοικητής στο Mako News.

Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ συμμετέχουν σε μια τεταμένη αντιπαράθεση με τον άξονα του Ιράν, καθώς και οι δύο πλευρές φοβούνται επικείμενες επιθέσεις. Αξιωματούχοι πληροφοριών στην Ιερουσαλήμ και την Ουάσινγκτον πιστεύουν ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να κτυπήσει για να εκδικηθεί τη δολοφονία ανώτερων αξιωματούχων, ενώ το Ιράν και η Χεζμπολάχ ανησυχούν για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ-Ισραήλ.   

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα έρχονται καθώς το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια τεταμένη αντιπαράθεση με τον άξονα του Ιράν, και οι δύο πλευρές φοβούνται επικείμενες επιθέσεις. Αξιωματούχοι πληροφοριών στην Ιερουσαλήμ και την Ουάσινγκτον πιστεύουν ότι η Τεχεράνη θα μπορούσε να κτυπήσει για να εκδικηθεί τη δολοφονία ανώτερων αξιωματούχων, ενώ το Ιράν και η Χεζμπολάχ ανησυχούν για πιθανή επίθεση ΗΠΑ-Ισραήλ . 

israelradar.com 

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot,com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου