Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

MIA ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : Ο ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ…

 Εδώ έχουμε κάνει άλλα πράγματα “πάση θυσία”! Για παράδειγμα, μείναμε στο ευρώ “πάση θυσία” και οι θυσίες δεν ήταν καθόλου μικρές, αφού επιτρέψαμε χιλιάδες συνέλληνες να αυτοκτονήσουν,άλλοι να χάσουν τα σπίτια τους ή να πεινάσουν, οικογένειες να χωριστούν, αφού τα παιδιά τους έφυγαν μετανάστες κλπ, κλπ. Αλλά τελικά ο “μέγας στόχος” επετεύχθη και είμαστε ακόμα ζωντανοί (;;;) μέσα στην Ε.Ε. και το ευρώ – τρομάρα μας!Να τσακιστούμε λοιπόν, να κάνουμε κάθε δυνατή θυσία, ούτως ώστε να επιτευχθεί ένας πραγματικά μεγάλος και ιερός στόχος: να γίνει ο καθαγιασμός των υδάτων, όπως κάθε χρόνο σε Ελλάδα και Κύπρο! Το εγχείρημα δεν είναι δύσκολο αλλά απαιτεί λίγη οργάνωση από μέρους ημών των Ορθοδόξων Χριστιανών και τη συνεργασία κάποιων άξιων ιερέων, που ακόμα υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν στην Εκκλησία, αφού “πύλαι ΄Αδου ου κατισχύσουσιν αυτής”!

Ευχής έργον θα ήταν η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων κατά την ημέρα των Θεοφανείων, να γίνει παρουσία πιστών, επειδή όμως οι καιροί είναι χαλεποί, ίσως είναι προτιμότερο, να μην προκαλέσουμε και αυτό όχι από φόβο για τα πρόστιμα αλλά επειδή υπάρχει κίνδυνος, να υπάρξουν κάποιοι καλοθελητές τύπου Λαδά και να καρφώσουν το “έγκλημα”, οπότε τα όργανα της (νέας) τάξης θα σπεύσουν, να διακόψουν την τελετή, κάτι που είναι απευκταίο.

Επομένως είναι προτιμότερο, να βρούμε άξιους ιερείς, που θα αναλάβουν, να φέρουν εις πέρας αυτό το έργο από μόνοι τους κάπου απόμερα και ει δυνατόν, να πάρουμε κι εμείς έναν ξύλινο σταυρό δεμένο με ένα σκοινί και να κατηφορίσουμε προς παραλία μεριά. Ρίχνουμε το σταυρό στη θάλασσα και λέμε την παρακάτω ευχή:
https://psigmataorthodoxias3.wordpress.com/2020/01/04/efhh-kathagiasmoy-twn-ydatwn-theofaneia/

Πώς είπατε; Αυτή είναι δουλειά του ιερέα και όχι του λαϊκού; ΄Ισως! Αν όμως ο Θεός επιτρέπει, σε ειδικές περιπτώσεις να τελείται ακόμα και αυτό το ιερό μυστήριο του βαπτίσματος από έναν λαϊκό (αεροβάπτισμα σε περίπτωση επικείμενου θανάτου αβάπτιστου βρέφους), τότε γιατί να μην επιτρέψει λόγω των ειδικών συνθηκών που διανύουμε, να διαβαστεί η παραπάνω ευχή καθαγιασμού των υδάτων από έναν λαϊκό; Οέο;

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ:
Το αγιασμένο νερό αποκτά δύναμη καθαρτική, γίνεται λυτήριον αμαρτημάτων, ίαμα ψυχών και σωμάτων και διώχνει μακριά τον κίνδυνο από ορατούς και αόρατους εχθρούς. Ο αγιασμός -είτε μικρός είτε μεγάλος- δεν παύει, να έχει την ίδια αξία και να διατηρείται χρόνια αναλλοίωτος.

Ρώσοι επιστήμονες που έκαναν χημική ανάλυση αγιασμού που προήλθε από νερό απλά κάνοντας το σημείο του σταυρού και διαβάζοντας μια προσευχή, διαπίστωσαν, ότι αυτό ήταν απαλλαγμένο μικροβίων. ΄Ισως γι’ αυτό το λόγο γέροντας προειδοποιεί, ότι αν κατά τη διάρκεια του αναμενόμενου μεγάλου πολέμου το νερό είναι δυσεύρετο, κάνοντας το σταυρό και λέγοντας μια προσευχούλα θα μπορούμε, να πιούμε άφοβα ακόμα και από μια λακκούβα!

Πάλι σύμφωνα με Ρώσους επιστήμονες κατά την ημέρα των Θεοφανείων όλα τα νερά -ακόμα και αυτά της ύδρευσης- βελτιώνονται (αυξάνεται η ηλεκτρομαγνητική τους δραστηριότητα).
https://fdathanasiou.wordpress.com/2018/01/06/%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85/

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Οπωσδήποτε η Θεία Ευχαριστία είναι μέγα μυστήριο και αποτελεί ευλογία για το Χριστιανό, να μεταλαμβάνει σώμα και αίμα Χριστού αλλά και ο αγιασμός μπορεί, να χρησιμοποιηθεί αντί αυτής στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούμε, να κοινωνήσουμε:
Αν π.χ. είμαστε ανάξιοι και μας έχει οριστεί κανόνας λόγω των αμαρτιών μας.
Αν (λέμε τώρα) ζήσουμε διωγμούς.
Αν ζήσουμε τις εποχές που έχουν προφητευθεί από τους Αγίους και προφήτες μας, που θα ψάχνουμε ιερέα για τα μυστήρια (Πατροκοσμάς) ή που η Θεία Κοινωνία θα αλλάξει μορφή και θα αποκτήσει τύπον όστιας.

(Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι τον αγιασμό μπορούμε, να τον έχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή σπίτι μας ενώ τη Θεία Κοινωνία όχι.)

Σύμφωνα και με τον π. Ελπίδιο ο αγιασμός είναι το Νο 2 όπλο του Χριστιανού μετά τη Θεία Κοινωνία, ως ισχυρό αντίδοτο για τη σατανική επίθεση που δέχεται στις μέρες μας, ώστε να διατηρηθεί στον άνθρωπο η Θεϊκή βούληση.

Ενώ ποίημα που αποδίδεται στην Παναγία μας προτρέπει μεταξύ άλλων, να έχουμε αγιασμό και αντίδωρο στο σπίτι, ώστε όταν έρθουν τα δεινά και υπάρχει έλλειψη νερού και τροφής, να επιβιώσουμε χάρη σε αυτά:

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ … ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝ ΩΡΑ ΔΕΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ

Αν λοιπόν ο αγιασμός έχει τόσο μεγάλη δύναμη, φανταστείτε, πόσο περιφρουρείται η πατρίδα μας, όταν κατά την ημέρα των Θεοφανείων τελείται από άκρου εις άκρον της ο καθαγιασμός όλων των υδάτων, όλων των θαλασσών που μας περιτριγυρίζουν ως φυσικό μας σύνορο!

Και μάλλον γι’ αυτό έχουν λυσσάξει τα όργανα του αντιδίκου που λυμαίνονται το δύσμοιρο τούτο τόπο, να τον απαγορεύσουν κόντρα σε οποιαδήποτε λογική, ώστε να μην μπει φρένο στα αντίχριστα σχέδιά τους. Αλλά είναι στο χέρι μας, να μην τους περάσει! Γιατί αν το επιτρέψουμε, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας και των όποιων δεινών ακολουθήσουν!

Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου! Ας κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα ως ένδειξη καλής θελήσεως και ξέρει Εκείνος: Θα κάνει τα υπόλοιπα ενενήντα ενέα, για να μας συναντήσει! Γένοιτο, αμήν!

ΑΝΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ
annapan1966@hotmail.com

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου